Şimdi Ara

Nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
19.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Basit bir program üzerinde çalışıyordum ve bu sorunla karşılaştım. Sorunun anlamını internette aradığımda belirttiğim değerlerin projede karşılığı olmadığından bu hatayı aldığımı öğrendim. Atma kodumdaki hatayı tespit edemedim.

Public Class Form1 

Dim oran As Integer = 15
    Dim ilkyukseklik As Double = Me.araba.Top + Me.araba.Height 'Hata aldığım satır burası.
    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
    If LineShape3.Y1 > araba.Top + araba.Height Then

araba.Top = araba.Top + oran
    Timer1.Start()
    ElseIf LineShape3.Y1 = araba.Height Then
    oran = oran - 1
    araba.Top = ilkyukseklik - oran
    End If
    End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    Timer1.Start()
    End Sub
    End Class

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nesne Başvurusu Bir Nesnenin Örneğine Ayarlanmadı

Bir nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı hatasıyla karşılaştığında, bu genellikle kodun geçerli bir nesne örneğine başvurmadığını gösterir. Bu hata, kod çalıştırılmaya çalışıldığında ortaya çıkabilir ve programın beklendiği gibi çalışmasını engelleyebilir.

Nesne Başvurusu Bir Nesnenin Örneğine Ayarlanmadı Çözümü

Bu hatayı çözmek için, öncelikle hatanın nedenini belirlemek gerekir. Kodun nesne başvurusunun geçerli bir örnek olup olmadığını kontrol et. Başvuru geçersizse, nesnenin örneğini oluşturmak veya geçerli olanı almak için gerekli değişiklikleri yap.

Örnek Çözüm:

// Nesnenin örneği yoksa oluştur if (nesne == null) { nesne = new Nesne(); }

Nesne Başvurusu Bir Nesnenin Örneğine Ayarlanmadı e-İmza

E-imza süreçlerinde, nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı hatasıyla karşılaşmak, imza sertifikasının veya özel anahtarın geçerli olmaması veya erişilebilir olmaması nedeniyle olabilir.

Nesne Referansı Bir Nesnenin Örneğine Atanmadı

Nesne referansı bir nesnenin örneğine atanmadı hatası, .NET gibi programlama dillerinde benzer bir hata mesajıdır. Bu hata, bir nesne referansının geçerli bir nesne örneğine işaret etmediği anlamına gelir.

Nesne Başvurusu Bir Nesnenin Örneğine Ayarlanmadı Hatası

Bu hatayı önlemek için, kodun nesne başvurularının geçerli nesne örneklerine işaret ettiğinden emin olmak önemlidir. Nesnelerin uygun şekilde örnekleştirildiğinden ve başvurularının geçersiz hale gelmediğinden emin ol.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Selamun aleykum dostum. Bu hata efsanedir, sürekli karşına çıkar : "object reference not set to an instance of an object"

null olan bir objenin bir function/field/property erişmek istediğinde bu hatayı alırsın. Hatayı almamak içik fonksiyon/field/property çağırmadan önce null kontrolü yapman gerekir.

Senin örneğinde büyük ihtimal Me.araba objesi null geliyor. F9 ile breakpoint koyarak null olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Kolay gelsin üstad.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.