|
ABD, onlarca Çinli şirketi daha kara listeye aldı

-
-
Lütfen alsın. :)
Bütün dünya güneşin battığı değil, doğduğu tarafa doğru bakmaya başladı. Kabullenememek ve histeri atakları geçirmek tam da Amerika'ya yakışan şey.
-
ABD'nin ekonomik çöküntüsü, sanırım işçi diye çalıştırdıkları çin'in elinden geliyor.
ABD bunun farkında ama bir türlü İsrail ve Ukrayna yüzünden oraya odaklanamadı.
-
ben bizim dolarcı özgür'ü merak ediyorum. 3 ay önce "çin patlıyor" haberi yapmıştı. gerçi 3 sene önce de "savaş rusya'ya kaybettirecek. 6 ay dolarsız dayanamaz. rusya dağılır" demişti. 3 yılda rus ekonomisi totalde %13 büyüdü :D Dolar / Ruble paritesi savaş öncesi dönemde seyrediyor. sanırım faizler de %8 civarında idi.
yani koca imparatorluğu yıkamazsınız. adamlar artık iç pazarı karşılıyorlar. adamlar çölleri boşuna mı tarımsal alana çevirmek istiyorlar?
fabrikalarda işleri robotlar, tarlalarda ise doğak ve temiz çalışacak şekilde insanlar olacak. çin'de gelecek buna evriliyor.
bizde ise haşmetli kendi diplomaması olmasına rağmen, kafasına göre diplomalar iptal ettirip, demokrasiyi çiğniyor.
haşmetlinin balı var ama ... çin ve rusya'nın aşırı büyümesi amerika'nın kore ve Türkiye gibi ülkeleri ucuz silah üretim üssü rolüne çevirmesine yol açtı. haşmetlileri de bunun ekmeğini yemekte "yerlı ve mıllı" masalı ile.
En Beğenilen Yanıtlar

Lütfen alsın. :)
Bütün dünya güneşin battığı değil, doğduğu tarafa doğru bakmaya başladı. Kabullenememek ve histeri atakları geçirmek tam da Amerika'ya yakışan şey. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X