Şimdi Ara

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan Huawei açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei'nin bu ayın başlarında Cumhurbaşkanı Trump tarafından imzalanan bir yürütme emri uyarınca, artık hiçbir Amerikan şirketi ile iş yapmasına izin verilmiyor. Çinli teknoloji devi yasağın yakın gelecekte geri çekileceğini umarken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, kısıtlamaların telefon üreticisinin siber-casusluk için Pekin hükümeti tarafından kullanılmasının bir sonucu olduğunu açıkladı.

Çin hükümetine derinden bağlılar

Huawei'ye “Çin hükümetinin bir aracı” diyen Pompeo, Fox Business'a yaptığı açıkamalarda, Pekin'deki yetkililerin teknoloji şirketleri ile olan ilişkilerinin, ABD'de olanlarla karşılaştırıldığında tamamen farklı olduğunu belirtti ve: "Şirketlerimiz Amerika Birleşik Devletleri hükümeti ile işbirliği yapıyor. Yani, yasalarımıza uyuyorlar. Ancak hiçbir başkan bir Amerikan özel şirketini yönetmez. Çin'de bu çok farklı. Onlar sadece farklı bir kurallar dizisi altında faaliyet gösteriyorlar. Huawei, Çin hükümetinin bir aracı. Derinden bağlılar. Amerikalıların anlaması zor bir şey." ifadelerini kullandı.
    Öte yandan Huawei, Çin hükümeti için casusluk yaptığı iddialarını net bir şekilde reddediyor. Yakın bir zamanda Huawei CEO'su Ren Zhengfei bir röportajında, ABD tarafından uygulanan bu yasağın, Huawei'nin Amerikalıların henüz geliştirmediği teknolojileri icat etmesinin bir sonucu olduğunu belirtmişti. Özellikle Huawei kullanıcılarının merak ve endişe ile takip ettiği bu gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı ise büyük bir soru işareti olmaya devam ediyor.

• Hiçbir başkan şirketi yönetmez, çünkü başkanlar şirketlere tabidir!

• Bütün Çinli mühendisler devletleri için hırsızlık yapıyor

• Bu kadar net bir cümle kurduğuna göre içlerinde falansın sanırım...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple'ın yönetim kurulundaki üst düzey askerlerin bundan haberi var mı?

• Nasıl olur da neye dayanarak bize böyle bir iftira atabilirsin?
    Biz sadece işimizi yaparız, hırsızlık nedir bilmeyiz!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın adını mike pokemon okudum bu nasıl bir soyaddır ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Sen doğan gereği saçmala ama arstirmak aklına gelmez tabi 3 ay önce Çinli mühendisler asml yi soydular
    ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan Huawei açıklaması

• Sizi iftiradan ilgili birimlere şikayet ettim

• Tamam kardeşim haklısın :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    He tamam
  • Adam doğru söylüyor, ben o bütünüm.

• milliyetçi ulusal kominist denen devletlerde firmalar devlete istihbarat için çalışır
    bizde bu kadar özgürlükte bazı firmalar bizim bilgileri dışarı satar casusluk yapar

• İnsan bi link bırakır, bizde gidip translate yapar okuruz bune böyle oldumu şimdi

• Amerika'da şirketler ülkeyi yönetir.
    Hangisi daha kötü bilemedim.
  • Velev ki adamlar casusluk yapıyor, huawei cihazları amerikaya sokmazsın olur biter. Ama bunlar google işletim sistemi kullanmasını, arm mimarisi kullanmasını yasaklatıyor. Bu tamamen ticari bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuhanda

Velev ki adamlar casusluk yapıyor, huawei cihazları amerikaya sokmazsın olur biter. Ama bunlar google işletim sistemi kullanmasını, arm mimarisi kullanmasını yasaklatıyor. Bu tamamen ticari bir durum.
    Başta Google uygulamaları olmak üzere, Facebook, Instagram, vb. ABD'li uygulamalar Çin iç pazarında uzun yıllardır yasak. Yasağa karşı yasak uygulaması doğru bir politakamı tartışılır ama Çin'in batı bloğu ülkelerini yasaklarla iç pazarından uzak tutma mücadelesi serbest piyasa ekonomisine ters bir durum ve başta ABD olmak üzere bir çok batı bloğu ülkesi Çin'in bu iki yüzlü politikasını yıllardır alttan alıyor. Çin'de ucuza üretim yapmalarının yüzü suyu hürmetine Çin'in iç pazarıma girmeyin gibi yasaklayıcı politikalarına rıza gösteriyorlar. Yani, Google'da boş değil. Yıllardır sürüp giden bir kini var Çin hükümetine. Huawei şirketinin yönetiminde de Çin hükümetinden söz sahibi kişilerde olduğu için birazda ondan çıkarmaya çalışıyorlar acısını. İşin casusluk boyutuna girmiyorum. Kimisi donanımla, kimisi yazılımla, kimisi klasik yöntem olan ajanlar ile her ülke iyi kötü casusluk yapıyor. Mobil sektörün fıtratında var casusluk. Casusluk konusunda haklı haksız durumlarına inanmıyorum. Günümüzde anlamsız çünkü. Herkes casusluğun bir yerinden tutmuş veri toplamaya, istihbarat edinmeye çalışıyor. Bence önemle üzerinde durulması gereken, neden Çin'in iç pazarında Google servisleri, Facebook, Instagram, vb. uygulamalar yasaklı? ve neden Çin her ülkenin pazarında rahat rahat ürünlerini satarken, diğer ülkeler Çin pazarına açılmak istediklerinde yasakları delmek için kırk dereden su getiriyorlar?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.