Şimdi Ara

ABD Huawei’yi kara listeye aldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
4.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gravaze

Bunun olduğuna dair kanıt var mı yok, aksinin olduğuna dair ise birçok örnek var. Homeland security, fbi gibi kurumlarla davalık oldular. Çin gibi kapalı kutu bir ülke olsa neyse de ABD’de bu olsa önce kendi insanları ayağa kalkar buna karşı.
    Sen bu Batı yı çok masum sanıyorsunun dostum göründüğü gibi değil hiç kimse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

Bunun olduğuna dair kanıt var mı yok, aksinin olduğuna dair ise birçok örnek var. Homeland security, fbi gibi kurumlarla davalık oldular. Çin gibi kapalı kutu bir ülke olsa neyse de ABD’de bu olsa önce kendi insanları ayağa kalkar buna karşı.
    Hocam sizin sunduğunuz ve tech portallere, gazetelere yansıyan bu davalar kurmaca olmasın sakın.

Apple'ın privacy konusunda çok da masum olmadığını herkes biliyor.

Bu arada doğru yanlış tartışılır ama büyük bir savaş var telco anlamında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 16 Mayıs 2019; 15:59:53 >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Apple’ın gizlilik konusunda sıkıntısı nedir? Cihazda arka kapı bırakıp bilgilerimizi yabancı bir istihbarat kuruluşuna veya ülkeye peşkeh çektiğinin delili var mı?

Bu tip konularda her daim meşhur iCloud skandalını örnek gösteriyorlar ben sorunca ancak onda olan şeyin kullanıcı maillerine sahte mail atıp şifre sıfırlamak olduğunu ‘baştan’ kimse yazmadan yazayım da.

Apple babamın oğlu değil, telefonumda da öyle ahım şahım önemli, gizli bilgi yok ama güvenlik arıyorsan başka yere bakamazsın bile.

Hele hele Çin gibi kominist dikta, bilgi ve fikri sınai hak korsanlığının beşiği bir ülkeyle hiç değilse yargı gibi kuranlarının çalıştığını bir nebze bildiğim, vatandaşlarının bile kendi ülkesi olsa dahi bu tip konulara önem gösterdiğini düşündüğüm ülkenin malını karşılaştıracak değilim. Ben Çin cihazlarına bu sebeple güvenmiyorum. Ben bilgi olarak değerli değilim ama big data içinde eksik olmam toplumu da koruyan bir hame olmuş olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon.

Çin'i savunmuyorum ben.

Ama apple masum değil diyorum.

Delil arıyorsun ama iddianı sen ispatla o zaman. Apple'ın privacy konusunda mükemmel olduğunu ve hiç bir şey paylaşmadığı iddiasını. Ama son zamanlarda biraz daha çeki düzen veriyor hemen hemen tüm firmalar. GOogle bile maps uygulamasında incognito mode getirecek
    https://www.usatoday.com/story/tech/talkingtech/2018/04/17/apple-make-simpler-download-your-privacy-data-year/521786002/

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

Direnis falan degil, milyonlarca kullanicinin bilgilerini Cin'e yasal olmayan yollardan aktardi Huawei, bu yuzden boyle buyuk ambargo yiyor. Huawei'yi yasaklayan operatorlerde var.
    Huawei direnişdir.
  • ÇİN ABD savaşı kaçınılmaz olacak bir gün.
    ABD savaşa girerse tüm Asya savaşa girer ve kaybeden ABD olur.

• Apple ile rekabet edebilecek en muhtemel şirketti yoluna taş atıyorlar işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gönderdiğin haberi okudun mu yoksa bu İngilizce bilmiyordur diye olta mı atıyorsun? Haberin içeriğiyle Benim bahsettiğim durum arasında hiçbir korolasyon yok.

Evet, Apple’ın da bazı bilgileri depoladığını, aldığını biliyorum çünkü kullanıcı sözleşmelerini okumak gibi bir adetim vardır. Tamam tamam deyip geçmem. Ve orada da yazdığı ayrıyetten haberde de dediği gibi “anonim” olarak bilgileri toplayıp uygulama ve hizmet iyileştirmelerinde veya önerileri daha size özel yapmakta kullanıyor. Bunu bütün büyük şirketler yapıyor, haberde de bahsettiği gibi Apple reklam satmadığı için Google ve Microsoft gibi bunun cılkını çıkarmıyor.

Peki benim bahsettiğim gizlilik durumunun bununla ne alakası var? Huawei bilgileri arka kapısından sızdırıp Çin hükümetine veya gizli servisine gönderdiğine karşın Apple’ın bu bilgileri vermemek için kendi ülkesindeki kurumlarla mahkemelerde süründüğünü yazıyorum siz bana her firmanın hatta sizin yerel bankanızın, cep telefonu operatörünüzün bile yaptığı bilgi kullanmayı örnek gösteriyorsunuz.

BBC News
    Apple rejects order to unlock killer's phone
    https://www.bbc.com/news/technology-35594245

• Bana göre iPhone candır geri kalanlar heyecandır. Kısa dönemde heyecan getirecek ürünler olabilir ama sonuçlar önemli.
    ilk iPhone çıktığı günden beri başka telefon kullanma ihtiyacı duymadım. Bence huawei gelişmesi güzel bir şey rekabet piyasası en çok son kullanıcıya yararlı olacaktır.
  • Huawei ve xiaomi uzak doğu ve asyada apple zincirini kırdı apple yenilik üretmeyip eski telefonun üstüne 1 2 makyaj yapıp satmaya devam ederse bu iki marka apple bitirir zaten çinin durumu ortada 69 ülkeye 5 trilyon dolar yatırım yaptı ipek yolu projesi tamamlandı Çin yakında ticarete dünya devi olucak.

• huaweı almayın
  • Çin trojanlarıda olabilir çinli casusu çok tel üzerinden ajanlık yapan zor değil çin yada rusya yapar çin pek çok projesini çalma girişiminde bulunmuş abdnin ve buna aracılık edenler hapsi boylamış.Çin kendi başına hiçbir halt değil.Ucuz işçilik sağlayan koca bir köle cumhuriyeti sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morphinz

ÇİN ABD savaşı kaçınılmaz olacak bir gün.
    ABD savaşa girerse tüm Asya savaşa girer ve kaybeden ABD olur.
    Ekonomik olarak Çin'i dağıtır ABD ambargolara dayanacak gücü yok Çin'in.Ha en büyük zararıda biz görürüz o ayrı.En kırılgan ekonomi bizde.Çinden ucuz mamul alıp burada satanda çok bakın 22 euroluk vergi muafiyetide kalktı boşuna değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Sakin ol şampiyon.

Çin'i savunmuyorum ben.

Ama apple masum değil diyorum.

Delil arıyorsun ama iddianı sen ispatla o zaman. Apple'ın privacy konusunda mükemmel olduğunu ve hiç bir şey paylaşmadığı iddiasını. Ama son zamanlarda biraz daha çeki düzen veriyor hemen hemen tüm firmalar. GOogle bile maps uygulamasında incognito mode getirecek
    https://www.usatoday.com/story/tech/talkingtech/2018/04/17/apple-make-simpler-download-your-privacy-data-year/521786002/
    Yok boyle bir cevap ya. Soyle alinti yapalim da konuda dursun. Kusura bakmayin ama yazdiklarinizin hicbir mantikli tarafi yok. Adam size neler yaziyor, siz ona bunlari yazmissiniz ve hala kendinizi hakli gosterme cabasi icerisindesiniz. Cok ilginc.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya gençler,

Apple ile benim alıp veremediğim yok.

