Abd'de den üniversiteden arkadaşım davetiye yolladı, kendisi Abd vatandaşı(türk), onun yanına nasıl gidebilirim, ne tür bir prosedür var, daha önce fransa'ya turist vizesi ile gittim, ama Abd'ye ilk gidişim olacak, bu arada yaşım 39, aydın'da oturuyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
yukarı
Yüklü paran olması lazım, Özetle para bütün kapıları açar diyebiliriz. Eğer para sorunun yoksa bu işlerler ilgilenen şirketler var onlara başvur hallederler Yok paran yoksa zaten işin zor...
quote:
Orjinalden alıntı: surpriser
Yüklü paran olması lazım, Özetle para bütün kapıları açar diyebiliriz. Eğer para sorunun yoksa bu işlerler ilgilenen şirketler var onlara başvur hallederler Yok paran yoksa zaten işin zor...
Para var ama arkadaşım bana sponsor olacak, sadece turist amaçlı gidecem, okumak yada çalışmak ile bu yaştan sonra orda işim olmaz.
arkadaşın davetiye gonderirse vize alman çok kolaylaşır. ben geçen yaz gittim amerika ya, öncelikle konsolosluk sitesine girip gereken belgeleri bul, onları tıoparla, sonra randevu al ki randevuyu 1 ay sooraya veriolar. ben randevuda ingilizce mulakata girdim ama davetiye geldiğinde turist vizesi için sanırım ingilizce mulakata gerek yok, ama çalıştıın yerden bi sürü belge, gelir durumun, evin, araban, tapuların herşeyini istiolar.
O zaman Turizm acentesi şirketler halleder başın ağrımaz. Onlar sana Elçilikten randevu alır evrakları filan hazırlar...
Ya da kendin ararsın elçiliği randevu istersin(ücretlidir). sonrası gelir...
quote:
Orjinalden alıntı: huso_2002
arkadaşın davetiye gonderirse vize alman çok kolaylaşır. ben geçen yaz gittim amerika ya, öncelikle konsolosluk sitesine girip gereken belgeleri bul, onları tıoparla, sonra randevu al ki randevuyu 1 ay sooraya veriolar. ben randevuda ingilizce mulakata girdim ama davetiye geldiğinde turist vizesi için sanırım ingilizce mulakata gerek yok, ama çalıştıın yerden bi sürü belge, gelir durumun, evin, araban, tapuların herşeyini istiolar.
Evet davetiyem var, arkadaşımda amerikan vatandaşı, bende çok fazla zor işlemlerden geçeğimi düşünmüyorum ama bunların sağı solu belli olmuyor gene de soriyim dedim :) dediğin belgeleri toparlamak kolay, peki sormak istediğim başka birşeyde, mesela abd'nin sınır ülkelerine geçişimiz oluyormu bu vizeyle, örneğin meksika ve kanada'ya?
meksika ya gidemiosu ama kana da -ya gidebilmek için orada bir başka belge alman gerekiyo.
quote:
O zaman Turizm acentesi şirketler halleder başın ağrımaz. Onlar sana Elçilikten randevu alır evrakları filan hazırlar...
Haklısın dostum ama benimki daha ziyade yalnız bir ziyaret olacağı için belli bir güzargahım var, sanırım bu şirketler toplu geziler için. Mecburen kendimiz başvurup halledicez bunları.
quote:
Orjinalden alıntı: huso_2002
meksika ya gidemiosu ama kana da -ya gidebilmek için orada bir başka belge alman gerekiyo.
Meksika olmazsa, kanada'da da gezmek isterim sonuçta zamanım limitli, ama bu konu için sanırım gene de abd'deki kanada büyükelçiliğine başvurmam gerekiyor?
quote:
Orjinalden alıntı: hemice
quote:
Haklısın dostum ama benimki daha ziyade yalnız bir ziyaret olacağı için belli bir güzargahım var, sanırım bu şirketler toplu geziler için. Mecburen kendimiz başvurup halledicez bunları.
Yok sen arayıp durumu anlatırsan sadece vize işlemlerini de yapıyorlar ama dediğim gibi biraz daha tuzluya gelir.
Kendin de halledebilirsin, sonuçta herkes şirketlerle yapmıyordur.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: hemice
quote:
Yok sen arayıp durumu anlatırsan sadece vize işlemlerini de yapıyorlar ama dediğim gibi biraz daha tuzluya gelir.
Kendin de halledebilirsin, sonuçta herkes şirketlerle yapmıyordur.
Haklısın birşekilde başvuracam, amacım bu boş vakti bulmuşken görebildiğim kadar abd, kanada gezmek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme