Şimdi Ara

Hangi din adamları, neden evlenmezler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
0
Favori
23.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyada bazı din adamları mensup oldukları din tarafından aksi emredilmiş olmasına karşın hiç evlenmezler. Bunu iki temel nedene dayandırırlar:
    1. Dünya zevk ve meşgalelerine dalarak tüm enerjilerini dine hizmete ayıramayacakları kaygısı.
    2. Zürriyetlerinin hanedanlığa dönüşeceği yani siyasallacağı kaygısı.

Bu anlayış hangi din kaynaklıdır? Kimdir bu din adamları?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hangi Din Adamları Neden Evlenmezler?

Katolik, Ortodoks ve Budizm gibi bazı dinlerde rahipler, rahibeler ve papazlar evlenmezler. Bu uygulama, yüzyıllar öncesine dayanan çeşitli dini, kültürel ve tarihi nedenlere dayanmaktadır.

Rahipler Neden Evlenmezler?

Rahiplerin evlenmemesi, bekaret ve iffet yemini vermeleri ile ilgilidir. Rahipler, Tanrı'ya olan bağlılıklarını ve dünyasal meselelerden uzaklaşma arzularını göstermek için bu yemini ederler. Ayrıca, cemaatlerine manevi rehberlik sağlarken ailevi sorumluluklardan özgür olmayı hedeflerler.

Rahibeler Neden Evlenmezler?

Rahibeler de benzer nedenlerden dolayı evlenmezler. Evlenmek yerine, Tanrı'ya hizmet etmeye ve bekaretlerini korumaya adarlar. Rahibelerin de ailevi sorumluluklardan uzaklaşarak manevi uygulamalarına odaklanmaları beklenir.

Papazlar Neden Evlenmezler?

Katolik Kilisesi'nde papazlar genellikle evlenmezler. Bunun nedeni, rahiplerle aynı iffet yemini etmeleridir. Ancak, bazı Ortodoks ve Anglikan kiliselerinde evli papazlar da vardır.

Rahipler Evlenebilir Mi?

Katolik Kilisesi'nde rahipler evlenemezler. Ancak, bazı Ortodoks ve Anglikan kiliselerinde rahiplerin evlenmelerine izin verilir.

Rahibeler Evlenir Mi?

Hayır, Katolik Kilisesi'nde rahibeler evlenemezler.

Katolik Rahipler Neden Evlenmezler?

Katolik Kilisesi'nde rahipler evlenmezler çünkü Katolik geleneklerine göre evliliğin rahiplerin görevlerini yerine getirmelerini engelleyebileceğine inanılır. Rahiplerin, ailevi sorumluluklardan özgür olarak cemaatlerine hizmet etmeleri beklenir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aradığınız cevap: Fethullah Gülen. Rahipler evlenmezler, Fethullah Gülen'de evlenmeme referansını oradan alır.

Doğru cevap bu mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

Dünyada bazı din adamları mensup oldukları din tarafından aksi emredilmiş olmasına karşın hiç evlenmezler. Bunu iki temel nedene dayandırırlar:
    1. Dünya zevk ve meşgalelerine dalarak tüm enerjilerini dine hizmete ayıramayacakları kaygısı.
    2. Zürriyetlerinin hanedanlığa dönüşeceği yani siyasallacağı kaygısı.

Bu anlayış hangi din kaynaklıdır? Kimdir bu din adamları?

Hristiyanlık degil mi?

Çıkacak bakla bu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Aradığınız cevap: Fethullah Gülen. Rahipler evlenmezler, Fethullah Gülen'de evlenmeme referansını oradan alır.

Doğru cevap bu mu acaba?

Katolik papazlar VIII. yy dan itibaren dinde yeri olmamasına rağmen yukarıdaki iki maddeyi baz alarak bu geleneği başlatmışlardır ve halen sürdürmektedirler Destroyer. Bizde de Müslüman olduklarını iddia eden aynı hareketin iki lideri buna uymaktadırlar. Gerekçeleri de aynıdır. Yani tahmininiz doğru.
  • fetullah insanların gözünde kutsiyet kazanmak için evlenmiyor/evlenemiyor. Vatikan'ın emrinde olması da var bu arada. Başka bir arızası var mıdır, bilinmez.
  • Hristiyanların ruhbanları. Rahip ve rahibeleri evlenmezler doğrudur sebebi ise kalbi dünyaya bağlamamaktır. Belki başta bu noktadan yola çıkılmasada, sanki bu davranış bir kural gibi telakki edilmiş. belkide dünya meşgalesi kalbi meşgul edeceğinden ve rahat hizmet edemeyeceklerinden böyle yapıyorlar. Yanlış anlaşılmasın ancak rahibelerin Hz isa evli olmadığından evlenmedikleri gibi bir söz duymuştum, Yani hangi çıkarıma atfen söylendiğini tahmin ettim ancak gerçekliği noktasında inanmadım.