Çok uzun yıllardır ICT sektöründeyim. Son 20 yıldır da big storage kısımları pompalandı. Big Data dendi. Bunların denme sebebi bu toplanan bilgilerden dolayı.

Yani ne Apple ne Google sizin haberiniz olsun ya da olmasın topladığı bilgileri "Hizmet iyileştirme" adı altında legal hale getirip "Ay biz bir şey yapmıyoruz vallahi" demez.

21. yüzyılın en önemli değeri veri'dir. Kimse kendini kandırmasın. Bunları siz de biliyorsunuz. Apple sizin vermiş olduğunuz linkteki haberde privacy diyerek bir katili korudu. Peki diyelim ki korudu. Siz emin misiniz vermediğini bu verileri lütfen ama lütfen bir düşünün.

Benim bir kanıtım yok, sizin var mı? Yani internet adresi göstecekseniz ben de "İnanmıyorum" derim. Hatta "Bunu böyle gösteriyorlar" derim. Neticede Google ile olsun Apple ile olsun (ki Apple daha kapalı bir ekosistem ve daha kolay erişebilirsiniz gizli bilgilere) insanların hareket verilerine, hangi tuşlara ne kadar bastıklarına kadar bu büyük veriler işlerine yaramasa toplamazlar.

Bugün whatsapp a bile musluk takılmış durumda 15 temmuz sonrası. Encryption felan hikaye. Bunu kanıtlayamam ama yaşanan travma sonucu Facebook Inc ile anlaşıldı. Gerektiğinde mahkeme kararı ile veriler alınıyor. MAhkeme kararı da gizlilik denilerek yürütülüyor. Daha ne diyeyim seçim iptal ettirdiler ALO.

Sözün özü, benim verdiğim link bir örnekti. Biriniz de ispat edin "Apple backdoor kullanmıyor" diye.

Bu büyük savaşta taraf olmamak lazım. Bunu iddia eden kim ona dikkatli bakın. Suçlu suçunu örtmek için suçlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

Yok boyle bir cevap ya. Soyle alinti yapalim da konuda dursun. Kusura bakmayin ama yazdiklarinizin hicbir mantikli tarafi yok. Adam size neler yaziyor, siz ona bunlari yazmissiniz ve hala kendinizi hakli gosterme cabasi icerisindesiniz. Cok ilginc.

Alıntıları Göster
    Paşam nasıl bir cevap istersin?

Apple muhteşemdir, privacy konusunda hata yapmaz. Bkz: San Bernardino Case mi diyeyim.

Ne vereyim paşama?

Güvenmeyin bu privacy masallarına. Benim söylemeye çalıştığım şeyler bunlar.
    Çok laubali birisiniz. Bu üslupla yazan birine cevap vermeyecektim ama neyse.

Apple'in masum olmadığını yazıyorsunuz sunduğunuz doğru düzgün bir kanıt yok. Üstüne üstlük ABD'nin sadece Five Eyes birliğiyle paylaştığı raporları bizlerden istiyorsunuz. O da iyiymiş...

https://forum.donanimhaber.com/huawei-istihbarat-agindan-mali-yardim-aliyor-iddiasi--138003531

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 16 Mayıs 2019; 22:55:44 >
  • Güvenilir diye bir şey yok. Hepimiz fişliyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kumandan hüsamettin

Huawei ve xiaomi uzak doğu ve asyada apple zincirini kırdı apple yenilik üretmeyip eski telefonun üstüne 1 2 makyaj yapıp satmaya devam ederse bu iki marka apple bitirir zaten çinin durumu ortada 69 ülkeye 5 trilyon dolar yatırım yaptı ipek yolu projesi tamamlandı Çin yakında ticarete dünya devi olucak.
    Apple zaten çinden ve koreden falan parça alıyor uzak doğu devletleri duruma müdahale etsin aptal conilere parça satmasınlar kendi ülkelerinde eşşek gibi kendileri üretmek zorunda kalsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.