Şimdi Ara

ABD'NİNKİ ÇÖKÜŞ DEĞİL DÖNÜŞÜM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herkes çöktü çökecek diyor ama ben buna dönüşüm diyorum. Öncelikle bir devlet ha deyince çökmez.
    Ekonomik kriz olabilir, siyaseti zayıflayabilir, uluslar arası etkinliği azalabilir, dibe de vurabilir. Ama eninde sonunda toparlanabilir.

Elinizde doğru terazi veya cetvel yoksa, ölçünüz insani değilse, ayarınızın kaçması normal.
    Para diyorlar, çöküş diyorlar ama insani ve toplumsal çöküşle ilgilenen yok.

Daha fazla uzatmadan işin teknik kısmına geleyim.

Amerika kendi ağır ekonomik sorunları ve birtakım bağımlılıkları dolayısıyla krizi derinleştirip dünya çapında yaymaya,
    küresel çapta sanal kara delikler ve kaos oluşturmaya çalışıyor. Zira bir dönüşüme ihtiyacı var.

Eğer bu fikir azıcık doğru ise ABD'nin yapmak istediği dönüşüm çok büyük olacak.

Eyaletlerin birleşip devletin merkezileşmesi, İngiltere, Kanada dahil bazı devletlerle parasal bir birlik kurulması,
    doların iptal edilip AB'deki gibi bir para biriminin oluşturulması söz konusu olabilir.

Yunanistan ve AB'deki diğerlerinde krizin sanal bir şekilde kontrollü olarak derinleştirilmesi sonucu
    AB'de oluşan çatlaklar ABD'nin kural dışı hareket etmesine yardımcı olacaktır.

Kızılderililer artık seslerini yükseltip iki eyaleti birden "geri" istiyorlar. İtilmiş ikinci sınıf arka sokak insanları
    seslerini yükseltiyor. Şehirliler ekonomik darboğazlardan, sosyal sigorta sistemindeki büyük çatlaklardan muzdarip.
    Şimdi Amerikalılar Osmanlı Devletindeki vakıf sistemini tartışmaya açtılar.

Dolarda yıllardır tarihin en büyük vurgunları yapılıyor. Çünkü doların altın karşılığı yok ve ABD karşılıksız dolar basıp duruyor.
    Hatta ABD Merkez Bankası FED'in kasasındaki altınların birçoğunun aslında sahte olduğu, özgül ağırlığı altına yakın olan,
    altınla kaplanmış bir maden kullanıldığı ortaya çıktı.

Siz cebinizde taşıdığınız, alışverişte, bankacılık işlemlerinde kullandığınız müddetçe,
    istedikleri kadar sahte dolar basıp elinizdeki varlıklarınızı bedavadan satın alabilirler.

Aksi ise ABD için ölümcül olabilir. Saddam petrollerini dolar yerine Euro'dan pazarlamaya karar
    verdikten 3 ay sonra Irak işgal edildi. İşgal sonraki ilk iş ise yeniden dolara dönüştü.

Dolar bir balon. Bir tuvalet kağıdı. Balonu patlatmamak için havasını yavaş almaları gerekiyor.
    Dünyayı istedikleri kıvama getirdiklerinde, artık doları kullanmıyoruz dediklerinde siz ne yapacaksınız?

Eğer

* ABD merkezi yönetime geçerse,
    * Özel Merkez Bankası FED'i lağvedip, devlete ait merkez bankası ACB'yi kurarsa,
    * Para birimini sözgelimi "Americas" olarak değiştirip doların değerini de düşükten sayarsa

bu "kontrollü küresel kaos" ortamında kim ne diyebilir? Dolardan şikayetçi olanlara gidip FED'le aranızda halledin diyemez mi?

Hatta iyice zayıflatılıp, Yunanistan ve diğerleri gibi karın ağrıları giderildikten sonra Euro bölgesi ile parasal
    birleşme yapmak veya alternatif bir yeni küresel para oluşturmak istemez mi?

15 yıl önce Çin'in kasasındaki 900 milyar dolar, şu an trilyonu aşmış. Son yıllarda ABD ziyaretlerini hızlandırıp
    devlet başkanı düzeyine çıkaran ve sürekli altın stoklayan Çin, bir süre sonra kasasında eritemediği trilyon dolarları
    artık "kınalı tuvalet kağıdı" olarak piyasaya sürerse şaşırmayın diye soruyorum!

• Yazı size mi ait bilmiyorum. Öyle oldugunu farzederek:

quote:

15 yıl önce Çin'in kasasındaki 900 milyar dolar, şu an trilyonu aşmış. Son yıllarda ABD ziyaretlerini hızlandırıp
    devlet başkanı düzeyine çıkaran ve sürekli altın stoklayan Çin, bir süre sonra kasasında eritemediği trilyon dolarları
    artık "kınalı tuvalet kağıdı" olarak piyasaya sürerse şaşırmayın diye soruyorum!

Böyle birşey olacağını Çinli uzmanlar sizce düşünemiyor mu?

