Şimdi Ara

Hangi din adamları, neden evlenmezler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
23.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ar_tryk
    Orijinalden alıntı: lehrer35
    Orijinalden alıntı: ar_tryk

Hangi kitabın hangi sayfasında hangi satırında oluyor bu? Her zamanki gibi belge yok. Sanırım böyle bir iddiada belge olmalı.
    Laik Müslüman ne demek. Devlet laik olur. Devletin laik olmasını isteyen müslüman olur. Devletin dini olmaz yani.

Bilimsel konularda her yazdığınız, veya naklen yayınlarınızın hepsi değilsede ezici çoğunluğu Hristiyan Yeni Yaradılışçılarının reklamı sayın Ar-tryk, hepsi aleyhinize yazılı delillerdir! Başta Tarihlendirme metodları, dünya yaşını İncil'e göre neredeyse 10000 yıla indiren alıntılarınız, Ica Taşları alıntılarınız, ve benzerleri!
    Oysa sizi en az 2-3 defa uyardım o konularda eski tarihlerde, ararsanız bulabilirsiniz silinmeyen iletilerimde!
    Gönül rahatlığıyla söyleyebilirimki uyarıcı olarak bu şekilde benim islamiyete hizmetim ateistliğime rağmen sizden fazla olmuştur!
    İnanmazsanız veya hatırlamıyorsanız, Fetih'e de sorun, bu uyarılar sırasında benimle neşeli bir yazışması olmuştu.
    Hani yani Rus elçisine inanmazsanız belki Fetih'e inanırsınız dedimde.
    Boşverin o laikliği, siz benim laiklik tanımıma bakın! Sağda solda vardır.
    Ek: Hristiyan Yeni Yaradılışçılığı Bilimlerden fena tokat yemiş, İncil de yazanlara göre dünyayı uyarlıyan bir görüştür, son 20-30 yılda Bilimsel çevrelerden sepetlendiler ve hiçbir bilimsel değerleri de yoktur, artık yalnızca komedi unsuru olarak izlenirler bilimsel çevrelerde...

Bu kadarınada pes dogrusu. Ben Hristiyanların yaş meselesinde dogru yazdılar demedim. Alıntımda yok. Ica taşlarındada alıntım yok pek. Bir tane var. O da sizin ağababanızdan biri. Ona bile güldün kahkahalarla. Anlayamadın bir türlü alıntı senin gibi ama bilinçli birine ait. Bir daha oku anlamazsan bir daha anlatmaya çalışayım Ateist genini buldular demiştin. Biri de demişti adam ateistken müslüman olunca gene noluyor diye. Donup kalmıştın Ruh makinası falan Yerinde olmak istemezdim doğrusu. Bir arada hücre yarattılar vs laflar etmiştinde cevapları alınca,sonunda ressamın yaratmasına döndermiştin işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 12 Haziran 2011; 23:04:37 >

• quote:

Sonra bunların izinden ardarda peygamberlerimizi gönderdik. Meryem oğlu İsa'yı da arkalarından gönderdik, ona İncil'i verdik; ona uyanların kalplerine şefkat ve merhamet vermiştik. Uydurdukları ruhbanlığa gelince, onu biz yazmadık. Fakat kendileri Allah rızasını kazanmak için yaptılar. Ama buna da gereği gibi uymadılar. Biz de onlardan iman edenlere mükafatlarını verdik. İçlerinden çoğu da yoldan çıkmışlardır. (Hadid/27)

Kur'an'ın doğruluğuna inananlar için en güzel cevap budur. Ruhbanlık(evlenmemek de buna dahildir) Hıristiyanların uydurduğu bir şeydir. İslam evlenmemeyi değil aksine evlenmeyi ve evlendirmeyi emreder.

quote:

Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir. (Nur: 32)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

El fuego 1

Lehrer 35 2

ikiside fethullah gulen i forum dan eksik etmiyor

ne hale getirdiler kultur bilimi

sanane kardeşim evlenir evlenmez, taktığın konulara bak

bana sorsan neden bıyık bırakıyor sakal bırakmıyor derim

cunku İslam dinin de sakal kesmek haram

Tipik bir bilgisiz iletisi. Biidiğin birşey varsa yaz ahmetttt. İki kişiye saldırarak post kastırma.

İslam'da sakal kesmeyi vehhabiler haram sayar.

Şimdi başka kapıya hadi
  • @Ar-tryk;
    Hiçç meşhur konudan konuya atlayarak ortalığı karıştırıp bulandırma tekniğinizi kullanmayın, benim dine katkılarım ortadadır ve isteyen bahsettiğim konuları okuyup görebilir.
    Haa bu arada şu benim güzel konum " ruh makinası " 'nı kim şikayet etti bilmiyorum, ama hale bakılırsa KB'in o konuya ihtiyacı var gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

Kelime-i tevhid ders kitaplarında!
    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=102329

"DSP'li 57. hükümet döneminde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'ndan geçen " Diyor. Yani DSP zmanında yazılmış, incelenmiş, onaylanmış. Sonrasında hükümet degişmiş . Onaydan çıktıktan sonra tekrar incelenecek mi yani? Bunuda mı Gülen yaptı. Bu mu samimiyet.

quote:

Zina suç olmaktan çıktı!
    http://www.milligazete.com.tr/haber/zinayi-suc-olmaktan-kim-cikardi-163189.htm

Ben o günleri yaşadım ve biliyorum. Kesinlikle daha önce serbest etti mahkeme. Erkeklere deil kadınlaraydı ceza. O zamanki iktidar erkeklere de ceza getirmedi ve böylece kadınlara da ceza kalktı. Erkekelere ceza gelseydi kadınlara verlen ceza devam edecekti. O zamanki hükümet bir yıl süre tanınmıştı ve erkeklere ceza getirmedi.

quote:

Faiz almak artık haram değil!
    http://www.hayrettinkaraman.net/kitap/meseleler/0269.htm
    Bu Hayrettin Karamanın görüşü. Çaresizlik sebebiyle diye başlıyor. Gülenin görüşü degil. Haram degil diye bir yazı görmedim içinde ben.

quote:

İncil'li meal
    http://www.misyonerlik.com/main/index.php?content=read&hid=228
    Buna bakacagım sonra.
    Gülen in teşviki sadece yazıyı yazanda var. Başka yerde bir tavsiye göremedim şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 12 Haziran 2011; 23:48:23 >

• @El Fuego'nun yaptığı alıntılara cevap gelmemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

El fuego 1

Lehrer 35 2

ikiside fethullah gulen i forum dan eksik etmiyor

ne hale getirdiler kultur bilimi

sanane kardeşim evlenir evlenmez, taktığın konulara bak

bana sorsan neden bıyık bırakıyor sakal bırakmıyor derim

cunku İslam dinin de sakal kesmek haram

Tipik bir bilgisiz iletisi. Biidiğin birşey varsa yaz ahmetttt. İki kişiye saldırarak post kastırma.

İslam'da sakal kesmeyi vehhabiler haram sayar.

Şimdi başka kapıya hadi

yapma yaaaa

Peygamber efendimiz 50 yaşına kadar sakalsız adam dahi görmemiştir.

50 yaşında kendini götürmeye gelen 2 elçinin (sakalları kesik bıyıkları var) yüzlerine bile bakmamış

gel seni götüreceğiz dedikleri halde

onlara neden sakalınızı kesiyorsunuz diye ısrarla sormuştur!?

vehabbiler de sakal kesmek haram ha

en sapık mezhep te???

çok komiksin çok

• Sakal kesmek haram değildir. Haram olan şeyler kati suretle yasak olan şeylerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Sakal kesmek haram değildir. Haram olan şeyler kati suretle yasak olan şeylerdir.

SAKAL kesmek uzvunu kesmek gibidir

haramdır.

Peygamberimiz in sayısızca hadisi var ve Tırmizi

işine geleni kabul et

sakal işine gelmedi heralde sayın kuşçu

diyorum ki peygamberimiz 50 yaşına kadar sakalsız adam görmemiş

gördüğü an ise yüzünü çevirmiş

Allah peygamberimizin yüzünü çevirenlerden eylemesin

ayrıca zaten butun buyuk Alim ve imam hocalara baktığımızda sakalsız 1 tanesini göremeyiz

Hz.mevlana Abdulkadir Geylani ve birçoğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 13 Haziran 2011; 13:29:38 >
  • Haram olması için Kuran'da da geçmesi gerekmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Haram olması için Kuran'da da geçmesi gerekmez mi?

Her şey Kuran da geçmez sayın destroyer39

islam dini temeli namaz alır

ama namazın nasıl kılınacağı katiyen yazmaz kitabımız da

aksam farzı 3

ogle 4

sabah 2

peki ya kılınışları oturuşları ne okunacağı?

yani demem o ki, bakılacak Sadece Kuran ı kerim değildir

kaynak;

KUR'AN-SÜNNET-İCMA-KIYAS

bunların 4 unde aranır 1 inde yoksa diğerinde mutlak vardır.

Şu konuya da açıklık getirelim

askersin istemeden kesiyorsun sakalını... haram işlemiyorsun....anlaşılmayan bir konu?
  • quote:

quote:

Haram olması için Kuran'da da geçmesi gerekmez mi?

Her şey Kuran da geçmez sayın destroyer39

islam dini temeli namaz alır

ama namazın nasıl kılınacağı katiyen yazmaz kitabımız da

aksam farzı 3

ogle 4

sabah 2

peki ya kılınışları oturuşları ne okunacağı?

yani demem o ki, bakılacak Sadece Kuran ı kerim değildir

kaynak;

KUR'AN-SÜNNET-İCMA-KIYAS

bunların 4 unde aranır 1 inde yoksa diğerinde mutlak vardır.

Şu konuya da açıklık getirelim

askersin istemeden kesiyorsun sakalını... haram işlemiyorsun....anlaşılmayan bir konu?

İyi görünmek istiyorsun kesiyorsun sakalını...haram işlemiyorsun...problem?

Bu arada komediye dönmüş konu saçma sapan şeyler

• İlginç bir bilgi, sakal bırakmak farz ise eğer.
  • Buna haram demiyelim Ahme3tt şöyle ifade edelim eğer sakalınızı uzatırsanız ve sizi öyle tanırlarsa tanıtılırsanız kesmek uygun değil diye biliyorum. Açık söyleyeyim bende haram olduğunu biliyorum ancak şu an sebepleri ile kaynak gösterecek durumda değilim. akşam eve geçtiğimde yazarım inşallah. Ancak günümüzün şartlarında ise ya uzatmamak gerekir, yada kesmemek gerekir.
  • Ben sünnet diye biliyordum, bıyık kesip sakal bırakmak. Bıyık kesmenin gerekçesi olarakta Yahudilere benzememek amaçlanmıştır diye okumuştum, onların sünneti de oydu herhalde.

Garip işler, fakat farz sayılması için Kuran ile desteklenme şartı da mı yok? En azından namaz farz olarak Kuran'da geçiyor, sadece kaç rekatın ve hangi vakitlerin farz olduğu yazmıyor. Burada ise sanıyorum ki Kuran'da geçen destekleyici bir ayet yok.
  • quote:

Ben sünnet diye biliyordum, bıyık kesip sakal bırakmak. Bıyık kesmenin gerekçesi olarakta Yahudilere benzememek amaçlanmıştır diye okumuştum, onların sünneti de oydu herhalde.

Garip işler, fakat farz sayılması için Kuran ile desteklenme şartı da mı yok? En azından namaz farz olarak Kuran'da geçiyor, sadece kaç rekatın ve hangi vakitlerin farz olduğu yazmıyor. Burada ise sanıyorum ki Kuran'da geçen destekleyici bir ayet yok.

ben size çok net bilgi veririm

nolur camii hocalarına yada tanıdıgınız hocalara gösterin bakalım ne diyecekler

sakal kesmek bir uzvunu kesmek gibi burnunu kulağını kesmek gibidir.

bıyık tamamen kesilmiyor kısaltılıyor

bu arada sadece bıyık bırakmak MECUSİLER de görülmüştür, o şekil yayılmıştır

sen o tezinle bana dersin ki akşam namazı 3 rekat değil hiç rekat olmalı cunku Kuran da desteği yok yada 3 değil 35 olmalı vs diyebilirsin ki tutarsız olur kaynak 4 yazdığım gibi

• Sizin yorumunuzun da doğru olabilme ihtimali var tabi, Kuran'da geçmediği için, bunun doğru olmayan hadis olduğunu söyleyebilecekler de olucaktır. Kuran'da geçmediği için bundan sonrası ''yorum''a kalmış oluyor.
  • quote:

Sizin yorumunuzun da doğru olabilme ihtimali var tabi, Kuran'da geçmediği için, bunun doğru olmayan hadis olduğunu söyleyebilecekler de olucaktır. Kuran'da geçmediği için bundan sonrası ''yorum''a kalmış oluyor.

şu konuyu anlayalım

imanın şartları

Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak.
    Allah'ın meleklerine inanmak.
    Allah'ın kitablarına inanmak.
    Allah'ın peygamberlerine inanmak.
    Ahiret gününe inanmak.
    Kadere inanmak

bold yaptığım yere inanırım diyorsun sadece

nasıl olacak

peygamberine inanmama oluyor eğer ki sadece Kuran ı Kerim e dayatırsan
  • Ahmet saçı sakalı bırakıp topikteki konuya dönmeye ne dersin?
    Sakal mevzuunu toparlayıp bir kenara bırakalım. Madem İslamiyette sakal vaciptir, öyleyse bunlarda da sakal hiç olmadığına göre bunlar ne olmalı acaba?

Konuya dönersek: İslamiyetin evliliğe yaklaşımı nedir?
    Yoksa hiç evlenmemiş bu Müslüman görünümlü insanlar takiyye mi yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 13 Haziran 2011; 15:04:41 >
  • Kuran'da yazılı birşeye inanmama gibi bir lüksü yoktur Müslüman'ın, fakat hadislerin içinde ''sahte''lerinin de olduğu bilindiğinden, bundan sonrası artık ''yorum''a kalmış oluyor, eğer yanlış yorum yapıp günah işliyor ise, kendisinin hatasıdır.

Hadislerin de varlığını elbet kabul etmelidir Müslüman bir kişi, fakat hepsinin gerçek olmadığını bildiğinden, yoruma göre bazılarını eler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.