Şimdi Ara

ABD'nin İran'a saldırması Türkiye için Çok Fena olur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Asıl değindiğim noktayı es geçip topu taca atıyorsun. Lübnan ve Ürdün'den bahsedeceğini biliyordum. Suudi Arabistan, Katar, BAE ne kadar mülteci almış? Yani aynı etnik kökendensin diye mülteci kabul etme zorunluluğu yokmuş.
  • savaş filan çıkacağı yok,herşey global ekonomik dengelerden ötürü oluyor.

iran bu yıl devriminin 40cı yılını kutlayacak ve hala ayakta.Yönetim şekli vs bunları bir tarafa bırakalım.Irak ta saddam 78 de başa geldi şimdi ise yok?

yani iranın jeopolitik konumu,rusya ve çin ile bağı olması abd için kolay bir lokma değil.Irak zaten 90dan sonra gelişen siyasi konjektüre göre bir şekilde işgal edilip parçalanacaktı,öylede oldu.Sonuçta ırak 2003den sonra terör gruplarının cirit attığı ve abd nin "böl ve yönet" politikasının bir ürünü olarak tüm dünyada korku salan ışid terör örgütünü finasmanlayarak orta doğudaki politik dengeleri bozdu.Bu israilin işine yaradı ve akabinde "arap baharı" diye kurgulanan mısırdan suriyeye uzanan blok çökertildi,masaya kartlar tekrar dağıltıldı.

Bütün bu yaşanan süreçte iran bir şekilde ayakta kalmayı başardı.İranın şuan türkiyeden daha çok düşmanı ve ülke bütünlüğünü doğrudan tehdit eden problemleri var.İranın parçalanması bizi direkt etkiler ve sonu öngörülemeyen sonuçlar doğrurur.Bunu göç dalgası ile sınırlandırmak çok yanlış zira kendi güney sınırlarımızda olan tehditler irana olası bir saldırada türkiyeye karşı atak yapma cesaretide verir.suriyede bugün konuşulan ve abd nin hemen hemen her hafta silah desteğini esirgemediği ypg terör örgütü zaten bir fitilin ateşlenmesi beklemekte dolayısı ile irana olası bir savaş onlara türkiyeyi bölmek adına bir fırsat olabilceğini düşündürür zira iran saldırı altına girerse türk ordusu mecburen tüm dikkatini doğu sınırlarımıza çevirecek ve güney tarafında da şuanki teyakkuz durumu hafifleyecektir.

Ancak G20 zirvesinden çıkan havada bana göre savaş tamtamlarının artık çalmayacağı,trumpın çin ve kuzey kore ile yeni bir siyasi yola girileceği havası yarattı.Ben önümüzdeki haftalarda özellikle çinle olan ekonomik savaşın biteceğini ve şuan durgunluğa giren abd ekonomisinin canlandırılması ve de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde trumpın puan kazanma ihitiyacınıda ekonomik olarak alabileceğini düşündüğünden savaşa gidecek ekonomiden ve çin ile olan didişmeden kaynaklı ekonomik durgunluktan abd birşey kazanamayacağını anladığı için kısa-orta vadede politikalarını güncellemek zorundalar.ZOrlama bir savaşda abd kazanamayacağını ve sanılanın aksine devlet olarak çok yara alacağını biliyor dolayısı ile ben yaptırımlar adımlarından ötesinde bir savaş çıkacağını sanmıyorum iranda.

• Onların yaptığı piçliği bizde kardeşimize mi yapıcağız...

Yok öyle birşey....
    Ecdadım yüzümü Bir kez dışında kızartmadı... O kızarışta unutulamıyor...
    ###
    can alınan çarşıda, kardeşim sattı beni.
    dönüp seslendim geri, merhametsiz birine,
    beni siz vursaydınız, şu gavurun yerine.
    ####
    Birkez kızardı, Tarih boyunca o utanç bize yeter...

Yenilerine gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.yilanci -- 1 Temmuz 2019; 20:41:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.