Şimdi Ara

Hangi din adamları, neden evlenmezler? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
23.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: destroyer39

Kuran'da yazılı birşeye inanmama gibi bir lüksü yoktur Müslüman'ın, fakat hadislerin içinde ''sahte''lerinin de olduğu bilindiğinden, bundan sonrası artık ''yorum''a kalmış oluyor, eğer yanlış yorum yapıp günah işliyor ise, kendisinin hatasıdır.

Hadislerin de varlığını elbet kabul etmelidir Müslüman bir kişi, fakat hepsinin gerçek olmadığını bildiğinden, yoruma göre bazılarını eler.

Bazı hadis kaynakları vardır ki reddedilemez neden mi

cunku Kuran ı Kerim ayrı ayrı sayfalardan tek bir kitap yapılmasını sağlayan kişilerin yazdığı hadisler vardır

Tırmızi hadisi İ.Hanbel Buhari ve buna benzerleri

yani demek istiyorum ki bu insanların hadislerine inanmaman yada birine doğru diyip bir diğerine bu olmaz demen biraz abes

(her biri için demiyorum) (sahabeden alınan hadisler de var )

• Konu sahibi sadece konunun konuşulmasını istediği için son defa yazıp bırakıyorum.

Kuran'da buna dair birşey bulunmadığından kişiler bu hadisi yorumlarken referanslarını aldıkları yer önemlidir. Sizin saydığınız isimlerin hadislerinin gerçek olduğunu referans alabilir, başka bir İslam aliminin söylediklerini referans alabilir ve bu hadis sahtedir diyebilir veya tamamen kendi çıkarımları ile böyle bir hadis olamayacağını söyleyebilir. Örneğin; İslam benim saçıma, sakalıma karışmaz özgürlük dini gibi bir çıkarımda bulunabilir. Demek istediğim referans aldığı yer önemlidir, hadise inanıp, inanmaması için.

Sakal olayı sizin dediğiniz gibi ise çok vahim bu arada, söylemeden edemeyeceğim.
  • quote:

Konu sahibi sadece konunun konuşulmasını istediği için son defa yazıp bırakıyorum.

Kuran'da buna dair birşey bulunmadığından kişiler bu hadisi yorumlarken referanslarını aldıkları yer önemlidir. Sizin saydığınız isimlerin hadislerinin gerçek olduğunu referans alabilir, başka bir İslam aliminin söylediklerini referans alabilir ve bu hadis sahtedir diyebilir veya tamamen kendi çıkarımları ile böyle bir hadis olamayacağını söyleyebilir. Örneğin; İslam benim saçıma, sakalıma karışmaz özgürlük dini gibi bir çıkarımda bulunabilir. Demek istediğim referans aldığı yer önemlidir, hadise inanıp, inanmaması için.

Sakal olayı sizin dediğiniz gibi ise çok vahim bu arada, söylemeden edemeyeceğim.

ona gelene kadar daha neler var ha çok dikkat ediyorlar ya Fethullah gulene lehrer ve el fuego

onların anlattığına gelene kadar sen yanıbaşında ki camii imamına bak arkasında durdugun

bırak amerikada kini....

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Konu sahibi sadece konunun konuşulmasını istediği için son defa yazıp bırakıyorum.

ona gelene kadar daha neler var ha çok dikkat ediyorlar ya Fethullah gulene lehrer ve el fuego

onların anlattığına gelene kadar sen yanıbaşında ki camii imamına bak arkasında durdugun

bırak amerikada kini....

Bu cevap bana mıydı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Sakal kesmek haram değildir. Haram olan şeyler kati suretle yasak olan şeylerdir.

SAKAL kesmek uzvunu kesmek gibidir

haramdır.

Peygamberimiz in sayısızca hadisi var ve Tırmizi

işine geleni kabul et

sakal işine gelmedi heralde sayın kuşçu

diyorum ki peygamberimiz 50 yaşına kadar sakalsız adam görmemiş

gördüğü an ise yüzünü çevirmiş

Allah peygamberimizin yüzünü çevirenlerden eylemesin

ayrıca zaten butun buyuk Alim ve imam hocalara baktığımızda sakalsız 1 tanesini göremeyiz

Hz.mevlana Abdulkadir Geylani ve birçoğu

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/12287/sakal-trasi-olmak-veya-sakal-birakmanin-hukmu-nedir-delilleri-ile-beraber-sakal-ve-biyik-hakkindaki-hukumler-nelerdir-sakalin-sunnete-uygun-sekli-nasil-olmalidir.html

• quote:

quote:

quote:

Sakal kesmek haram değildir. Haram olan şeyler kati suretle yasak olan şeylerdir.

SAKAL kesmek uzvunu kesmek gibidir

haramdır.

Peygamberimiz in sayısızca hadisi var ve Tırmizi

işine geleni kabul et

sakal işine gelmedi heralde sayın kuşçu

diyorum ki peygamberimiz 50 yaşına kadar sakalsız adam görmemiş

gördüğü an ise yüzünü çevirmiş

Allah peygamberimizin yüzünü çevirenlerden eylemesin

ayrıca zaten butun buyuk Alim ve imam hocalara baktığımızda sakalsız 1 tanesini göremeyiz

Hz.mevlana Abdulkadir Geylani ve birçoğu

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/12287/sakal-trasi-olmak-veya-sakal-birakmanin-hukmu-nedir-delilleri-ile-beraber-sakal-ve-biyik-hakkindaki-hukumler-nelerdir-sakalin-sunnete-uygun-sekli-nasil-olmalidir.html

Ben kaynağı akşam eve gidince yazacağım senin yolladığın linkte yazıyı yazan ismini yazmamış

o sitede genelde isim yazarlar

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/1807/sakal.html

mesela burada ki gibi

Ahmet ARPA
    Mehmed Paksu

bakıcaz bu insanlar kim? onemli de değil....

Sayın ali kuşçu İslam a inanan bir insan ın örnek alması gereken kişi Hz.Muhammed dir

bunda bir sıkıntı yok

Peygamberimizin sakal bırakın emretmiş

büyük tüm alimler sakallı

sen bunlara uyacağına arayış nedir? amaç nedir? daha açık konuşalım

mecusiler bıyık bırakmış sakal kesmiş yakışıyor diye mi?

"ay çok yakıştı"

diye mi?

yada sen yakıştığı için mi bıyık bırakır oldun son gunlerde yada sakal? inanan insan her yaptığını Allah için yapmalı sonuçta

tartışma uzamasın

mecusilere benzemek mi güzel yada kılsız tuysuz kız gibi olmak mı ?

yada peygamberimize benzemeye çalışmak mı?

Selametle....

• Kılsız, tüysüz kız gibi olmak, vayy bee

O zaman her türlü benzetme serbest
  • Evet uzaması tarafı değilim. Ne ise onu söylüyorum. Haram olmayan şeye haram diyemem. Kurban gibi bir durum için bile sünnet veya vacib hükmü varken sakal için farz demek pek uygun görünmüyor.
  • quote:

Kılsız, tüysüz kız gibi olmak, vayy bee

bel altı vurmayalım

lütfen

• quote:

Evet uzaması tarafı değilim. Ne ise onu söylüyorum. Haram olmayan şeye haram diyemem. Kurban gibi bir durum için bile sünnet veya vacib hükmü varken sakal için farz demek pek uygun görünmüyor.

meshebine karışacak değilim

ehli sunnet velcamaat itikadına sahip bir mümin sakal ını kesmenin haram olduğunu bilir

sakal kesene hor gozle bakmaz küçük görmez

sonuçta sakal kesen kafir olmuyor

sakalı olanın olmayana bir üstünlüğü de yok

belki onun ne vasıfları vardır cömerttir iyi huyludur asla kalp kırmaz vs

ama şunu bilinki Peygamberimiz sakal uzatıp bıyıkları kesmeyi emrediyor.

Haram olsun olmasın uyulacak kişi o

sana soruyorum diyelim ki haram değil tamam öldük gittik hesabı sorulmayacak

e haram ise? alacak mısın bu riski?

• quote:

quote:

Sizin yorumunuzun da doğru olabilme ihtimali var tabi, Kuran'da geçmediği için, bunun doğru olmayan hadis olduğunu söyleyebilecekler de olucaktır. Kuran'da geçmediği için bundan sonrası ''yorum''a kalmış oluyor.

şu konuyu anlayalım

imanın şartları

Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak.
    Allah'ın meleklerine inanmak.
    Allah'ın kitablarına inanmak.
    Allah'ın peygamberlerine inanmak.
    Ahiret gününe inanmak.
    Kadere inanmak

bold yaptığım yere inanırım diyorsun sadece

nasıl olacak

peygamberine inanmama oluyor eğer ki sadece Kuran ı Kerim e dayatırsan

Bold olan kitablar Allah ın peygamberlerine gönderdiği kitaplar. Hadis kitapları degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

quote:

Sizin yorumunuzun da doğru olabilme ihtimali var tabi, Kuran'da geçmediği için, bunun doğru olmayan hadis olduğunu söyleyebilecekler de olucaktır. Kuran'da geçmediği için bundan sonrası ''yorum''a kalmış oluyor.

şu konuyu anlayalım

imanın şartları

Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak.
    Allah'ın meleklerine inanmak.
    Allah'ın kitablarına inanmak.
    Allah'ın peygamberlerine inanmak.
    Ahiret gününe inanmak.
    Kadere inanmak

bold yaptığım yere inanırım diyorsun sadece

nasıl olacak

peygamberine inanmama oluyor eğer ki sadece Kuran ı Kerim e dayatırsan

Bold olan kitablar Allah ın peygamberlerine gönderdiği kitaplar. Hadis kitapları degil.

Hadis kitapları peygamberlere inanmak oluyor dostum

ben sadece Hz.Muhammed e inanıyorum dersin

e dedikleri ne olacak?

dediklerine inanmıyorsun ama kendine iinanıyorsun nasıl çelişki bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 13 Haziran 2011; 16:59:03 >

• Bold olan Peygamberlerine inanmak degil. Kitaplara inanmak bold. Orda kastedilen Kur an ve daha önce gönderilen kitapların asılları. Elimizdeki İncil degil Hz. İsaya ulaşan, Cebrail ile gönderilen incil.
  • quote:

e dedikleri ne olacak?

Hadis peygamberin sözüne denir. Tüm hadislere inanırım. Mesele kitabda yazan acaba hadis mi? Degil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

e dedikleri ne olacak?

Hadis peygamberin sözüne denir. Tüm hadislere inanırım. Mesele kitabda yazan acaba hadis mi? Degil mi?

yahu ben onun sadece Kuran a bakarım dediği için ben kitaplara inanmayı boldladım
    amma karıştırdın dediğimi

Peygamberimizin din ile söylediği her söz kendi kafasından kendinin değil Allah ın sözüdür. Sözler uçar gider

adama 2 saat anlatırsın aklında birşey kalmaz ama yazarsan unutulmaz

Kutubi Sitte de açalım bakalım

onu bile reddedenler varya neyse...

• quote:

quote:

bel altı vurmayalım

lütfen

Sen sakalsız adamları birşeye benzetmişsin ya, ben de karşılık olarak sakallı adamlar da aşağılanmak için birşeye benzetilebilir demek istedim; her türlü benzetme serbest o zaman derken.

Sakalı olan kimse, sakalı olmayandan üstün olamaz diyorsun; ama burada bir aşağılamaya gitmişsin, belli ki kafanda üstünlük yaratmışsın zaten.

• quote:

quote:

quote:

bel altı vurmayalım

lütfen

Sen sakalsız adamları birşeye benzetmişsin ya, ben de karşılık olarak sakallı adamlar da aşağılanmak için birşeye benzetilebilir demek istedim; her türlü benzetme serbest o zaman derken.

Sakalı olan kimse, sakalı olmayandan üstün olamaz diyorsun; ama burada bir aşağılamaya gitmişsin, belli ki kafanda üstünlük yaratmışsın zaten.

ya ben misal dedim sen ne benzetme yaparsan yap

• Ben yapmam, sende yapmassan güzel olur.
  • quote:

Ben yapmam, sende yapmassan güzel olur.

hehehehe Sen, çok iyi anlıyorum Ersin
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.