Birde budist keşişlerinin evlenmediklerini biliyorum. onlar ise bu noktada hristiyanlardan daha farklı düşünüyorlar. hristiyanlar hizmet noktasında insanlara yardımcı olmayı düşünselerde. Budistler tamamen herşeyden el etek çekiyorlar. farklı uygulamaları var. gariptirki vücutlarını sürekli eğitiyorlar. mesela işaret parmağı ve orta parmağın üstündemerdiven çıkmak, ateşin üstünde yürümek, keskin kılıçlarlar gösteri yapmak vb. hatta gözlerimle görmedim ama vücudunu eğiterek suyun üstünde durabildiklerini okumuştum. görmediğim için pek inanmadım ama yinede olamaz diye düşünmedim. Bunların yanında 40 gün boyunca çok az bir besinle hayatlarını idame ettirebiliyorlar, bu nasıl olur deyip araştırmıştım. Aslında yararı varmış zira insan vücudu aç kaldıkça ağzından pis bir koku gelirmiş ve vücudundaki bütün mikroplar ve sebep olduğu şeyler yok olmaya başlarmış. ve buna alışan vücut 40 günden sonra yavaş bir şekilde eski haline döndürülürmüş. Bu gibi yaşam tarzı olan insanlar evlilik gibi bir sorumluluğun altına girmiyorlar.

İslamiyette de bu mevcuttur halka ve islamiyete hizmet noktasında bazı zatlar evlenmemişlerdir. yine yukarda bazı bahsettiğim noktalarla aynı sbepten dolayı.

• Keşişlerin evlenmeme nedenleri Hristiyan ruhbanlardan farklıdır Abdullahors. Onların dünyası Nirvanadır. Dünyayı cezalarını çekmek için gönderildikleri bir cezaevi olarak görürler ve bu dünyadan bir an önce Nirvanaya ulaşmayı hedeflerler. Bu nedenle az tüketirler ve nesepleri de burada ceza çekmesin diye üremek istemezler.

İslamda buna örnek hiç var mı Abdulahors? Yani son yüzyıldaki tartışmalı iki kişi hariç?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kızlar niye böyle?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

İslamiyette de bu mevcuttur halka ve islamiyete hizmet noktasında bazı zatlar evlenmemişlerdir. yine yukarda bazı bahsettiğim noktalarla aynı sbepten dolayı.

Doğru bir davranış mıdır? Peygamber Efendimiz, müslümümanların evlenmelerini salık vermiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

fetullah insanların gözünde kutsiyet kazanmak için evlenmiyor/evlenemiyor.

Bu müridleri yemlemek için kullandıkları bir iç argümandır. Kendileri bunu söylemezler ama müridler arasında çok yaygın olarak kullanılır. "Bak adam sizin için dünya zevklerinden bile vazgeçmiş, sen bunu yapamayacağına göre ona tap" teması işlenir. Bu çok etkilidir. Fakat asıl neden gerçek inançları olmalıdır.
  • quote:

Cami cemaatleri imamlarının evli olmasını ister. Bekar imam olmak avantaj dgeil dezavantajdır.
  • quote:

quote:

Bu müridleri yemlemek için kullandıkları bir iç argümandır. Kendileri bunu söylemezler ama müridler arasında çok yaygın olarak kullanılır. "Bak adam sizin için dünya zevklerinden bile vazgeçmiş, sen bunu yapamayacağına göre ona tap" teması işlenir. Bu çok etkilidir. Fakat asıl neden gerçek inançları olmalıdır.

Evliliği sadece zevk olarak görenlerin yaşadığı bir ülkede....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

"Bak adam sizin için dünya zevklerinden bile vazgeçmiş,

Sizin için derken onlar yani müridler için niçin Dünya zevkinden vazgeçsin. Sonuçta onları ilgilendirmiyor.

quote:

sen bunu yapamayacağına göre ona tap" teması işlenir.
    Nerde ona yani kendisine tap teması işleniyor. Atmasyon mu var mı bir belge?

Belgesi cemaat yaşamıdır. Bunları bilmiyorsanız sizin cemaat hakkında hiç bir bilginiz yok demektir. Müridlerin hepsi bilir çünkü. Gözyaşları içinde diğerlerine de anlatır.

