Şimdi Ara

ABD patent ofisi Apple'ın Samsung'a karşı kullandığı kaydırma ile ilgili patentini geçersiz saydı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle küçük arayüz ayrıntılarını insan beyninin marka ile bütünleştirdiğini ve gördüklerinde o markayı anımsayacaklarını anlamayacak kadar tuhaf insanlar var forumda.
    Yahu bunlar sizin zannettiğiniz kadar küçük şeyler olsa Samsung bunu cihazlarına koyarmı? Madem bu kadar önemsiz niye uğraşsınlar.
    Tek amacı ürünlerinde Apple algısı yaratmak.

Kabul etmeniz için daha ne gerekiyor anlamadım.
    Bu adamlar teknoloji dünyasının tasarım hırsızlarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

Gozlerim yaşardı..it iti ısırmaz derlerdi ama Apple'ı ısırmış A.B.D li ofis

Hiçbir yorumu okumadan direk engurlunun yorumunu aradı gözlerim. Umduğum saçma mesajı buldum yine

Sadece engurlu değil bi 3'lü oluyor genelde

• şu patent olaylarını inanılmaz abarttılar.Yakında biri çıkıp burundan nefes almayı ben icat ettim patentliyorum diyebilir
  • Apple mahkemelerde "Mağdurum da mağdurum" edasıyla bulunuyor fakat rekor çeyrek gelirleri, satışları ve nakit birikimine sahip. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu !

• apple böyle savunanları görünce de benim gözlerim yaşarıyor. rekabet olsun ki bizler daha ucuza kaliteyi alalım.
    ilk çıkartan firma kaymağı yiyor diğerleri de onun üstüne koyarak gelişme sağlansa fena mı olur..
    elektriğin kullanın aracını tekelinde tutan Edison gibisiniz.
  • firmalar birbirine davalar açıyo burdada insanlar birbirine giriyo 2 firmayı savunucam diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi re_death -- 3 Nisan 2013; 15:43:36 >
  • Ben buraya bit tuketici olarak yorum yaziyorum uretici degilim brnim icin onrmli olan en iyi mali en dusuk fiyata alabilmektir ama burda bazi arkadaslar sirketlerle ortakliklari varmis gibi yazi yazi yaziyorlar apple muhendis maasi yada pazarlama masraflari beni ilgilendirmez sirketleri bu kadar ince dusunmeyin yeterince kar yapiyorlar merak etmeyin 100 milyar civari nakit i kar yaparak biriktirdiler yoksa sizin gibi sirket severlerin yaptiklari bagislarla degil

• Apple patentini almissa eger onunla anlasip da bu özelligi kullanmasi lagzim. yoksa apple dava acmakda hakli .

• benim anlamadığım apple on patentini ihlal eden sadece samsung mu ? microsofta neden dava açılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: JohnLord

Valal samsung herşeyşi çalıp çırpan bir firma bununlada göstemriş oldu en ince detayına kadar çalmış(bare iyi olabilse :D)

Komikmiş gibi gülücükde koymuş, beni benden aldın. Satış rakamlarından bir haber vatandaşımız.

Calmakla satmak ayrı şeyler. Önemli olan reklam ve pazarlama stratejisi ve bunlarda samsung da var.
  • Sende mi brütüs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seconder77

quote:

Orijinalden alıntı: hamunpatra

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sanitarium8787

Ben bu davalarda applea harbiden hak weriyorum, adamların harbiden herşeyini çalıyolar.

hani menüye fln bişey demiyorum da
    böyle küçğk ayrıntıları dahi taklit ediyorsan ,çalıyorsun demektir
    samsumg ztn itabarı olan bir firma değil

Samsung itibarı olan bir firma değil demiş arkadaş. Komedi gibi.

o anlamda söylemedim
    apple bir cihazında böyle bir şey yapsa yer yerinden oynar çünkü vizyonu çok geniş bir marka

apple'ın dünyaca itabarı samsungdan daha yüksektir
    örnek vereyim herhangi bir tarih filmi izlediğiniz muhakkak filmde apple deyinilir
    apple'ın tarihi özel okulların ingilizce kitaplarında okuma parçası olarak okutuluyor
    geçen bir film izledim filmdeki adam çok para kazanıp apple computerden hisse alıyordu
    her ne kadar apple'ın biz funlardan maddi çıkarları olsada samsung ,apple'a duyulan sempatiyi ve sevgiyi
    yakalamaz ,tarih apple'a benzer başka bir firma yok
    bunlar bazı örnekler apple bir marka değil bir tarih

şuan kullandığın pc'lerin temellerini apple attı
    windows zamanında tamamen bir mac'in kopyasıydı
    bunu windows kendisi kabul etmişti zamanında

şu kullandığın farelerde apple icadıdır
    ondan önde pc'ler tuşlarla kullanılıyordu

samsung bu son bir kaç yıldır gündemde şu andorid telefonlar yüzünden
    bu akıllı telefon furyası bir sınır noktaya geldiğinde
    samsung yine buzdolabı ve küçük ev aletleri üreten firmalardan biri olacak

dünyada 2 tane marka var microsoft ve apple

Son paragraf ve son cümle dışında katılıyorum.

Filmlerden;
    Yoksul bir adamın parayı bulduğunda apple'dan hisse aldığını hatırlıyorum. (emin degilim ama galiba "the pursuit of happyness")
    Ama emin oluğum Forrest Gump'da Apple'dan hisse alınıyordu. Hatta apple'a meyve şirketi demişti.

