Şimdi Ara

ABD'nin İran'a saldırması Türkiye için Çok Fena olur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gerçekten, İranlılar direnir çünkü düşman belli ...

ama amerika, Puştur ne yapacağı belli olmaz ...

iran'nın batısındaki kürtleri silahlandırabilir... azerilere sizi azerbeycan'a veya türkiye'ye katıcaz diyerek silahlandırabilir... nato'yu kullanarak bizi sahaya sürebilir ...

amerika puştur ...

amerika bir eyleme başlamadan olası farklı yolları göz önünde bulunduruyorlar...

adamlarda belki abc...g'ye kadar alternatif senaryolar şimdiden vardır...
  • Yalniz suriyede hayat gAyet guzel , bize gelenler siyasal islamcilar ve vasifsiz insanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 mılyonluk ıranın neredeyse yarısı azeri turku. nufusun %40 ı fılan.
    Iranın kuzeyı aslında guney azerbaycan orayı işgal etmısler ve turklerın hıcbır söz hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 24 Haziran 2019; 21:47:9 >
  • İran kendi gücünü kısmen gösteriyor veya göstermiyor, muallakta bırakıyor. Belirsizlik var. Son vurulan iha nın teknolojisini araştırmak lazım. Amerikanın gözüne kestirseydi şimdiye dek çoktan irana savaş açmıştı. 40 yıldır neyi bekliyor acaba Amerika? Çok mu insaniyetli! olduğundan savaş istemiyor? Hollywood un bilim kurgu filmlerine bakarak amerikayı çok güçlü sanmayın. Rambo filminden biliyoruz amerikanın siyasetini. İranın kendi gücünü merak ediyorum. Teknoloji olarak nerdeler acaba?
    7 sene öncede iha yı hackleyerek iran kendi havalanına indirmişti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 24 Haziran 2019; 21:54:43 >
  • İran'ı en fazla füzelerle vururlar. Asker çıkaracaklarını sanmam. Çıkan askerler de geri dönmez zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.yilanci

Sen,Kan Kardeşini Gavura mı ? teslim ediyorsun ? dediklerinde ne diyeceksin gram acımam s.git mi diyeceksin ?

-----
    Azeri kardeşlerimize Yeniden Şu şiiri okutmayız veya benzerini yazılmasına sebeb olmayız ;

Azerileri aydınlar, sovyet zulmünden kaçarken türkiye sığındılar o zaman ki idareciler onları kabul etmedi...

sovyet askerlerine teslim ettiler...

Bunun üzerine "can alınan çarşıda, kardeşim sattı beni." mısrasının geçtiği
    Boraltan Köprüsü şiirini azeriler yazdı.

Boraltan Köprüsü

boraltan bir köprü, aşar geçer aras’ı,
    yuğsan aras suyuyla, çıkmaz yüzün karası.

karası, karası, merhamet fukarası,
    karası, karası, merhamet fukarası.

düşman bekler karşıda, önüne kattı beni,
    can alınan çarşıda, kardeşim sattı beni.

dönüp seslendim geri, merhametsiz birine,
    beni siz vursaydınız, şu gavurun yerine.
    Gayette iyi yapmışlar. .40 kişi için tüm türkler savaş mı yapacaktı ruslarla.
    bıktım abi sizin şu hümanisliginizden.azerilerin ticaret hacmine bak en çok israille o senin 'kardeş' dedigin ülke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackSmoke -- 24 Haziran 2019; 22:1:9 >

• birlik olmayan yok olur/oluyor da zaten.

birileri müslüman ülkelere tek tek saldırıyor.

ya işgal ediyorlar ya da darbe yapıp sömürülen devletler listesine ekliyorlar.sessiz sedasız (!) işlerini hallediyorlar.meşhur dünya devletleri (!) hak,hukuk,adalet,sistem,demokrasi vs vs vs vs diyen bu devletler olan biten herşeyi izliyor hatta bazıları pastadan pay kapma yarışına giriyorlar.

ve bunlar çok kısa sürelerde oldu.şimdi sırada bu coğrafyada iki kadim ve köklü devlet var.biri iran diğeri türkiye.bunları artık sağır sultan bile biliyor.yoldan geçen çocuk bile gözlemliyor,biliyor.

irana operasyon başlarsa israil topraklarını suriye üzerinde genişletecektir ve ayrıca şu sıralar filistinle büyük barış (!) yapıp israil ve filistini resmi olarak birleştirmek (filistini fiilen haritadan silmek) istiyorlar.

tabloda görünen o ki mevzu eninde sonunda bize gelecek.buna ne kadar hazırlıklıyız ? kimlerle müttefik olabiliriz ? savaştan kaçacak olan türkleri hangi devlet kabul eder ? kim nereye kaçar ? sorular çoğaltılabilir.

Allah sonumuzu hayr eylesin,amin.

• Doğru söylüyorsun dostum 300 yıl devletsiz kaldılar. Ama sonradan 300 yıl önceki milliyetçilikleriyle ve zihniyetleriyle küllerinden doğdular. O yüzden ciddiye alınmalarının gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca şuan bilinen 3000 yıllık tarihleri olan bir yahudiler var birde İranlılar (persler) var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düzeltme geçmem gerekiyor sanırım.
    Suriye nüfusu savaştan önce 18 Milyonun üzerindeydi. İç savaş sonrasında ne kadar var belirsiz. 3 Milyon ülkemize geldi. 3 milyondan fazla da olabilir. Bir an da gelmediler ve kesin net sayı yok. Aradan geçen sürede Türkiye de doğan Suriyeli insanlar da var. Kabaca 5 milyon diyebiliriz ancak.
    Elde Suriyeli sayısı var ama bu bilgi güvenilir değil.
    ---------
    İran nüfusu yanlışım yoksa 80 Milyon olması lazım. Ancak burada ki Azerbaycan Türk nüfusu net değil, 30-35 Milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.
    İran baskıcı bir anlayış güdüyor Türkler üzerine. Daha yakın tarihte Türkçe konuşmak serbest oldu diye hatırlıyorum. Neyse konumuz bu değil.
    ---------

En önemli husus; İran, Türkiye halkı arasında ''sağlam'' olarak biliniyor. Özellikle Ahmedi Nejat bu algıyı başarılı bir şekilde yarattı.
    Bilinenin aksine o kadar da sağlam değil. Irak-Saddam dönemine benziyor, askeri teşkilatlanma olarak.
    Rusya İran üzerinde ciddi anlamda etkili ve müttefik konumdalar, bunu yazmama gerek yok sanırım.
    ABD olası İran işgalinde Rusya nasıl bir tutum sergiler belirsiz. (faal olacağı kesin bana göre)
    2. bir suriye vakasına hazır olun.
    5 yıl direnir, 5 yıl da delik deşik olur ülke. Zaten şu zamana kadar direnmesi bile başarıdır.
    -----------

Salt Azerbaycan Türklerini geçtim olası Fars mülteci akınını düşünün bir. Ya da şöyle diyeyim, Suriye multeci sayısını 5 le çarpın. Ortalama 25 milyon insan ve onlara bir 5 yıl daha verirseniz 30 milyon insan demek.

Bu şartlarda bile Türkiye bu kadar insanı kaldıramıyorken bu kadar insan gelirse ortalık bildiğin çorba olacak.

Azerbaycan Türkleri kesinlikle yanlış anlamasın, ben onları Türk vatandaşı olarak görüyorum.
    ------------------------------------

Kısa süreli faydaları:
    + Döviz getirisi ile ekonomiye sıcak para akışı.
    Kısa süreli zararları
    + Serbest piyasada belirsizlik giderek daha da artacak.

Uzun dönem faydaları:
    + Yetişmiş insan kaynağı
    Uzun dönem zararları:
    +++Saymakla bitmez.

Ki daha Suriyeli mülteciler sorun olarak dahi ele alınmadı.

Edit: Her ne olursa olsun, komşunuzda savaş sesi dahi olsa biz zararlı çıkacağız.

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 24 Haziran 2019; 23:53:34 >

• Irkçılıkla alakası yok. Türkiye arap devleti olmuştur.
  • O dedini tayyip yapiyor zaten abd ye gerek yok

• İsminde cisminde Türk olan kimseyi almazlar buraya. Kalanıda fars zaten,onları alırlar mı emin değilim önce tecrübe etmek gerek ama arap olsa hemen alırlardı.

Abd irana falan saldırmaz merak etmeyin. Zamanında adamların diplomatlarını harcadılar kılını kıpırdatamadı şimdide bişe yapamaz hele hele abdnin rtesi trump hiç bir şey yapamaz.

• Bağımsız kaynaklara göre, Azeriler ve diğer Türklerin İran'ın toplam nüfusunun yaklaşık %25-30'unu oluşturduğu halde görüştüğüm Azeriler, ülke nüfusunun %60-70'inin Türklerden oluştuğunu iddia etmektedirler. İran'ın en son yapılan nüfus sayımında toplam nüfusu 77 milyon 450 bin olarak açıklanmıştır.
  • Hocam adam başı 3000 eurodan paranıda aldınmı Suriye lilere harcadığın paranın en az 2 katı çıkar.

• aschil kullanıcısına yanıt
    Reis, uyardığın için teşekkür...

Verileri düzelttim

• abd iran'a karadan saldıramaz çünkü abd askeri ölümden korkar.. üç tane abd askeri ölsün abd halkı ayağa kalkıyor napıyonuz diye, 2020 de seçim var bu yüzden trump karadan bir savaşı asla göze almaz.

havadan saldırırsa da iran'da s300 var, sıkıyorsa saldırsın iran s300'leri f-35leri anında vurur, "görünmez" diye pazarlanan uçağın çöp olduğu ortaya çıkar ve abd'nin f-35 uçağı projesi anında çöp olur.

kısaca abd iran'a falan saldıramaz ancak havlar..havlayan köpek de ısırmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

İsminde cisminde Türk olan kimseyi almazlar buraya. Kalanıda fars zaten,onları alırlar mı emin değilim önce tecrübe etmek gerek ama arap olsa hemen alırlardı.

Abd irana falan saldırmaz merak etmeyin. Zamanında adamların diplomatlarını harcadılar kılını kıpırdatamadı şimdide bişe yapamaz hele hele abdnin rtesi trump hiç bir şey yapamaz.
    Hem Türk hemde şia durumu var ha İran baskıcı başta varolan insan nüfuzu ile direnir ama ileri safhada iş ne olur bilmem.Kürt yapılanması felanda var birde.
  • Amerikanın derdi israilin güvenliği.bunun için ne yaparlar iranın nükleer tesislerini askeri ve önemli sanayi tesislerini füzelerle vurmak.kesinlikle işgale yeltenmezler.nükleerden arınmış ve biraz hırpalanmış iran işlerine daha çok yarar,islam dünyasını daha iyi karıştırmak için.adamlar geri zekalı arap krallıklarına iran korkusu ile dünyanın silahını satıyor,arapların bir nevi hamisi oluyor.iran gibi arap rejimlerinin öcüsünü,Amerika ortadan kaldırmaz.,kullanır...

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.yilanci

birde gelen mültecilerin çoğu türk asıllı olacak ... almamazlık edemezsin...

Abd bir taşla iki kuş vurmanın peşide bence İran'ı silahla vuracak, Türkiye'yi de mültecilerle ...
    Türk asıllı diye almak niye zorunlu olsun? Arap ülkeleri kaç tane Suriyeli mülteci aldı?
  • Lübnan ve Ürdün toplam bulunan mülteci sayısı Türkiye ile hemen hemen aynıdı... Bilgine....

Biraz google da search edin...

Lütfen...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.