Şimdi Ara

'Abi araştırsana biraz' demeyin. Fikrinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kıymetli kardeşlerim derdimi hemen paylaşayım.

Laptop almak istiyorum. Fiyat olarak da 4 bin azami sınırındayım.
    Teknolojiye sın yıllarda uzak kaldığım için ramların mhz değerleri ne oldu. Intel 5. Nesli çıkardı mı, ıssız ajun kaldı mu? Bilmiyorum.

Benim naçizane beklentilerim
    17.3 ekran. (sıkıldım 15 inçten)
    Olabildiğince ssd hafıza (Allah ne verdiyse)
    Klavye aydınlatması (gardaş o ne büyük icattır)
    Hem yetkili servis olarak hem de yazılımsal olarak ürününün arkasında duran bir firma. (5 yıldır Casper kullanıyorum. Çektiğim azabı düşünün)

Dertlerim bunlar. Konuya el atanın ellerine sağlık der esenlikler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla dostum tam olarak tarif ettiğin laptop bu bence ama fiyatı senin bütçeyi aşıyorhttp://www.teknolojikapinda.com/lenovo-y7070-80du00artx-notebook
  • Uzun süre casper kullandım. İnan bana ne ısınmayı dert ettim ne malzeme kalitesini. Bir şekilde tolere edilir. Ama bu ürün güncellemesi yayınlamamaları (hotkey, bios vb.) canıma tak ettirdi. Benim esas derdim firmanın ürününe sahip çıkması. Asus'a bu nedenle sıcak bakıyorum. Lenovo'yu bu anlamda iyi tanımıyorum. Sence güvenilir midir?

• Hocam iki öneri için de ikinize teşekkür ederim. Son bir sorum var sonra uzuyorum. Marka tavsiyeniz var mı? Bu forumları gezdim insanların şikayetçi olmadığı bir isim yok. Toshiba, Hp, Asus, Msi ....

Bildiğiniz, aşina olduğunuz bir firma var mı?

• kaburet K kullanıcısına yanıt
    Kuzenimde nirvana vardı i7 işlemcili 1 yılda kaç kere servise gitti hatırlamıyorum bile :) o yüzden az çok tahmin edebiliyorum ne yaşadığını. Forumda sorsan asustan da memmun olmayan vardır yani tamamen kişinin beklentisiyle ilgili bu durum bence Benim kişisel bakışım bu konuya hiç arıza çıkarmayan bir marka var mı ? yok. E o zaman arıza çıktığında teknik servisin tutumu benim için önemlidir. Bu iki markayıda kullanmış biri olarak asus ve lenovoya eşit derecede sempatim olduğunu söyleyebilirim ürünlerinin arkasında durabilmelerinden dolayı.
    Özetlemek gerekirse asus veya lenovo tercih edersen pişman olmazsın derim ben.
  • Öncelikle bilgisayarı hangi amaç için kullanacaksınız? Buna göre tercih edilebilecek makineler değişkenlik gösterebilir. Oyun için o fiyatlara güzel laptoplar bulunuyor. Günlük kullanım için ultrabooklar var. Marka olarak öneri isterseniz Msi ve Asus o fiyatlarda güzel ürünler sunuyor. Monster duydunuz mu bilmiyorum o fiyata Gtx970M ekran kartlı bir bilgisayar da alabilirsiniz.
  • Felix, derdimi bilen anlar , sen de iyi anlamışsın. Tavsiyeni muhakkak aklımda bulunduracağım.

Impudence, hocam net bir oyuncu değilim. Her sene guncel Fm oynarım. En son m.o.h oynadım o da oldu 6 sene.
    Daha çok yüksek performanslı bir bilgisayarı 2 nedenle istiyorum.
    1) HANIMDA MAC VAR BENDE CASPER. ÇOK EZİĞİM!!!

Tabi bu şaka kısmı.
    Esas kısımda derdim şunlar:

1) Adobe'da meslek gereği kendimi geliştirmek istiyorum. InDesing ve Fotoşop üzerinde durmak istiyorum.

2) Ben daha çok bileşenleri beni fazladan birkaç yıl götürsün istiyorum. (tamamen farazi örnek; sistemler kendini geliştirdiği ve ihtiyaçlarını yükselttiği için, ram ghz değeri yüksek olsun işlemcisi bundan 3 yıl sonra en azından orta segmentte kendine yer bulsun, bildiğim kadarıyla depolamada geleceğin teknolojisi ssd. Ssd seviyesi yüksek ya da diskin devir hızı 7200 rpm olsun gibi abidik gubidik isteklerim var.) Arkadaşlar bir de siz yardımcı oldukça aklıma geliyor. Ekran kalitesi de önemli bir unsur. En azından ben film izlemeyi severim. Görüntünün doyuruculuğu da elzem.

Not: Olum çok iyi insanlarsınız lan! Duygulandım resmen. bizim elemanlar böyle derman olmadı.

Not: Tashih ve hataları bağışlayın telefondan bu kadar oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    1) HANIMDA MAC VAR BENDE CASPER. ÇOK EZİĞİM!!! çok iyiydi
    İstekleriniz abidik gubidik değil estağfirullah aksine gayet makul istekler. Şöyle isteklerinize uygun olarak bir inceleme yaptım umarım bütçenize de uygundur.
    Öncelikle sizi marka ve güvenilirlik olarak yolda bırakmaması için ismini ve kalitesini bildiğimiz markalara baktım. Bütçenizi 500 tl aştım fakat Msi'ın yeni çıkarttığı Prestige serisine ait bir laptop buldum. Fiyatını hak edeceğini düşünüyorum, donanım özelliklerinden bazıları şunlar:

İşlemci Modeli: 4. Nesil Intel® Core İ7-5700HQ (2.7 GHz Turbo Boost ile 3.5 GHz'ye kadar)
    İşlemci Cache: 6 MB
    Ekran Boyutu: 17.3
    Ekran Tipi: LED
    Çözünürlük: 1920x1080
    Ekran kartı: NVIDIA Geforce GTX 960M (2GB)
    Sistem Belleği: 16GB
    HDD Kapasitesi: 1 TB

Modelin tam adı Msı PE70 2QE-089TR. Fiyatı pcdepo'da şuan 4505 TL. Link:https://www.pcdepo.com/msi-marka-dizustu-bilgisayar-pc/msi-pe70-2qe-089tr-notebook
    Bu modelin SSD ekli versiyonu da şu:https://www.pcdepo.com/msi-marka-dizustu-bilgisayar-pc/msi-pe70-2qe-077tr-notebook
    İnceleme videosu:https://www.technopat.net/2015/06/01/msi-pe70-2qe-incelemesi/

Bütçenizi biraz arttırabilirseniz bu modeller sizi üzmez diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muchard -- 8 Ağustos 2015; 3:16:53 >

• Muchard kullanıcısına yanıt
    Hocam benim için o kadar araştırma yapmışsın bir teşekkür bile edemedim. Evlilik telaşına dönüp bakamadım bile buralara. Verdiğin emek için sana çok teşekkür ederim. Arkadaşlara da ilgileri ve yardımları için ziyadesiyle minnettarım. Sağ olun var olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaburet

Hocam benim için o kadar araştırma yapmışsın bir teşekkür bile edemedim. Evlilik telaşına dönüp bakamadım bile buralara. Verdiğin emek için sana çok teşekkür ederim. Arkadaşlara da ilgileri ve yardımları için ziyadesiyle minnettarım. Sağ olun var olun.

Rica ederim siz de sağ olun, mutluluklar diliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.