Şimdi Ara

ABD patent ofisi Apple'ın Samsung'a karşı kullandığı kaydırma ile ilgili patentini geçersiz saydı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

İşte bana soruyorlar: Apple'dan neden nefret ediyorsun? Bir insan kullanmadığı bir markadan neden nefret eder? diye...

Dokunmatik ekranda, ekrana dokunup parmağını sürterek kilit açmanın patentin almış. Millete zorbalık taslayan bir şirket.

Samsung dokunmatik ekranlı telefon yapmış. Ama kullanıcılar parmağını ekrana sürtüp ekran kilitini açtıkları için Apple zarar uğramış!!! mış.

Bak sen şu işe...

adamlar dokunmatik ekranı icat etmiş bi zahmet iziv ver de patentini alsınlar
  • overclocking in mesajını gördükçe içimde bi apple hevesi artıyor. Atalar boşuna dememiş meyve veren ağaç taşlanır diye. Bunun sözün etkisi oluyor herhalde.

konu hakkında ise aslında böyle bişeyin patenti mi olur saçmalık diye yazacaktım ama sonra aklıma eski mobil tarayıcılar geldi. Apple a hak verdim bu yüzden. Basit bir görsel gibi gözüksede patent alınmışsa yapılacak birşey yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men
    200 dolara üretilmiyor, kaldıki üretilmesi ayrı bunun pzarlanması ayrıbirşey
    Mühendislerin maaşı
    fabrika işçilerinn maaşı
    elektrik parsı vs.
    reklam parası
    nakliye ücreti
    kutu içeriği
    ambalaj
    kutu.
    kar payı.
    Aklıma şimdilik bunlar gelıyor dahada çoğaltılır bu, bunlar hepsi toplanınca + ülkemizdeki vergi vs. eklenince bu fiyatlara satılıyor.
    Biraz geniş düşün biri çıkmış 200 dolar demiş diye hemen ınanma 200 dolara üretılse bıle uretılmekle bıtmıyor bu.
    Beni kimse soymuyor, zorla satmıyorki kendi öz irademle gidip alıyorum, verdiğm paranın karşılığını alıyorum.

Esasında doğru. 200 Dolara üretilmiyor. O sadece parça malzemesi. Arge si dahil değil.

Ama Kutu içeriği, Ambalaj bunların fiyatı belli.

iPhone 207 Dolara üretiliyor. Bunlar da 8.5 dolar tutuyor.

Kâr payı yazmışsın. Tabi ki kar payı ayrı hesaplanır. Bir aleti 215.5 Dolara üretip hiç "Biz bunu kâr dahil 1000 Dolara ürettik" denilir mi?

Kâr , para verip satın aldıkları bir parça falan değil ki.

215.5 Dolar "Parça maliyeti" Tabi Ar-Ge si, Mühendislerin maaşı vs olmadan...

Bizde de 2000 lira işte...

quote:

Orijinalden alıntı: seconder77
    şu kullandığın farelerde apple icadıdır , ondan önde pc'ler tuşlarla kullanılıyordu

Tabi tabi siz öyle sanın. Fareyi Xerox icat etti. Apple ne icat etmiş. İşletim sistemi icat etmiş o kadar. Apple da gidip Xerox tan satın almış.
    Ama Apple a soracak olursan dokunmatik ekranı kendisi icat etmiş gibi davranıyor...

Gidin "Pirates Of The Silicon Walley" izleyin...

Parçaların maliyeti 207$, satış fiyatı 650$. Samsung,Htc,Lg gibi markalara bakıyorsun, onlar da o civarda seyrediyor. Sorun nerede? Bizdeki fiyatına ne bakyorsunki?

