Şimdi Ara

ABD’nin vize vermediği ülkeler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
12.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
181 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden sasirdiniz ki? Basiit bir ortadogu ulkesiyiz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizde biliyorsunuz abdnin bize karsi neden boyle tutum sergiledigini

Ama iste cekememezlik boyle birsey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanyatmissekiz

abd istediklerini yaptıramadığı için vizeyi kaldırıyor bizimkiler hemen ortadoğu ülkesi olduk yazık falan diyor. napsaydık abd ne derse evet mi deseydik? idlib harekatı ve konsolosluk ajanının tutuklanması sonucu alınan bir karar. abd'yi haklı bulan varsa yazık.

Bu tespit doğru bir tespit değil. Doğrusu; şimdiye kadar bütün islamcı muhafazakar iktidarlar Amariga uşağıydı, bunlarda öyleydi. Taaa ki aynen Amariga nın daha öncede besleyip büyüttüğü islamcı para-militer güçlerin sonunda kendisine karşı ayaklanması gibi bizim Hz. BOP Eş başkanı da ayaklanıncaya kadar. Hz. BOP eşbaşkanı ile ters düşmeselerdi çok daha hızlı bir şekilde ortadoğu ülkesi olmuştunuz.

Avrupa açısından bakarsak mülteci sorunu gibi problemler yüzünden avrupa hala Hz. BOP eşbaşkanını işgörür buluyor. Yarın öbürgün bunun gibi mecburiyetler kalmasın, avrupada defterini dürecek. Bütün uluslar ikiyüzlüdür demiyorum, tek dertleri kendi halkının refahını korumaktır.

"TÜrkiye bitmiştir" lafına karşı çıkanlara ben de karşı çıkıyorum. Türkiye tüm kurumları ile fiilen bitmiştir. Bugün ne sağlık hizmeti alabilirsin, ne adli bir hizmet. Bankacılık hukuğuna göre bir ülkede enflasyon çift haneli rakamlara ulaşmışsa kriz vardır, sen TÜFE sepetine bedminton topu filan koyuyorsun, yine de enflasyon %20 civarında çıkıyor.

Şunu da göz ardı etmemek lazım sevgili türkiye bitmiştire karşı çıkan arkadaşlar; tarihte hep mevcut vergileri sürekli yükselten ülkeler dağılıp yokolmuştur. İstisnasız.

• Asıl soru şu olmalı
    Abd ye vize vermeyen ülkeler.
  • Batuhan Apatay kullanıcısına yanıt
    Sen neden bahsediyorsun ya?

En son nobel ödülü alan Aziz sancar Müslüman değilmi? Ali kuşçu harezmi ibni sina piri reis vs vs sana yığınla Müslüman bilim adamının ismini yazabilirim buraya.

Ki tarihte ki Müslüman şehirlerine bak bilimin ilmin merkezi olmuşlardır. Bağdat şam kahire İstanbul. Endülüs e bak.

Yada o hristiyanların yahudilerin tarih boyunca neler yaptıklarına bak. Daha günümüze kadar bir sürü saldırı olayları var. Yada bak 1.dunya savaşını kim çıkardı? Yada 2. Dunya savaşını? Yada atom bombasını atanlar kimlerdi? Sonra gel konuş.

• Osmanlıcılar toplanmış yine.
  • quote:

abd istediklerini yaptıramadığı için vizeyi kaldırıyor bizimkiler hemen ortadoğu ülkesi olduk yazık falan diyor. napsaydık abd ne derse evet mi deseydik? idlib harekatı ve konsolosluk ajanının tutuklanması sonucu alınan bir karar. abd'yi haklı bulan varsa yazık.

Gençlerimizde genellikle ülkeyi kötüleme huyu olduğu için her fırsatta Türkiye'yi eleştirmekten geri kalmıyorlar. Şu vize olayında Türkiye sonuna kadar haklı ama bazı kesimler hala "şunla bunla aramız bozuldu yeaaa" diyerek ülkeye sırt dönme peşindeler. Benim hükümeti eleştirdiğim konu ise senelerce beğenmediği, dinsiz, hain olarak gördüğü bazı basın organları bu cemaatlerin, tarikatların ne kadar tehlikeli olduğunu defalarca yazdı. Çok geç fark ettiler ve anladılar. Benim eleştirim buna. Yoksa abd'nin, Türkiye'ye vizeyi yasaklaması Türkiye'nin ortadoğu ülkesi olduğu anlamına gelmemekte tam tersine Türkiye'nin yaptığı bazı şeyler abd'nin hoşuna gitmediği anlamına geliyor. Hükümete değil Türkiye'ye destek vermek lazım şuan ki durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: gfbslh

Asıl soru şu olmalı
    Abd ye vize vermeyen ülkeler.

incirlik kapandı mı ? :D
  • Şuan bir farkı var mı ? Dünyada ki en pahalı akaryakıtı kullanıyorsun , en pahalı arabaları bu ülkede alıyorsun , en pahalı eti bu ülkede yiyorsun , en pahalı okulları burada okuyorsun , en pahalı köprüden burada geçiyorsun , en pahalı vergiyi bu ülkede veriyorsun , en pahalı telefonu bu ülkede alıyorsun... daha sayayım mı ?

Şimdi senin ahırda ki inekten ne farkın var ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ve bu yorum 360 oy almış. Yorumun sahibi de dahil olmak üzere 361 hatta daha fazla, nice vizyonsuz insanlar bu kafada devam ettiği müddetçe ülkenin burnu boktan çıkmaz. Yazık. Okuduğunuz alfabeye yazık.

• Amerika nın vize konusundan, yine her zamanki taktik iç işlerine bağlamışlar,. Hakaretler küfürler gırla gidiyor. Şimdi ben bu hakaret ve küfrü tartışma sanan arkadaşlara 4 gün ceza alacağımı bilsem çok güzel cevap vereceğimde, söyleyeceklerim, süresiz ban sebebi olabilir, o yüzden kışkırtmalarına cevap vermeyeceğim. Aynen tüm laflarını onlara iade ediyorum.

Bu konuda Türkiye haklı diyemeyecek kadar körleşmişsiniz. Bakın ne diyor taptığınız büyükelçi bu akşam '' Türkiye'de 9.5 aydır terör eylemi olmuyorsa bizim sayemizdedir.'' Yani diyor ki bizimle iyi geçinin, dediklerimizi yapmazsanız karışmayız, bir bombalı eylem olabilir, demedi demeyin.

Şimdi soralım açık zihinlere, parlak beyinlere, Büyükelçinin bu cümlesinden ne anlıyorsunuz? Ne demek istiyor?

Allah göstermesin böyle bir olay yaşanırsa ve orada bir yakınınız zarar görürse yine Türkiye'ye suçlayın olur mu? Yine ülkenin dış politikasına bağlayın , devam edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 11 Ekim 2017; 21:16:48 >

• 360 kişi haksız ve sadece sen haklısın değil mi? sen önce karşı fikire saygı duymayı öğren. sırf seninle aynı fikirde değil diye birine vizyonsuz, sizin gibiler yüzünden ülkenin şeyi çıktı gibi laflar yaş seviyesinin düşük olduğunun göstergesidir. okuduğum alfabeye ne cürretle laf edebiliyorsun anlamış değilim. madem ben yanlışım gerçeği söylede görelim. sırf muhalefet olmak adına ülkenizi karartmayın lütfen. ha bu arada fatih portakal'da benim fikirlerime uygun derecede açıklama yaptı. şimdi senden fatih portakal'a bana dediklerini demeye davet ediyorum. aç twitter'ı; vizyonsuz ve okuduğun alfabeye yazık de. sonra bana yazdığına dair görüntü at. eğer atmazsan samimiyetsizsin demektir. madem tek doğruyu sen biliyorsun tüm insanlara anlat o zaman.

bu arada "okuduğunuz alfabeye yazık" sözcüğü yerine okuduğunuz harflere, kelimelere yazık derseniz cümleniz daha anlamlı olur. madem vizyon sahibisiniz bunlara dikkat etmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B59C177F -- 11 Ekim 2017; 21:36:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vay be simdi biz bu ulkerle ayni sepetteyiz ya.

• quote:

kardeşim sen ne biliyorsun ? medyadan oradan buradan duyduklarınla gelmiş sanki gerçekmiş gibi bizzat görüşmelere tanıkmışsın gibi anlatıyorsun.Emin ol bildiklerinin %90'ı hurafe bir şeyler yazıyor çiziyorlar siz de bön bön bakıp inanıyorsunuz.En komiği de sanki olaylardan hakkında net bilginiz varmış gibi yorum yapmanız.Uyu bakalım uyu daha ne kadar uyuyacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesenyoung

quote:

kardeşim sen ne biliyorsun ? medyadan oradan buradan duyduklarınla gelmiş sanki gerçekmiş gibi bizzat görüşmelere tanıkmışsın gibi anlatıyorsun.Emin ol bildiklerinin %90'ı hurafe bir şeyler yazıyor çiziyorlar siz de bön bön bakıp inanıyorsunuz.En komiği de sanki olaylardan hakkında net bilginiz varmış gibi yorum yapmanız.Uyu bakalım uyu daha ne kadar uyuyacaksın

Olayla ilgili ABD Başkonsolosluğu ve Pentagon'dan resmi açıklama varken bu yazdığınız komik. Lütfen biraz araştırın. Ek olarak yanlış isem doğrusunu söyleyin biz de faydalanalım. Resmi açıklamaları görmeyen, yani asıl uyuyan kişi belli.

• iran'da da böyle ... Kendini ABD ye kafa tutuyor insanlar sanıyor yazık...

ABD Size ne kafa tutacak hemşerim ?

Madem öyle Cargill Yasası çıkartmayacaksın...

ABD nin ülkende 220 milyar dolar yatırımı var, çektiği an SEN YOKSUN ZATEN

Gören Spastic'ler de ABD ye kafa tutuyoruz sanacak...

Olay sadece bir ön yapma çabasıdır... ileride gelecek zarrab davasını tanımıyoruz diyebilmek için... Dava siyasidir diyebilmek için
    ABD karşıtlığını yükseltiyorlar...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sesenyoung

quote:

Olayla ilgili ABD Başkonsolosluğu ve Pentagon'dan resmi açıklama varken bu yazdığınız komik. Lütfen biraz araştırın. Ek olarak yanlış isem doğrusunu söyleyin biz de faydalanalım. Resmi açıklamaları görmeyen, yani asıl uyuyan kişi belli.

o açıklamalardan biz türkiye üzerinde istediklerimizi yaptıramıyoruz o nedenle vize başvurularını askıya aldık mı yazıyor ? hocam bugün yatmadan evvel bütün önyargılarından arınarak düşünmeye çalış.En baştan en sonra kadar inandığın herşeyi masaya yatır neden inandığını neden sorgulamadığını bir düşün.Yahut abd ve bir başka ülke hakkında böyle yorumlara neden kapıldığını bir düşün, herşey okuduklarından duyduklarından ibaret.Emin ol Türkiyede abdyi kafa tutacak bir mekanizma yok bizler akıllı olmazsak bu ülke daha çok ortadoğuya kayar.

• sesenyoung kullanıcısına yanıt
    açıklamada konsolosluk çalışanın tutuklandığı için böyle bir karar alındığı belirtiliyor.

http://m.milliyet.com.tr/amp/abd-den-vize-aciklamasi-dunya-2534644/

benim yazmış olduğum mesajda da konsolosluk çalışanının tutuklandığının buna sebebiyet vereceğini söyledim. ek olarak idlib operasyonunun da ilişkilerde sorun yaratabileceğinden bahsettim. eğer konsolosluk çalışanı ajan veya terör örgütü üyesi ise bunun tutuklanmasından daha doğal ne var? anlaşılmayan konu şu; abd vizeleri askıya aldı diye türkiye'yi suçlayanlar var. sırf vizeler askıya alınmasın diye terör örgütü üyelerine göz mü yumsaydık? abd çalışanının tutuklanmamasını istedi, tutuklanınca yaptırım uyguladı olay bu. bu durumda bizden istediğini alamadığı için ilişkileri askıya aldı diyemez miyiz? yanılıyor muyum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Batuhan Apatay kullanıcısına yanıt
    Gördüklerin ne ya senin Allah aşkına?

Adamlar geliyor karıştırıyor ne zaman birisi sivrilse indiriyorlar. Sana dedim savaşları başlatanlar kimler? Müslümanlarmı? Kendinden millerce uzaklıkta ki ülkeye demokrasi adı altında zulüm sömürge götüren kimler? Müslümanlar mı? Bir lider sivrildiği zaman Müslümanlar biraz bütünleştiği zaman o ülkeye karışan hemen uçak yollayan kimler? Müslümanlar mı? Kendi ülkeleri yerine ortadoğu ülkelerinde at koşturanlar kimler Müslümanlar mı? Kendilerinde nükleer güç olmasında rağmen bu ülkede nükleer güç var bahanesi ile girenler mi Müslüman? Sürekli dünya barışını sırf kibirler uğruna güç uğruna tehlikeye atanlar mı Müslümanlar?

Biiiir sürü sayabilirim sana burada. Geçmişte demişsin ama Aziz sancar günümüz bilim insanı ayrıca bunu Müslümanlığa bağlamak ayrı bi kafa kuran da okumayın araştırmayın mı yazıyor? Hayır yazmıyor.

• Amerikanın yumuşak karnı...
    İsrail...
    Onu buradan vuracaksın aslında
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.