} cout<<"Excellent! You guessed the number! Would you like to play again (y or n)?: \n"; cin>>answer; if(answer!='y') { goOn=false; cout<<"thanks for playing!"<<endl; } }
return 0; }
abi simdi ben bu tahmin oyununu yazdım ama hoca bizden kac defada tahmin etttgimizi bulup ona gore ekranda bazı yaqzılar cıkartmamızı istedi lutfen bi yardımcı olun . örneğin 10 dan az kerede tahmin etmissen cok sanslısın ve ya 10 dan fazla denediysen bugun sansız gunun gibi......
birde sunu soyle yim bunu ifle yapmamızı soylemis :
In the end, display the number of the guesses (NofG) the player makes as in the following:
If NofG <10 You guessed the number in *** tries. Either you know the secret or you are too lucky! if NofG =10 You guessed the number in *** tries. You know the secret! if NofG>10 You guessed the number in *** tries. You should be able to do better Hint: Use binary search yazmıs odeve.
kaç kere tahmin edildiğini bulmak için bir değişken tanımla ve daha sonra her koşulun içinde koşula girdiğinde 1 arttır değişkeni böylece kaç kere tahmin edilmiş bulursun...Bu programı yapıp bunu nasıl akıl edemedin oda ayrı bir konu
quote:
Orijinalden alıntı: Breslaw
kaç kere tahmin edildiğini bulmak için bir değişken tanımla ve daha sonra her koşulun içinde koşula girdiğinde 1 arttır değişkeni böylece kaç kere tahmin edilmiş bulursun...Bu programı yapıp bunu nasıl akıl edemedin oda ayrı bir konu
abi iste sorun orda önce for diyorum yani for(int a;;a++) if acıp a<10 a=10 diyorum ama olmuyor while actıktan sonra da degisken tan ımladım oda olmadı kısca bi anltabilirmisin ?
int sayi = 0, tahmin = 0,tahminSayisi = 0; Random rnd; rnd = new Random(); sayi = rnd.Next(1, 51);
Console.WriteLine("Tahmin giriniz: ");
do { tahmin = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); if (sayi > tahmin) { Console.WriteLine("Yukarı"); tahminSayisi++; } else if (sayi < tahmin) { Console.WriteLine("Aşağı"); tahminSayisi++; } } while (sayi != tahmin); tahminSayisi++; if (tahminSayisi == 1) Console.WriteLine("Bravo sayıyı tek seferde bildin!"); Console.WriteLine("Tebrikler, sayıyı {0} denemede bildiniz.",tahminSayisi);
al sana programın C# taki yazılmış hali burdan çıkarabilirsin sanırım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme