nitelikli hırsızlığa girer 9 10 sene ceza alır,serbest bırakılması ceza almayacak demek değildir arkadaşım.
"hırsızın hiçmi suçu yok" diyesi geliyor insanın geçmiş olsun
geçen arkadaşımın evine hırsız girmiş.. parmak izleri kendilerinin ağır basmış.. her şeye dokunmuşunuz diye azar işittim diyor.. hırsız gelip çalsın diye dokunmamayı başaramadım kusura bakmayın demiş.. hırsızın hiç mi suçu yoktu diyede isyan etmiş.. ama sonuç ortada..
En kisa zamanda ülkeyi boşaltıyoruz. Tamam.
Böyle olayları duyunca aklıma, baklava çalarken yakalanıp yıllarca hapis yatan çocuk geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Akhilleus
Böyle olayları duyunca aklıma, baklava çalarken yakalanıp yıllarca hapis yatan çocuk geliyor.
Ama burada durum farklı. Çocuk çaldığı arabayı iade edebilmiş. Baklava nasıl iade edilecek.
Hukuk sistemimiz bu kadar ince düşünebiliyor ama insan vicdanını tatmin etme konusunu düşünemiyor. Kanunları Adem Sözüer e yazdıracaklarına, başından hırsızlık,gasp,tecavüz,yakınının öldürülmesi gibi olaylar geçmiş kişilere yazdırmalı. O zaman suçun cezası insan vicdanını rahatlatır.
quote:
Orijinalden alıntı: esenlik
Birde şu var kanuna göre o hırsıza o an tokat bile atsanız sizin suçunuz ondan daha fazla oluyor, benim akrabamın evindeki hırsızı hastanelik etti diye halen mahkemesi sürüyor
geçenlerde kömürlüğe giren iki babası belirsizi yakaladım, iyi ki hiç elimi sürmemişim biraz böbreklere tekmeyle çalıştım, yamulup gittiler
17 yaşında. Hiç de çocuk değil. Suç işleyebilecek kapasiteye sahip. Bir de bunu çocuk mahkemesinde yargılayıp azcık ceza verip bırakırlar.
Bence bir velet kuşu hareketlendikten sonra kesinlikle çocuk sayılmamalı.
Yaş 18 altı olunca aldığı ceza az olabilir,18den sonra işlediği suçlara daha önceki suçlarda eklenir.
Malesef arkadaşlar.dediklerinize katılıyorum.adalet suçluyu koruyor,savcıya abim sormuş; neden serbest ,hangi birisini içeri atim içerisi dolu demiş.halimiz bu,bence iranda hapisane kiralanmalı oranın adlaetiyle yargılanmalı yoladıkalrımız bakın bakalım suç oranı nasıl azalır.dürüst yaşamak cezasız kalmıyor....
En yakın cumhuriyet savcılığına hırsızın ergenekon terör örgütüne üye olduğunu, darbe yapmak üzere olduğunu ihbar ediniz. Bakalım 5 seneden önce gün yüzü görebiliyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: ihsanokur
En yakın cumhuriyet savcılığına hırsızın ergenekon terör örgütüne üye olduğunu, darbe yapmak üzere olduğunu ihbar ediniz. Bakalım 5 seneden önce gün yüzü görebiliyor mu?
+312586548
Suça Sürüklenen Çocuk SSÇ . Şimdi 2 ucu .oklu değnek misalibu iş. İçeri atsan çıkınca gene yapmıyacak mı bu çocuk hemde diyecek ki ulan dandirik bi araba çaldık(araba sahibi kardeş bizde de sizinkine yakın model var küçümsemek için demiyorum yanlış anlama) kaç yıl yedik daha fenasını yapayım yattığıma değsin. Serbest bıraksan daha fena lan adamların arabasını çalıyorum bana bişey yapmıyorlar diyecek çalmaya devam. İşin ucu nerde biliyormusunuz bu veledi o saatte dışarda bırakıp hesap sormayan ana babada. cezayı onlara kesiceksin. Tamam suç her nekadar bireysel olsada bu resmen reşit değil ana baba sorumluluğundaysa sorumluluk alınacak. Birde hırsızlıkla ilgili hala duyduğum bir şey.Eski bir gsm operatörü sahibi başbakan olmaya çalışmıştıya. Hala onu ''abi keşke olsaydı adam moto..olayı dolandırmış şuna şu kadar takmış süper adam mış diye övenler banka hortumlayıp binlerce insanı ağlatanı başbakan yapmayı düşünmüşleri gördükçe bu çocuğun ileride başbakan olup başımıza gelmeyeceğinin garantisini verebilirmisiniz?
Öncelikle çok geçmiş olsun , bence o arabayı satın satabilirseniz , kışın 2. el bir araç alır abiniz .
hırsız kazada yaralandı vs. diye üstüne para bile vereiblirsiniz. Burası Türkiye.
quote:
Orijinalden alıntı: TheRummer
Bu ülkede sadece adalet değil; hiç bir şey yok tiksiniyorum resmen...
Renault 12 ler çay kaşıgıyla kapısı dair açılan araçlar Ama tabi kimseye bu arabayı çalma hakkını vermez. Cana geliceğine mala gelsin. Hurdalığa verin bence. Bu saatten sonra 35 yaşında arabadan ne bekliyebilirsiniz. Kendilerini toplayınca 4-5 bine doğan şahin daha mantıklı. Tekrar geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: enigmatr01
quote:
Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU
hırsıza borçlu bile çıkabilirsiniz
ALLAH razı olsun arkadaşlar,hapcıymış çocuk ailesine gitsek ne olacakki sanki o satte 17 yaşında dışarda ne işi var?tavuk gibi dogurmak olmuyor egitim şart,nasrettin hoca misali,bende korkmaya başladım borçlu çıkarız diye....
sizin yüzünüzden az daha ölüyordum bu ne biçim araba diye size dava açabilir dikkatli olun
quote:
Orijinalden alıntı: ihsanokur
Darbe yapmaya teşebbüs gibi organize bir suç ile araba çalmayı kıyaslıyorsun, komik.