Patent kanunu başlı başına birşey. Patentini ödediğin sürece sorun olmuyor. Nasıl Google her androidli telefondan para alıyorsa bu da aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 4 Nisan 2013; 7:25:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tarzan76

quote:

Orijinalden alıntı: stokesmg

quote:

Orijinalden alıntı: tarzan76Ben buraya bit tuketici olarak yorum yaziyorum uretici degilim brnim icin onrmli olan en iyi mali en dusuk fiyata alabilmektir ama burda bazi arkadaslar sirketlerle ortakliklari varmis gibi yazi yazi yaziyorlar apple muhendis maasi yada pazarlama masraflari beni ilgilendirmez sirketleri bu kadar ince dusunmeyin yeterince kar yapiyorlar merak etmeyin 100 milyar civari nakit i kar yaparak biriktirdiler yoksa sizin gibi sirket severlerin yaptiklari bagislarla degil
    Bu durumda senin işin çok kolay. Git direk çalıntı mal al. Böylece en iyi malı en ucuza almış olursun. Nasıl olsa malı çalınan insan zengindir. Birisi senin malını çalarsa da sesini çıkarma ama olur mu ?

geri zekali bu yazdiklarimdan calinti mal almam gerektigi sonucuna nasil vardin. calinti olmayan mali ucuza almak istemek sucmu? eminim aldigin telefonlari 55 sene taksitli kredi kartiyla aliyorsundur

Pardon ya ben seni yetişkin birisi sanmıştım ama son mesajından yaşının (en azından akıl yaşının) ne olduğunu anladım. Daha afacan bir çocukmuşsun.

Şimdi abilerini bırak kendi aralarında sohbet etsinler sen git yaşıtlarında oyna tamam mı yavrucuğum, öyle tanımadığın insanlara da aptal, manyak, gerizekalı gibi laflar da etme uslu bir çocuk ol. Hem uslu olursan belki akşam baban gelince iphone!u ile oynamana izin verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

quote:

Mühendislerin maaşı
    fabrika işçilerinn maaşı
    elektrik parsı vs.
    reklam parası
    nakliye ücreti
    kutu içeriği
    ambalaj
    kutu.
    kar payı.
    Aklıma şimdilik bunlar gelıyor dahada çoğaltılır bu, bunlar hepsi toplanınca + ülkemizdeki vergi vs. eklenince bu fiyatlara satılıyor.
    Biraz geniş düşün biri çıkmış 200 dolar demiş diye hemen ınanma 200 dolara üretılse bıle uretılmekle bıtmıyor bu.
    Beni kimse soymuyor, zorla satmıyorki kendi öz irademle gidip alıyorum, verdiğm paranın karşılığını alıyorum.

Esasında doğru. 200 Dolara üretilmiyor. O sadece parça malzemesi. Arge si dahil değil.

Kâr payı yazmışsın. Tabi ki kar payı ayrı hesaplanır. Bir aleti 215.5 Dolara üretip hiç "Biz bunu kâr dahil 1000 Dolara ürettik" denilir mi?

quote:

şu kullandığın farelerde apple icadıdır , ondan önde pc'ler tuşlarla kullanılıyordu

Tabi tabi siz öyle sanın. Fareyi Xerox icat etti. Apple ne icat etmiş. İşletim sistemi icat etmiş o kadar. Apple da gidip Xerox tan satın almış.
    Ama Apple a soracak olursan dokunmatik ekranı kendisi icat etmiş gibi davranıyor...

Parçaların maliyeti 207$, satış fiyatı 650$. Samsung,Htc,Lg gibi markalara bakıyorsun, onlar da o civarda seyrediyor. Sorun nerede? Bizdeki fiyatına ne bakyorsunki?

Patent kanunu başlı başına birşey. Patentini ödediğin sürece sorun olmuyor. Nasıl Google her androidli telefondan para alıyorsa bu da aynı.

