32" 2k veya 4k uygun monitör önerileri.
Merhaba arkadaşlar!
Yazılımcıyım ve normalde 27" 2k çift monitör kullanmak istiyordum. Kaliteli bir çift monitör setup 6000TL civarında olduğu için vazgeçtim.
Bu nedenle 32" 2k veya 4k tek monitör arayışına başladım. 4000TL civarında güzel monitörler var ama çoğu Curved ekrana sahip.
Bu nedenle Curved ekranda yazılım geliştirmiş arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok memnun olurum.
Monitörden beklentilerim:
1- Her gün ortalama 16 saat bilgisayar başındayım, bu nedenle gözlerimi yormamalı. En önemli kriter bu.
2- Işık sızmasını hiç sevmiyorum bu nedenle IPS ekranlardan emin olamıyorum. Led panel sanırım daha mantıklı bir seçim olacaktır.
3- 144HZ ve üzerine ihtiyacım var mı emin değilim. 75HZ monitörler daha uygun fiyatlı.
Benim mantıklı bulduğum monitörler:
- 4200TL - Samsung Odyssey G5 32" Qhd 2k 1ms 144hz Freesync Hdr10 1000r Curved Va Gaming Monitör Lc32g55tqwrxuf
- 4500TL - LG 32QN650-B 32" 75Hz 5ms (HDMI+Display) FreeSync QHD IPS LED Monitör
Değerli fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Saygılar, Sevgiler.
Yazılımcı için 4K 32" monitör önerisi?
Merhaba.
Aktif olarak LG49UF8507 49" TV'yi monitör olarak kullanıyorum.
Yazılımcı olduğum için şahsen bana anca yetiyor ve yukarı doğru da büyüdüğü için çift monitörden çok daha iyi çünkü kafamı sürekli sağa sola çevirme gereği duymuyorum.
Yalnız gerçekten çok büyük ve yakında durmamanız gerekiyor fakat uzaktan da göremiyorsunuz.
Ayrıca parlak ışığı nedeniyle gözlerimi ve cildimi oldukça yordu ve güneşe karşı hassasiyeti artırdı.
Gözlerimi korumak adına 32" 4k bir monitöre geçmeye karar verdim.
İsteğim arka aydınlatma ışıkları görünmesin, gözümü yormasın, Curved olmasın!
En önemlisi ise ışık yansıtmasın. Gündüzleri eziyet oluyor.
Kesinlikle oyun oynama amacım yok fakat eski bir profesyonel FPS oyuncusuyum ve nadiren oyun oynama isteğim olabiliyor.
120-144hz olması kesinlikle daha iyi olur ama fiyat çok arttığı için ve sağlam bir ekran kartı gerektirdiği için çok önemli değil.
İşlemcim: Ryzen 3700x
Ekran kartım: RX580 (Eğer olur da bir gün ekran kartları alınabilir seviyeye gelirse yenilenecek. Hedef=3080, Hayat'ın bana mümkün kıldığı=3060 olur muhtemelen.)
Araştırmalarım sonucu TR'de Fiyat/Performans'a uygun aradığım ürünleri bulamadım.
Amazon'da bulduğum bu ürünün fiyatı oldukça iyi $296!!!
Fakat Kargo ve gümrük ile 600 dolar görünüyor.
LG 32UL500-W 32 Inch UHD (3840 x 2160) VA Display with AMD FreeSync, DCI-P3 95% Color Gamut and HDR 10 Compatibility, Silver/White, Silve/White
Sorularım:
1- Sizce bu monitör nasıl?
2- Nereden bulabilirim?
3- Alternatif tavsiye edebileceğiniz ürünler var mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Samsung S20 Ultra VS Samsung S21 5G vs
Merhaba.
Fiyatları aynı olması sebebiyle Samsung S20 Ultra'nın daha iyi olacağı kanısına vardım nedense. Sizce fiyatların eşit olduğu koşullarda hangisi daha mantıklı?
Konu silinebilir.
Silinebilir.
PWM kullanarak fanı sürebiliyorum ama kapatamıyorum
Merhaba arkadaşlar. Deneysel bir çalışma yaptım Uno ile ve bu fanı sürmeye çalışıyorum.
https://ebmpapst-ventilator.hu/userfiles/webshop/products/resized/2689.jpg
analogWrite(6,0-255) ile %1-100 arasında sürebiliyorum ama 0 yazdığımda cihaz durmuyor %1'de çalışmaya devam ediyor ve GND+PWM pinleri üzerinde 0.07Volt okuyorum. 255'e doğru çıktıkça 5volta yaklaşıyor.
Neden durduramadığımı anlayamadım. digitalWrite(6,LOW)da kapatmıyor fanı. Hiç bir kütüphane kullanmıyorum. Kodu çok basite indirgedim ama olmuyor durduramıyorum :)
void setup() { pinMode(6, OUTPUT); } void loop() { //the code only for test. Using loop is dumb. //digitalWrite(6, LOW); analogWrite(6, 0); delay(5000); }Kod
Yığını:
Bu cihaz ile hem durdurabiliyorum hem de sorunsuz sürebiliyorum fanı.
https://protosupplies.com/product/xy-lpwm-pwm-signal-generator-module//
Sizce nerede hata yapıyorum? Eksik olan şey nedir?
|
Elektrik ile start alan MP3 player
|
Elektrik ile start alan sdcard'lı MP3 player
|
Philips SHQ6500C inceleme
Samsung S7 Sim kart kızağı sıcaktan genleşti
|
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.742
İkinci El Bölümü Mesajları: 177
Konularının görüntülenme sayısı: 39.004 (Bu ay: 216)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.012 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware