Arkadaşlar bende Abit ab9 pro anakart var ve bir süredir 2x512mb ddr2 800 mhz Veritech ramlerle dual olarak kullanıyordum faka bugun 2x 1 GB G.skill ram aldım bunlar ne dual olarak ne normal olarak çalışıyor sürekli C1 hatası veriyor board . bunların yanına diger 512 lik ramleri takiyorum yani hepsini dual olarak Böyle çalışıyor 3gb olarak . Enterasan bi durum bunu nasil özücem bios güncellemesi filanmı gerekiyor ?
c1 bios hatalarında ne olrak gözüküyor
yeni aldığın ram'lerin üstüne baksana kaç voltta çalışıyormuş. eğer 2.1v falan ise bios'ta default 1.8v onu arttır. daha önce bu anakartla geil ddr2-800 kullanmış 2.1v bu şekilde çözmüştüm
@diciotto : Ram ler de bir problem olduğuna dair hata kodu. @mene : ram üstünde 1.9 - 2.0 v yazıyor olmadı dediğin gibi bir deneyeyim mene
Az önce Voltaj yükseltmeyi denedim bu sefer hiç çalışmadı . Normalde tek başına çalışmadığı gibi Diğer 512 ramlerle beraber 667 mhz de çalışıyor 800 e çıkartırsan yine kitliyor.
kodun açıklamasına tam olarak yazabilirsen belki bir fikrimiz olur abitin süper özelliklerinden biridir o ufak hata kodlarının gözüktüğü ekran
C1 Detect memory -Auto-detection of DRAM size, type and ECC -Auto-detection of L2 cache (socket 7 or below)
Eğer Bios tan girip Ramleri 800 mhz e getirirsen bu seferde bu hatayı veriyor..
eski ramler ile çalıştırıp bir bios update deneyin
Teşekkürler ilgine Diciotto Bugun Koyuncu yu aradım Onlarda geçmişte böle bi sorunun olduğu fakat bios update le büyük ihtimal çözüleceğinden bahsetti umarım işe yarar.. Çünkü Bios 1 sene öncesine ait
Bios updatesi gerekiyormus halletim . Teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme