Şimdi Ara

Abiler yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10.sınıf öğrencisiyim elektrik elektronik okuyorum bana 2 katlı 2 daireli zil tesisatı ve kapı otomatiği devresinin çizimi lazım bide nasıl yapılır o lazım yardım eder misiniz?

• Bunu Teknik Resim Dersi Modülünde Bulabilirsin..

http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/
  • Değerli kardeşim, aşağıda çok iyi anlayacağın şekilde çizilmiş şemalar var.
    Zil tesisatını ve kapı otomatiği tesisatlarını iyice anlayabilmek için önce ayrı ayrı çizdim.
    Aşağıdaki şema sadece zil tesisatı şemasıdır.
    Trafodan çıkışın bir tanesi direk zillerin bir girişine bağlanır. Şemadaki siyah kablo.
    Diğer çıkışı da hem dış kapı butonlara girer hem de daire butonlarına girer. Buton çıkışları da ait olduğu daire zilinin diğer girişine bağlanır. Her daireye ait butonlar birbirine paralel bağlanmış olur. Kırmızı kablolar.
     Abiler yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 19 Nisan 2013; 0:40:05 >

• Burada da sadece kapı otomatiği şeması var.
    Trafo çıkışındaki siyah kablo gene kapı otomatiğine direk bağlanır. Daire içinde bulunan butonların girişine de diğer kırmızı kablo girer. Buton çıkışları tek kablo üzerinden ortak olarak kapı otomatiğine girer.
     Abiler yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 19 Nisan 2013; 0:42:18 >
  • Her iki şemayı tek şema halinde çizdiğimizde ise aşağıdaki şema ortaya çıkar.
    Trafo çıkışındaki siyah kabloyu hem zillere hem de kapı otomatiğine direk bağlıyoruz.
    Trafo çıkışındaki kırmızı kabloyu da dış kapı butonlarının birer ayağına, daire butonlarının bir ayağına ve daire içindeki kapı otomatiği butonun bir ayağına bağlıyoruz. Dış kapı butonlarından her daire için birer kablo çekiyoruz. Bu kabloyu daire kapısındaki butonun çıkışı ile aynı yere bağlıyoruz.

Daire içindeki kapı otomatiği butonun çıkışlarını da tek bir kablo ile (yeşil ) ortak olarak kapı otomatiğine bağlıyoruz.
     Abiler yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 19 Nisan 2013; 0:43:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Her iki şemayı tek şema halinde çizdiğimizde ise aşağıdaki şema ortaya çıkar.
    Trafo çıkışındaki siyah kabloyu hem zillere hem de kapı otomatiğine direk bağlıyoruz.
    Trafo çıkışındaki kırmızı kabloyu da dış kapı butonlarının birer ayağına, daire butonlarının bir ayağına ve daire içindeki kapı otomatiği butonun bir ayağına bağlıyoruz. Dış kapı butonlarından her daire için birer kablo çekiyoruz. Bu kabloyu daire kapısındaki butonun çıkışı ile aynı yere bağlıyoruz.

Daire içindeki kapı otomatiği butonun çıkışlarını da tek bir kablo ile (yeşil ) ortak olarak kapı otomatiğine bağlıyoruz.
     Abiler yardım

Siyah fazmı (+) Hiçbilgim yokta cokta cahilce oldu

çizim için sağol

• avec41 kullanıcısına yanıt
    siyah nötr ayrıca da faz veya nötrü + ya da - olarak gösteremezsin faz bi + olur bi -
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARKADAŞLAR YARDIM!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.