Boşuna uğraşma. Bunu zamanında 3 yaşında bir çocuğun anlayabileceği kadar basit bir şekilde anlatmıştım malum kişilere ama olmuyor. Bir nedenden dolayı paralel evrenlerinden kurtulamıyorlar.
    Hatta linklerle görsellerle anlatıyorsun farketmiyor. Daha ne yapılabilir bilmiyorum.
    Çekik gözlü aşkları bütün duyu organlarını kör etmiş bu insanların.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tarzan76Ben buraya bit tuketici olarak yorum yaziyorum uretici degilim brnim icin onrmli olan en iyi mali en dusuk fiyata alabilmektir ama burda bazi arkadaslar sirketlerle ortakliklari varmis gibi yazi yazi yaziyorlar apple muhendis maasi yada pazarlama masraflari beni ilgilendirmez sirketleri bu kadar ince dusunmeyin yeterince kar yapiyorlar merak etmeyin 100 milyar civari nakit i kar yaparak biriktirdiler yoksa sizin gibi sirket severlerin yaptiklari bagislarla degil
    Bu durumda senin işin çok kolay. Git direk çalıntı mal al. Böylece en iyi malı en ucuza almış olursun. Nasıl olsa malı çalınan insan zengindir. Birisi senin malını çalarsa da sesini çıkarma ama olur mu ?
    geri zekali bu yazdiklarimdan calinti mal almam gerektigi sonucuna nasil vardin. calinti olmayan mali ucuza almak istemek sucmu? eminim aldigin telefonlari 55 sene taksitli kredi kartiyla aliyorsundur
    Pardon ya ben seni yetişkin birisi sanmıştım ama son mesajından yaşının (en azından akıl yaşının) ne olduğunu anladım. Daha afacan bir çocukmuşsun. Şimdi abilerini bırak kendi aralarında sohbet etsinler sen git yaşıtlarında oyna tamam mı yavrucuğum, öyle tanımadığın insanlara da aptal, manyak, gerizekalı gibi laflar da etme uslu bir çocuk ol. Hem uslu olursan belki akşam baban gelince iphone!u ile oynamana izin verir.

stokes misin nesin, sen nesin, kim olduğunu sanıyorsun da, bir insan uygun fiyatlı bir ürün almak istediğinde; çalıntı mal al o zaman diyebiliyorsun.
    yazdığın şeyin kanunen suç olduğunu bilmiyorsan söyleyeyim, suça teşvike girer, dolayısıyla da suçtur. üstüne üstlük bir de pişkince saçma cevap yetiştirmeye uğraşıyorsun. forum bölümünden de seni şikayet edeceğim, belki adminler hesabını siler de rahat edersin.

son olarak geri kalan yorum yapan arkadaşlara gelsin. haberi nerenizle okuyorsunuz anlamadım. ya da ben mi okumayı bilmiyorum. haberde apple' ın patenti İPTAL edilmiş deniyor ve bu patentten dolayı aldığı tazminat doğal olarak iptal edilecek diyor. haberi ayık kafayla tekrar okuyun bi zahmet.

• quote:

quote:

Mühendislerin maaşı
    fabrika işçilerinn maaşı
    elektrik parsı vs.
    reklam parası
    nakliye ücreti
    kutu içeriği
    ambalaj
    kutu.
    kar payı.

quote:

İlk mouse ne Apple ne de Xerox icadıdır. Kullandığımız mouse Douglas Engelbart tarafından Stanford araştırma enstitüsünde 1964 yılında icat edilmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxmania

quote:

quote:

quote:

quote:

Pardon ya ben seni yetişkin birisi sanmıştım ama son mesajından yaşının (en azından akıl yaşının) ne olduğunu anladım. Daha afacan bir çocukmuşsun. Şimdi abilerini bırak kendi aralarında sohbet etsinler sen git yaşıtlarında oyna tamam mı yavrucuğum, öyle tanımadığın insanlara da aptal, manyak, gerizekalı gibi laflar da etme uslu bir çocuk ol. Hem uslu olursan belki akşam baban gelince iphone!u ile oynamana izin verir.

stokes misin nesin, sen nesin, kim olduğunu sanıyorsun da, bir insan uygun fiyatlı bir ürün almak istediğinde; çalıntı mal al o zaman diyebiliyorsun.
    yazdığın şeyin kanunen suç olduğunu bilmiyorsan söyleyeyim, suça teşvike girer, dolayısıyla da suçtur. üstüne üstlük bir de pişkince saçma cevap yetiştirmeye uğraşıyorsun. forum bölümünden de seni şikayet edeceğim, belki adminler hesabını siler de rahat edersin.

son olarak geri kalan yorum yapan arkadaşlara gelsin. haberi nerenizle okuyorsunuz anlamadım. ya da ben mi okumayı bilmiyorum. haberde apple' ın patenti İPTAL edilmiş deniyor ve bu patentten dolayı aldığı tazminat doğal olarak iptal edilecek diyor. haberi ayık kafayla tekrar okuyun bi zahmet.

Yahu tanımadığınız, kim olduğunu bilmediğiniz insanlara karşı nasıl bu kadar hakaret dolu sözler edebiliyorsunuz?
    Kim olduğumu öğrenmek istiyorsanız, siz önce kendinizi tanıtın daha sonra ben de size kendimi tanıtırım.

