|
ABD’den kripto para madenciliğine yüzde 30 ÖTV darbesi
-
-
ÖTV editörün yorumu olmuş. ÖTV'nin eşi benzeri dünyada yoktur. Olsa dahi benzer oranı yoktur. Yorumu bize bırakın veya gelin buraya yorum olarak ekleyin, başlık atarak olmuyor kusura bakmayın.
Ekleme: Teşekkür ederim editör cevap vermiş, tekrar dikkatle araştırdım. Evet editörün yorumu değil, daha çok benim yorumum olmuş, kendisinden özür dilerim.
Tüm samimiyetimle söylemek istiyorum; bendeki ÖTV algısı, uygulanan ağır vergilerden dolayı tanım değiştirmiş. Diğer ülkelerin ÖTV-benzeri uygulamaları olunca, ister istemez kati suretle bizdeki tam karşılığı olamaz şeklinde tepki vermişim. Durumu takdirinize bırakıyorum.
Son olarak aşağıda bir üye beni Amerikancı olarak yaftalayıp geçmiş. Benzer yorum yapanlar olabilir. Hayır, değilim. Ben vatan haini değilim. Onlara "beni siz delirttiniz" diyebilirim en fazla :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 4 Mayıs 2023; 02:30:35 >
-
Çeviride tüketim vergisi diyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kazım zorluğu artar. pump.😁(ytd)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Marhaba, başlıkta kendi yorumumu katmadım. Amerikan vergi sistemi ile Türk vergi sistemini kıyaslamamak lazım zira birbirleriyle alakası yoktur. Haliyle bizdeki ÖTV ile ABD'deki ÖTV'de birbirinden farklıdır. Kripto para madenciliği gibi özel bir duruma getirilen vergi, tüketim vergisidir. ABD vergi sisteminde "Excise Tax" olarak geçiyor ve standart "Sales Tax" ile aralarındaki fark çok bellidir. ABD bu tüketim vergisini lüks ürünler veya sigara, alkol gibi ürünlerden de alıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin Yasir Akpınar -- 4 Mayıs 2023; 0:17:6 > -
Boşu boşuna elektrik tüketimine acil yasak getirilmeli. Her yerde her sektörde bu yapılmalı. Yoksa bu günleri çok ararız.
-
Amerikan sevdalısı, amerikandan daha çok amerikacı kişiler yine çıkmışlar memleketi ve haberi yazan editöre takmışlar. tamam gardaşlar. Amerika en iyi Amerika en süper. biz aptal milletiz... gönlünüz oldu mu? %30 vergi saplamışlar ... yok ötv değilmiş bilmem ne. paralar rusya ve çine veya yurtdışına çıkmaya devam etsin amerka onu %300 de yapar.
-
Bunu denetlemek mümkün değil. Sadece fiyatın artması çözüm olabilir. Gıda ve enerji ucuz olmamalı bence.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Marhaba, başlıkta kendi yorumumu katmadım. Amerikan vergi sistemi ile Türk vergi sistemini kıyaslamamak lazım zira birbirleriyle alakası yoktur. Haliyle bizdeki ÖTV ile ABD'deki ÖTV'de birbirinden farklıdır. Kripto para madenciliği gibi özel bir duruma getirilen vergi, tüketim vergisidir. ABD vergi sisteminde "Excise Tax" olarak geçiyor ve standart "Sales Tax" ile aralarındaki fark çok bellidir. ABD bu tüketim vergisini lüks ürünler veya sigara, alkol gibi ürünlerden de alıyor. |
Boşu boşuna elektrik tüketimine acil yasak getirilmeli. Her yerde her sektörde bu yapılmalı. Yoksa bu günleri çok ararız.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X