Yazıyı beğendim, önümüzdeki bir 3 4 yıl içinde olabilecek ihtimaller yeralmış.
  • Daha önce başka bir foruma yazdığım kendi görüşlerim.
    Çin'in devlet başkanı düzeyinde ABD ile artan ilişkileri sorunuzla ilgili olabilir.

Kaos programına İngiltere gibi Avrupalı bazı ülkelerin de destek verdiğini düşünüyorum.
    Birtakım gösteriler hükümetler tarafından alttan alta destekleniyor da olabilir.
  • Şimdi tam hatırlayamadım ama zeitgesit diyesim geliyor :) bir belgeselde sizin söylediğiniz şeyleri birebir anlatan sahneler vardı.3 farklı kıtada kendi isimlerini taşıyan;Amerika,Avrupa, Asya birlikleri kurulacak.sonra bu 3 birlik birleşecek ve herşey tekelleşmiş olacak.İnsanları istedikleri gibi oynatacaklar vs.
    Şuan zaten amerikada ve avrupada birlik var.Eksik olan asya birliği o da oluştultan sonra bu üçünü birleştirme aşaması başlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Daha önce başka bir foruma yazdığım kendi görüşlerim.
    Çin'in devlet başkanı düzeyinde ABD ile artan ilişkileri sorunuzla ilgili olabilir.

Kaos programına İngiltere gibi Avrupalı bazı ülkelerin de destek verdiğini düşünüyorum.
    Birtakım gösteriler hükümetler tarafından alttan alta destekleniyor da olabilir.

ABD Musevi lobilerinin etkisiyle İngiltereyi silmeye çalıştı İngilterede şu anda İsraili silkeliyor.
    Batan veya zora giren şirketlere bakın ya yahudi şirketi yada İngiliz şirketi.
    Savaş bu iki ülke arasında yaşanıyor.
  • Dediğizi yapması fayda değil zarar getirir.
  • Para basarak ayakta kalabilmis kac ulke var dunyada? Boyle bir sey devam edemez

ABD standartlarini dusurmek zorundadir. ABD nin cokusu kesindir. ABD de 20 yildir yasayan biri olarak bunu gozumle goruyorum. Yavas yavas fakirlesiyor ve dunya ile arasindaki teknoloji demokrasi hayat standardi farki gittikce azaliyor. Yazacak cok sey var ama zamanim yok. TR gibi bir ulkede yasadiginiz icin mutlu olun hayatin tadini cikarin. Cok sanslisiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendilerine ait bir merkez bankası bile yok. 1900'lü yılların başında girdiği ekonomik krizden kurtarılma karşılığında 19 ailenin ortak olduğu bir fon tarafından finanse edilen bir canavar Amerika. Büyük ebat, büyük hedef; fakat mercimek beyinli bir halk...
  • Bu dönüşümü gerçekleştirebilecek güç kim? ABD dediğiniz kim ya da kimler? Obama'nın seçilmesi sürecinde 400 milyar $ paranın ülke dışına çıkarılması, bunun da son krizi tetiklediği iddiaları vardı.

Geçerli ekonomi kurallarına göre ABD batmıştır. Dünyayı korkutarak, biraz da tüm ekonomiler birbirine bağlı olduğu için kendileride çökeceklerinin kaygısıyla hiç bir devlet buna ses çıkaramamaktadır. Çünkü sonucu III. Dünya savaşıdır. Ama bunun nereye kadar süreceği belirsizdir.
  • abd batıyormuş =) bu lafla ancak kendinizi kandırırsınız. adamların dünyaca ünlü markaları var bir coca colanın bile yıllık cirosu ufak çaplı bir devlet kadar zaten. parayı basan onlar, dünya ekonomisinde tek geçen para da onların. ortadoğu'nun yanısıra kutup yakınlarındaki ve diğer okyanuslardaki petrol rezervleri de onlara ait. ayrıca başta elektronik olmak üzere tüm ürünlerin pazarı da abd'de. bunun yanısıra başta nato olmak üzere bir çok topluluğun tek karar mekanizması da abd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 26 Şubat 2012; 17:11:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: misterno1

Para basarak ayakta kalabilmis kac ulke var dunyada? Boyle bir sey devam edemez

ABD standartlarini dusurmek zorundadir. ABD nin cokusu kesindir. ABD de 20 yildir yasayan biri olarak bunu gozumle goruyorum. Yavas yavas fakirlesiyor ve dunya ile arasindaki teknoloji demokrasi hayat standardi farki gittikce azaliyor. Yazacak cok sey var ama zamanim yok. TR gibi bir ulkede yasadiginiz icin mutlu olun hayatin tadini cikarin. Cok sanslisiniz.

TR gibi bir ulkede yasadiginiz icin mutlu olun hayatin tadini cikarin. Cok sanslisiniz.

Bu sözünü ciddiye almıyorum dalga geçer gibi olmuş, eğer gerçekten böyle düşünüyorsan buyur Türkiye'ye bekleriz ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.