Apple köklü bir firmadır belkide efsanedir ama samsung bu noktaya geldikten sonra yarışı bir daha bırakmaz.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfa Lima Whiskey -- 3 Nisan 2013; 16:00:01 >

• Milyar dolarlik sirketlerin it dalaşi bizim boş tüketen markaci turk gencinin çenesini yoruyor yine.Bi bitin artık.

• Kaydırmanın patenti mi olurmuş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

benim anlamadığım apple on patentini ihlal eden sadece samsung mu ? microsofta neden dava açılmıyor.

Apple her şeyin patentini aliyor ve diğer bütün markalar da kopyalayıp kendi cihazlarında kullanıyor ( tabii apple fanlarına göre).

Fakat, tek rakibi samsung olduğu için o na dava açıyor ve samsung hırsız oluyor..

Yanılmıyorsam, bu yılın ocak ayında htc ile apple patent davalarını anlaşarak çözmüşlerdi, htc de paten ihlali yapıyordu ama kimseye batmadı!!

• Cevap vermeyecektim ama dayanamadım :)

Sorun şurda :

Sadece sağdan soldan duyduğunuz, %90'ı kırpılıp yapılan haberlerin türkçeye çevrilmiş halini okuyarak yorum yapıyorsunuz. Aslında siz de haklısınız çünkü bu tür haberler şu an çok revaçta.

Belirttiğiniz olay kocaman bir davanın sadece bir parçası. Yani bu davada Apple kendi cihazının ve işletim sisteminin kopyalanarak ya da bunlardan "esinlenerek" bir cihaz üretildiğini savunuyor.

Yani o çok bahsettiğiniz köşeleri yuvarlatılmış telefon, parmak ile kaydırma, home tuşu benzeri tuş gibi detaylar bu davanın sadece parçalarıdır. Ama bu detayları bir araya getirdiğinizde iphone benzeri bir telefon çıkar karşınıza. Her detaya tek tek bakarsanız evet dava saçma gelebilir ama tümüne bakarsanız bence hiç de saçma değil.

Daha önce de dediğim gibi, hayatında bir şey tasarlamamış, üretmemiş, Ar-Ge'nin ne olduğunu, sıfırdan bir şey tasarlamanın ne olduğunu bilmeyen insanlara bu konuda birşey anlatmak çok zor çünkü anlayamazlar.

O beğenmediğiniz "kaydırarak kilit açma" (aslında konu o da değil, konu menüyü yukarıdan aşağıya çekme, onu bile anlamamışsınız :) ) olayını sıfırdan hayal edip üretmenin bile ne demek olduğunu, bu konuda ne kadar emek ve para harcandığını bilseniz böyle düşünmezsiniz.

Burada konu Apple ya da diğer firma değil. Burada bir haklı ya da haksız bir dava konusu var ve siz oturduğunuz yerden, bu davanın içeriği hakkında hiçbir bilginiz olmamasına rağmen yorum yapabiliyorsunuz.
    Yorum yapmakla da kalmayıp hem alakanız bile olmayan bir firmaya hem de bu firmanın kullanıcılarına nefretinizi kusuyorsunuz.

Benim katılmadığım nokta bu.

Yine yanlış anlamayın burada Apple'ı savunmuyorum. Meksika olayında da, Brezilya olayında da Apple bence tazminat ödemeli.

Ne zaman tüketen değil de üreten birey/toplum oluruz, o zaman dediklerim daha iyi anlaşılır.

• Rahat olun.
    Dokunmatik ekrana dokunmanın patenti bende.

• Apple fotograf buyutme,yakinlastirma hareketinin patentini bi alsin o zaman isler degisecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkbluestaz -- 3 Nisan 2013; 17:32:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men
    200 dolara üretilmiyor, kaldıki üretilmesi ayrı bunun pzarlanması ayrıbirşey
    Mühendislerin maaşı
    fabrika işçilerinn maaşı
    elektrik parsı vs.
    reklam parası
    nakliye ücreti
    kutu içeriği
    ambalaj
    kutu.
    kar payı.
    Aklıma şimdilik bunlar gelıyor dahada çoğaltılır bu, bunlar hepsi toplanınca + ülkemizdeki vergi vs. eklenince bu fiyatlara satılıyor.
    Biraz geniş düşün biri çıkmış 200 dolar demiş diye hemen ınanma 200 dolara üretılse bıle uretılmekle bıtmıyor bu.
    Beni kimse soymuyor, zorla satmıyorki kendi öz irademle gidip alıyorum, verdiğm paranın karşılığını alıyorum.

Esasında doğru. 200 Dolara üretilmiyor. O sadece parça malzemesi. Arge si dahil değil.

Ama Kutu içeriği, Ambalaj bunların fiyatı belli.

iPhone 207 Dolara üretiliyor. Bunlar da 8.5 dolar tutuyor.

Kâr payı yazmışsın. Tabi ki kar payı ayrı hesaplanır. Bir aleti 215.5 Dolara üretip hiç "Biz bunu kâr dahil 1000 Dolara ürettik" denilir mi?

Kâr , para verip satın aldıkları bir parça falan değil ki.

215.5 Dolar "Parça maliyeti" Tabi Ar-Ge si, Mühendislerin maaşı vs olmadan...

Bizde de 2000 lira işte...

quote:

şu kullandığın farelerde apple icadıdır , ondan önde pc'ler tuşlarla kullanılıyordu

Tabi tabi siz öyle sanın. Fareyi Xerox icat etti. Apple ne icat etmiş. İşletim sistemi icat etmiş o kadar. Apple da gidip Xerox tan satın almış.
    Ama Apple a soracak olursan dokunmatik ekranı kendisi icat etmiş gibi davranıyor...

Gidin "Pirates Of The Silicon Walley" izleyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 3 Nisan 2013; 18:56:15 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.