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Fakat asıl neden gerçek inançları olmalıdır.
    Gerçek inancı müslümanlık degil mi yani? Evet ya da hayır derseniz düşüncenizi anlarız. Umarım Hristyan olduugnu ima etmiyorsunuz.

İslamiyetin evlilik konusuna yaklaşımı belli ve sanırım siz bunu biliyorsunuz. Öyle olmasanız şüpheye düşmezdiniz.

• İslamiyete çok ters uygulamaları olan bir cemaatin başının inancı beni ilgilendirmiyor. Vatikan'ın hizmetinde olduğunu defaatle itiraf eden bu şahsın peşinden gidenlerin sonunu da pek parlak görmüyorum. Graham Fuller iyi yetiştirmiş bu şahsı, kutlamak lazım...
  • Biri belli diğeri Neommy mi
  • quote:

Keşişlerin evlenmeme nedenleri Hristiyan ruhbanlardan farklıdır Abdullahors. Onların dünyası Nirvanadır. Dünyayı cezalarını çekmek için gönderildikleri bir cezaevi olarak görürler ve bu dünyadan bir an önce Nirvanaya ulaşmayı hedeflerler. Bu nedenle az tüketirler ve nesepleri de burada ceza çekmesin diye üremek istemezler.

İslamda buna örnek hiç var mı Abdulahors? Yani son yüzyıldaki tartışmalı iki kişi hariç?

Budistlerin nirvana konusuna girmedim yani konu evlenmeme olunca. O gibi her şeyden uzaklaşma noktasına girmedim. Genel olarak yazdım...

İslamdada vardır. hemen örnek vereyim. Bizzat efendimizin yetiştirdiği suffe denen küçük bir topluluk. Bu kişiler islam, hadis ilmini Kur'anı iyi öğrenen zatlardır ve çeşitli ülkelere gidip hem tebliğ noktasında hemde islamı daha iyi tanıtmak amacı ile yetiştirilmişlerdir. Tabi Efendimiz vefat ettikten sonra yacaş yacaş küçülüp dağılmıştır. İstenirse bu konuda daha ayrıntılı bilgi veririmn ancak herkesin anlaması açısından çok derine inmedim... Tabi benimde en ince ayrıntısına kadar bilgim yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Biri belli diğeri Neommy mi

Neommy den olsa olsa bilim şeyhi olur. Bulunca değerlendirir.

Diğeri çırağın ustası. yüzyılın bediisi. Onda da tık yokmuş.
  • quote:

İslamdada vardır. hemen örnek vereyim. Bizzat efendimizin yetiştirdiği suffe denen küçük bir topluluk. Bu kişiler islam, hadis ilmini Kur'anı iyi öğrenen zatlardır ve çeşitli ülkelere gidip hem tebliğ noktasında hemde islamı daha iyi tanıtmak amacı ile yetiştirilmişlerdir. Tabi Efendimiz vefat ettikten sonra yacaş yacaş küçülüp dağılmıştır. İstenirse bu konuda daha ayrıntılı bilgi veririmn ancak herkesin anlaması açısından çok derine inmedim... Tabi benimde en ince ayrıntısına kadar bilgim yok..

İslam çoğalmayı emreder Abdullahors. İslam ve evlilik konusunda açıklayıcı bir yazı.
    http://vehbiaksit.8m.com/evlenme.htm

• quote:

quote:

İslam çoğalmayı emreder Abdullahors. İslam ve evlilik konusunda açıklayıcı bir yazı.
    http://vehbiaksit.8m.com/evlenme.htm

Mutlaka çoğalmak gerekir ama hadiste küçük bir sır vardır. Kimseye laf etmek gibi bir iyetim yok öncelikle onu belirterek devam ederim. şöyleki;

"Evleniniz ve çoğalınız: Zira ben kıyamet günü ümmetimin çokluğuyla övünürüm.Hz. Muhammed (sav)"

Hadisi şerife dikkat etmek lazım. Şimdi kendim için düşünürsem layık bir ümmet olabildimmi diye sormalıyım kendime. Bu noktada milletin olup olamaması beni ilgilendirmesede, yine bu hadisin ışığında çoğalmak bazı şeyleri yaşayarak bu emri anlamaktır diye düşünüyorum.

Bu konuda siz ne düşünürsünüz..

• Çoğalmalıyız.
  • Yazının tamamını okuyun. Hem ayetler hem hadisler evliliği teşvik ediyor. Yani İslam evlenin diyor. Bu adamlar ise hiç evlenmiyor. Tıpkı Katolik papazlar gibi. Artık herkes yorumunu kendisi yapacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.