Şimdi Ara

Hangi din adamları, neden evlenmezler? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
0
Favori
23.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu fena çarpıtmış ahmettttt. Cevap veremeyince yaptığı tek şey konuyu bulandırmak... Kur-an'da haramlar çok nettir. Sakal ile tek bir ayet göremedim bu zamana dek ''kesmeyin, uzatın'' türünden. Sünnet biliyorum. İçki, zina, hırsızlık, yağma, kamu malına zarar, cinayet gibi bireye ve topluma zarar eylemler haram kılınmıştır.

@destroyer39

Boşuna cevap beklemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Ben yapmam, sende yapmassan güzel olur.

hehehehe Sen, çok iyi anlıyorum Ersin

ne söylemek istedin, anlayamadım
  • Aslında seni diyecektim virgüle basmışım. konu dahilinde çok iyi anlıyorum yani benzetme sonucu varılacak noktada demek istedim :)
  • Hz Ömer r.a buyurduki: kıyametin kopacagını gorsem ve o an bekar olsam, o an evlenirim. Zira Allah'ın karşısına evli olarak çıkmak isterim ' diye buyuruyor. islamda ruhbanlık ve ifrat ve tefrit yoktur. bu yolda giden müslümanlar ise; gecerli bir maruzatları yoksa eger hata ediyorlardır. Zira tüm peygamberler evliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Hz Ömer r.a buyurduki: kıyametin kopacagını gorsem ve o an bekar olsam, o an evlenirim. Zira Allah'ın karşısına evli olarak çıkmak isterim ' diye buyuruyor. islamda ruhbanlık ve ifrat ve tefrit yoktur. bu yolda giden müslümanlar ise; gecerli bir maruzatları yoksa eger hata ediyorlardır. Zira tüm peygamberler evliydi.

Bu kadarı yeterli Kendini ''mesih'' ilan etme çabasındaki zatı savunanlar hepten şoka girecekler.

Dozu düşürünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Aslında seni diyecektim virgüle basmışım. konu dahilinde çok iyi anlıyorum yani benzetme sonucu varılacak noktada demek istedim :)

Haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Sakal kesmek haram değildir. Haram olan şeyler kati suretle yasak olan şeylerdir.

SAKAL kesmek uzvunu kesmek gibidir

haramdır.

Peygamberimiz in sayısızca hadisi var ve Tırmizi

işine geleni kabul et

sakal işine gelmedi heralde sayın kuşçu

diyorum ki peygamberimiz 50 yaşına kadar sakalsız adam görmemiş

gördüğü an ise yüzünü çevirmiş

Allah peygamberimizin yüzünü çevirenlerden eylemesin

ayrıca zaten butun buyuk Alim ve imam hocalara baktığımızda sakalsız 1 tanesini göremeyiz

Hz.mevlana Abdulkadir Geylani ve birçoğu

Saçma sapan konuşmayın lütfen. Sakalın haram olduğu gibi birşeyi nasıl uyduruyorsunuz, artık insaf. Sakal kesmek bildiğim kadarıyla mekruh.

• quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

quote:

quote:

Sakal kesmek haram değildir. Haram olan şeyler kati suretle yasak olan şeylerdir.

haramdır.

işine geleni kabul et

ayrıca zaten butun buyuk Alim ve imam hocalara baktığımızda sakalsız 1 tanesini göremeyiz

Saçma sapan konuşmayın lütfen. Sakalın haram olduğu gibi birşeyi nasıl uyduruyorsunuz, artık insaf. Sakal kesmek bildiğim kadarıyla mekruh.

eh bildiğin KADARIYLA pek bilmiyormuşsun demek ki

gerekli araştırmanı yap burada okuduğuna inanma ozaman

• quote:

quote:

quote:

quote:

haramdır.

işine geleni kabul et

Sakal ve bıyık konusunun müslümanlar arasında bir ih-tilâf ve itham konusu olması, İslâm kardeşliğini ve mü-minlerin birlik ve dayanışmasını zedeler. Hz. Peygamber’in sünneti olduğu için sakal bırakan kişiye saygı göstermek ve bu hareketinin övgü ve ecre lâyık bir dav-ranış olduğunu kabullenmek ne kadar gerekli ise, bu ko-nuda farklı düşünen, daha esnek ve hoşgörülü davranan kimselere de saygılı olmak o kadar elzemdir. Aksi tak-dirde, şekil üzerindeki tartışmalar, müslümanların dinin özü ve içeriği, temel ilke ve gayeleri üzerinde yoğun-laşmasını önleyen, dikkatlerini dağıtan ve bir bakıma hedef saptırması yapan bir özellik taşımış olacaktır.

Diyanet
    http://sorusor.diyanet.gov.tr/fmi/xsl/fetva/y_dokumcevap.xsl?-db=FetvaVT&-lay=wfkweb&-recid=930&-find=

• Ahm3tt
    Dindarlık ile radikalizm arasındaki çizgiyi aşmaya yakınsın yada bana öyle geliyor.
  • Sakal konusunda bu kadar şiddetli tepki verebilen ahm5tttt'in, Şahadetin budanmasına gösterdiği derin sessizlik çok manidar.

Takiyyeyi çok iyi kıvırıyor maaşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Bu konuya son iletim:

Teslis inancına sahip olanlarla, müslümanların Allah inancı aynı mıdır?

Allah katında hak din İslam değil midir? Yahudi ve Hristiyan dinlerine mensup insanlar cennete gidecekler midir? Gideceklerini kim söylemiştir, nereden biliyor/bu gücü alıyor?

Kur-an'da ki bazı şer'i hükümlerin güncelliğini yitirdiğini ben mi söyledim? Bazı ayetlerin ''çok sert'' olduğunu da...

Hrant Dink'e, diyalogçular Yasin okuttu mu? Peygamberimize iman etmeyenlerin cehennemlik olduğu bilinmiyor mu?

''Papa cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinlerarası Diyalog için Papalık Konseyi misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz.” (10 Şubat 1998, Zaman)

"Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika Hıristiyanlaştırıldı. Üçüncü bin yılda ise Asya'yı Hıristiyanlaştıralım." "Dinlerarası diyalog, Kilise'nin bütün insanları Kilise'ye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır... Bu misyon aslında Mesih'i ve İncil'i bilmeyenlere ve diğer dinlere mensup olanlara yöneliktir."

Papa, 1998’de Fethullah Hoca’yla görüşmesinden sonraki günlerde, dünyadan iki kişiyi gizli kardinal tayin etti. Bu gizli kardinaller başka bir dinin mensuplarından seçildi. Yapılan araştırmaya göre, bu gizli kardinallerden birisi İslam dünyasında “alim” olarak bilinen birisidir. Bu gizli kardinal, mensup olduğu dinin veya mezhebin batıl olduğunu, gerçek dinin Hıristiyanlığın Katolik yorumu olduğunu ilan eder ve bağlılarıyla birlikte bu dine geçer.

(7 Mart 1998, Akit)

“Kelime-i tevhidin La ilahe illallah kısmını söyleyen, fakat Muhammedün Resulullah kısmını söylemeyen insanlara da merhametle bakmalı, çünkü ahirette onlar da Allah’ın sonsuz rahmetine kavuşacak” (bkz. Fethullah Gülen, Küresel Barışa Doğru, s.131)

EK

İki tarafda kendi dinini yaymaya çalışıyor. Bence doğal bu. O zamanki papa zamanında Allah ın tek olduu ile ilgili Vatikanda yayınlar yapıldıını çok önceleri duymuştum. Papa 6. Paul du adı. Kumran yazıtları okunmuş, Barnabas incili bulunmuş ve bunlarda tek Allahtan bahsediliyor. Noel baba, teslis inanışları yok. Hristiyanlık Vatikan şaşkın. Hristiyanlıın aslı İslama benziyor. Ve bunu Vatikan ın halka açıklaması çok zor. Hangisi diyebilir ki bizim elimize geçen yeni belgelerde dinimizin aslında tek tanrılı olduunu anladık diye. Papa 6. Paul Hristiyanlığın ilk yıllarında tek tanrı inancı olduğu şeklinde yayınlar çıkarmıştı. Ama teslis i bir türlü bırakmadılar.

Hz. İsa tek Allah a inanılan bir din getirmiş. Pavlus Romalıların Hristiyanlığa girmelerini kolaylaştırmak için Romanın Pagan inanışlarınıda kabul etmeye izin vermişti. Yani Romalılar Hristiyanlıa girerken eski dinlerini bırakmamış Hristiyanlıkla birleştirmişlerdir. Pavlus un burada sorumlıuluğu var.

Fethullah Hocaefendi Hristiyanları İslama girmeleri için çaba gösteriyor.

Peki bunu yapmak isterken pavlus un hatasını mı yapıyor. Yani İslam Hristiyanlar girsin diye taviz mi veriyor? Teslis inancını mı getiriyor?

İşte mihenk noktası burası. Bunu anladıımızda neyin ne olduunu anlayacağız. Ayrı ayrı hepsine cevap verecek zaman yok. Ama bunu anlayınca hepsi ve diğer buraya gelmeyen şeyler cevap buluyor.

Teslisde tek Allah inancı yok. Baba, oul kutsal ruh var ve hepsi tanrıyı oluşturuyor. Tanrıyı üçe ayırmışlar.

Oysa İbrahimi dinler tek tanrı inancını getirmiş. Yahudilik öyle. İbrani devleti tarihte tek Allah a inanan ilk devlet. Mısırda zaman zaman bu anlayış gelmiş. Hristiyanlık deişmiş ve bu tek Allah inancından uzaklaşmış. Hz. İsa resul deil Tanrının oğlu onlara göre.

İslam gelmiş ve tek tanri yani tek Allah inancını getirmiş.

Hristiyanları önce tek Allah fikrine çağırmak gerek. Zaten vatikan Kumran vesikaları ve Barnabas İncili sayesinde kendi dinlerinin orjinalinin tek atanrılı olduğunu biliyor. Hristiyanlar Allah ın üç parça deil tek olduğunu söylediklerinde İslama girmeleri kolaylaşacaktır. Hz. İsanın Tanrinın oğlu değil resulu olduğunu da kabul etmeliler. Böylece İslama yakın bir anlayışa gelecekler ve İslama girmeleri çok kolaylaşacaktır. Diğer dinlerin İslamdan önceki dinler olduğu ve İslamın o dinlerin takipçisi veya devamı şeklinde olduğunu düşüneceklerdir.

Tevhid dini İslamdır. İslam deyince Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlık anlaşılır. Tabii İslamı duyan diğer din mensuplarının tebliğ dilenlerin cennete girmek istiyorlarsa müslüman olmaları lazımdır.

Fethullah Hoca önce onların tek tanrı inanışına dönmelerini salamaya çalışıyor. Devamlı tevhid dini diyor. Hristiyanlar tek Allah a inandıklarında dinlerinin İslamla aynı kaynaktan geldigine inanacak Hz. Muhammed in peygamberliğini daha kolay kabul edeceklerdir. Bütün çaba bunun için. Ama mektubuna cevap vermemişler. Vatikan ın ise hristiyanlığı yaymak istemesi düşüncesi var. Müslümanlarla diyalogdanyaralanmak istiyorlar. Fethullah Hoca da onlarla diyalogla daha rahat İslamı yaymayı amaçlıyor. Amerika radikal İslam yerine Fethullah Hocanın ılmlı İslamının yayılmasını tercih ediyor.

Stratejiler savaşıyor. Anladıı şu Fethullah Hoca Hristiyanlığı iyi çözmüş. Nereden çalışacağını iyi biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 13 Haziran 2011; 23:41:56 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

haramdır.

işine geleni kabul et

Sakal ve bıyık konusunun müslümanlar arasında bir ih-tilâf ve itham konusu olması, İslâm kardeşliğini ve mü-minlerin birlik ve dayanışmasını zedeler. Hz. Peygamber’in sünneti olduğu için sakal bırakan kişiye saygı göstermek ve bu hareketinin övgü ve ecre lâyık bir dav-ranış olduğunu kabullenmek ne kadar gerekli ise, bu ko-nuda farklı düşünen, daha esnek ve hoşgörülü davranan kimselere de saygılı olmak o kadar elzemdir. Aksi tak-dirde, şekil üzerindeki tartışmalar, müslümanların dinin özü ve içeriği, temel ilke ve gayeleri üzerinde yoğun-laşmasını önleyen, dikkatlerini dağıtan ve bir bakıma hedef saptırması yapan bir özellik taşımış olacaktır.

Diyanet
    http://sorusor.diyanet.gov.tr/fmi/xsl/fetva/y_dokumcevap.xsl?-db=FetvaVT&-lay=wfkweb&-recid=930&-find=

bana diyanet deme ankara da yaşıyorum

hiç bir camii de diyanet in imamını sakallı göremedim daha 1-2 yer hariç

güzel kardeşim

Peygamberimiz 50 yaşına kadar görmemiş öyle insan !

gördüğü an kendini almaya gelen elçilere konuyla ne kadar ters olduğu halde ilk söylediği şey "neden sakalınızı kesiyorsunuz" olmuş?

ve bunu tekrar tekrar emretmiş.

sen bunu hoşgörüp diğer kardeşini de hoşgör dersen vebalini alırsın. doğrusu sakal bırakmaktır yanlışı kesmektir

sen kes kardeşim kessende olur diyen in vebaline giriyorsan bu konuda da sıkıntı görmüyorsan bence iman tazele.

Peygamberimiz benim Allah ım sakal bırakmamı emrediyor! demiştir o elçilere

bundan öte hadis yada kaynak delil heralde 1e1 görmektir.

laf salatası yapmaya

edebiyat patlatmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9
    Ahm3tt
    Dindarlık ile radikalizm arasındaki çizgiyi aşmaya yakınsın yada bana öyle geliyor.

Ne oluyor, KB'in meşhur sakal bilgesi Ahm3tt'nin otoritesine bir saygısızlık hissediyorum yazdıklarınızda.
    Şayet dediğiniz gibiyse bende " Tanrı türkü korusun " derim.
  • Erkeğin ipek giymesi ve altın takması haram mı değil mi?

bu Kuran da yazmıyor bunu kabul eden sakalı neden kabul etmiyor

bu doğru değildir diyen Peygamberini yalanlamıyor mu?

tekrar işine gelene inanıp işine gelmeyene inanmıyorsunuz.
  • Cübbeli Ahmet hocanın bir kitabini okumuştum zamanında, orada da Ahm3tt'in dediği şeyler yazıyordu,
    "sakal kesmek haram" ifadesi islama göre yanlış sayılmıyor sanırım...
  • http://www.herkul.org/bamteli/index.php

Birisini buldum sordum. İki arkadaş var forumda size düşman belki Hristiyanlık iması ediyorlar ne dersin dedim. Bir link verdi. Adı Hergul.Baktım bu arkadaşlara sanki cevap yazılmış bu hafta konulan bir yazıymış.

Şimdi daha iyi anlıyorum Fethullah Hoca nın Amerikadan neden gelmeyişini. Orada İslamın yayılmasına buralardan daha çok önem verdigini düşünmeye başladım.

Daha önce forumda Pavlos ile ilgili yazılar yazmıştım. Hocaefendinin bunları bildigini ve Hristiyanlara kendi dinlerinin teslis inancını degil tek Allaha inanan İbrahimi bir din oldugu uyarısını yaptıgını anlıyorum. Ve Vatikan ında yeni bulunan belgeler ışıgında kendi dinlerinin aslının tek Allah inancını getiren bir din oldugunu bildigini buna itiraz etmediklerini anlıyorum. Hristiyanlar teslisden vazgeçince İslama girmeleri daha kolay olacak. Çünkü Üç dinin kaynagının aynı oldugunu anlamak daha kolay olacak.

Lehrer_35 ve El Fuegoya bu meseleyi daha iyi anlamama araştırmama yardımcı oldukları için teşekkür ederim. Umarım artık gündeme gelmez bu saçma Hristiyan iması, Teslisi İslama sokma iddaları son bulur. Devam ederse de komik olur ki Hoca teslis i yıkmaya çalışıyor İbrahimi dinler diyerek.

quote:

-Hem buraya geldiğim ilk günlerde hem de başka yurt dışı seyahatlerimde, ümmetinden birisi olarak Efendimize karşı derin bir mahcubiyet duymuş, çok utanmıştım. Utanmıştım zira, O’nu biz duyuramamış, yüksekte olması gerekeni biz omuzumuza alıp yükseltememiştik. “Buralarda çok az anılıyorsun ya Rasûlallah, herhalde çok gurbet yaşıyorsun!” demiştim. O’nun ruhâniyetinden özür dileyerek, “Davud’un sesi Seninkinden yüksek çıkıyor. Süleyman’ın sesi Senin sesinden daha çok duyuluyor. Her yandan Musa’nın sesi, İsa’nın sadâsı geliyor. O ses ve sadâlara da ruhlarımız kurban. Ama Ya Rasûlallah, en gür ve yüksek sadâ Senin sesin olmalı değil miydi? Sporda başarılı olamamış bir takımın bayrağının birkaç adım aşağıya çekilmesi gibi nam-ı celilinin aşağıya çekildiğini görüyorum ve adeta içim parçalanıyor.” diye inlemiştim. (15:06)

-İnsanlığın İftihar Tablosu (aleyhissalatu vesselam), “Benim adım güneşin doğup battığı her yere ulaşacak!..” derken hem ileride gerçekleşecek bir hadiseyi haber vermiş hem de ümmetine bir hedef göstermiştir. (16:27)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 15 Haziran 2011; 12:51:29 >

• Demek Amerika Amerikalıları Müslüman yapmaya çalışması için Gülene greencard vermış.
    CIA ajanı Graham Fuller, Gülen için "Amerikaya üstün hizmet" referansını verirken Amerika Müslüman olsun diye vermiş?

Yani savunmalar artık komiklik sınırını da aştı.
  • Amerikalıları müslüman yapmak F. Gülen in hayali, Mülümanların hristiyan olmaı Vatikan ın hayali, Amerikalıların müslüman olması Amerikanın hayali deil. Onların hayali müslümanların radikal olmamaları. Green kartın pek birşeye yaradıını sanmam.
  • @lehrer35,
    Artık F.Gülen hristiyan, teslis anlayışını getiriyor söylemleri çürütüldü. Böyle bir şey olmadıgı halde böyle bir iddia özellikle kasıtlı olarak ileri sürülürse dine göre bir takım cezası var.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.