Yazdıklarınıza göre hukuktan anlayan bir kişisiniz.

Peki, başka firmaların patentlerini ihlal ederek ürün üretip bunları satmak, satılmasına yardımcı olmak suç değil midir? Davalar bu yüzden açılmıyor mu?
    Firmalar çok kar ediyor diye o firmaların patentlerini izinsiz kullanmak uygun mudur?

Alınan ürün ucuz olacak diye bu gibi ürünleri, korsan ürünleri, fake ürünleri almak ile çalıntı mal almak arasında ne gibi fark vardır bana açıklar mısınız?

Belki o merak ettiğiniz ben, bir şeyler yaratıp patent alarak geçimimi sağlayan birisiyim. Belki o çok zengin diye tabir ettiğiniz ve firma zaten zengin olduğu için maaşını önemsemediğiniz mühendislerden biriyim. O zaman bahsettiğiniz arkadaş benim hakkımı çalmış olmuyor mu?

Şimdi, lütfen klavye delikanlılığını bırakın, derin bir nefes alın, arkadaşın yazdığını tekrar "anlamak için" okuyun daha sonra bu yazdıklarımı tekrar "anlamak" için okuyun.

Bunun öncesinde ya da sonrasında da beni istediğiniz makama şikayet edin olur mu?

Saygılar.

• Kavga etmeden dövüşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maxmania
    quote:

quote:

quote:

quote:

stokes misin nesin, sen nesin, kim olduğunu sanıyorsun da, bir insan uygun fiyatlı bir ürün almak istediğinde; çalıntı mal al o zaman diyebiliyorsun. yazdığın şeyin kanunen suç olduğunu bilmiyorsan söyleyeyim, suça teşvike girer, dolayısıyla da suçtur. üstüne üstlük bir de pişkince saçma cevap yetiştirmeye uğraşıyorsun. forum bölümünden de seni şikayet edeceğim, belki adminler hesabını siler de rahat edersin. son olarak geri kalan yorum yapan arkadaşlara gelsin. haberi nerenizle okuyorsunuz anlamadım. ya da ben mi okumayı bilmiyorum. haberde apple ın patenti İPTAL edilmiş deniyor ve bu patentten dolayı aldığı tazminat doğal olarak iptal edilecek diyor. haberi ayık kafayla tekrar okuyun bi zahmet.
    Yahu tanımadığınız, kim olduğunu bilmediğiniz insanlara karşı nasıl bu kadar hakaret dolu sözler edebiliyorsunuz? Kim olduğumu öğrenmek istiyorsanız, siz önce kendinizi tanıtın daha sonra ben de size kendimi tanıtırım. Yazdıklarınıza göre hukuktan anlayan bir kişisiniz. Peki, başka firmaların patentlerini ihlal ederek ürün üretip bunları satmak, satılmasına yardımcı olmak suç değil midir? Davalar bu yüzden açılmıyor mu? Firmalar çok kar ediyor diye o firmaların patentlerini izinsiz kullanmak uygun mudur? Alınan ürün ucuz olacak diye bu gibi ürünleri, korsan ürünleri, fake ürünleri almak ile çalıntı mal almak arasında ne gibi fark vardır bana açıklar mısınız? Belki o merak ettiğiniz ben, bir şeyler yaratıp patent alarak geçimimi sağlayan birisiyim. Belki o çok zengin diye tabir ettiğiniz ve firma zaten zengin olduğu için maaşını önemsemediğiniz mühendislerden biriyim. O zaman bahsettiğiniz arkadaş benim hakkımı çalmış olmuyor mu? Şimdi, lütfen klavye delikanlılığını bırakın, derin bir nefes alın, arkadaşın yazdığını tekrar anlamak için okuyun daha sonra bu yazdıklarımı tekrar anlamak için okuyun. Bunun öncesinde ya da sonrasında da beni istediğiniz makama şikayet edin olur mu? Saygılar.

kim oldugunu merak etmiyorum buyuk bir OKUZ oldugun rahatlikla anlasiliyor

• burada sorumlu firmadır tüketici değil. firma hata yaparsa diğer firma tazminat davası açarak hakkını alır. burada sizin firmaları savunurken yaptığınız abuk sabuk yorumlar ise sizi bağlar. başka diyecek lafım yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.