Şimdi Ara

Ablaya instagramdan kasar dedim diye hakaret davasi acicak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 18 yasindan baya bi kucugum. Bugun instagramda bir kiz bir gonderiye yorum yaptim diye kendini hakli gostermek icin benle catisiyor. Tam yanit yazcaktim engellemis. Bu sabah engeli kaldirmis. Tekrar yanit yazmis. Bende epey sinirlendim ben cunku fikrimi belirtmistim ablaya iste kasar dedim. Ozelden yazdi hakaret davasi acilcaktir diye yalvardim etdim gene vazgecmedi annemin bunu duymasini istemiyorum hesabida kapattim kizdan ozur diledim kiz beni engelledi. Bisey olurmu bana ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben Cumhuriyet Savcısı olsam, tanımadığı birine kaşar diyen birine dava açarım. Bal gibi hakarettir "kaşar" demek. Hakaret olması için daha ne demesi gerekiyor anlamadım. Size kaşar denilmesi hoşunuz gider mi?

Sosyal medyada kimliğinin bilinmemesinin sağladığı rahatlıkla herkes birbirine ağzına geleni söylüyor. Birazcık saygılı olmayı ve insanların onurlarını zedelemeden, hakaret etmeden, küçük düşürmeden konuşmayı öğrenmemiz gerekiyor.

Bu olay sebebiyle başınıza bir iş gelmesini istemem ama sizin için iyi bir ders olmuştur umarım.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kaşar Kelimesinin Hukuksal Yorumu

Türk Ceza Kanunu'na göre, birine "kaşar" demek hakaret olarak kabul edilebilir. Hakaret, bir kişinin onur, şeref ve saygınlığına saldırı niteliğinde sözler söylemek veya eylemlerde bulunmak anlamına gelir.

Yargıtay kararlarında da "kaşar" kelimesinin hakaret olarak değerlendirildiği görülmektedir. Örneğin, bir Yargıtay kararında, bir kişinin bir kadına "kaşar" demesi nedeniyle hakaret suçundan mahkum edildiği belirtilmiştir.

Bununla birlikte, "kaşar" kelimesinin kullanıldığı bağlam ve niyet de değerlendirmede önemlidir. Örneğin, aralarında samimi bir ilişki bulunan kişiler arasında kullanılan "kaşar" ifadesi, hakaret olarak kabul edilmeyebilir.

Sonuç olarak, birine "kaşar" demek, hakaret suçunu oluşturabilir. Ancak, kelimenin kullanıldığı bağlam ve niyet de dikkate alınmalıdır. Bu nedenle, bu konuda hukuki yardım almak ve bireysel durumunuza göre değerlendirme yapılması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • olur
  • 12 den kucuksen bir şey olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    13’um
  • Mertcan.ygc M kullanıcısına yanıt
    Olur

• "kaşar" dedin diye dava mı açacak :D ne günlere kaldık ya... seni korkutmak için söylemiş belli ki. diyelim gitti soruşturulma açılmasını istedi, instagram hesabına bakarak mı şüpheli yapacaklar? %99 şüpheli kısmında "faili meçhul" yazar. hadi diyelim senin adın geçti, ben cumhuriyet savcısı olsam elime böyle bir kağıt gelse "bu ne lan" derim, gereksiz bir dava olacağı için prosedür gereği olumsuz tebligat gönderirim şikayet eden kişiye (%99.999999 da böyle olacaktır). konunun buraya kadar gelmesi ihtimali bile yok zaten, seni korkutmak için öyle demiş yani. rahat ol hiçbirşey olmaz
  • Ben Cumhuriyet Savcısı olsam, tanımadığı birine kaşar diyen birine dava açarım. Bal gibi hakarettir "kaşar" demek. Hakaret olması için daha ne demesi gerekiyor anlamadım. Size kaşar denilmesi hoşunuz gider mi?

Sosyal medyada kimliğinin bilinmemesinin sağladığı rahatlıkla herkes birbirine ağzına geleni söylüyor. Birazcık saygılı olmayı ve insanların onurlarını zedelemeden, hakaret etmeden, küçük düşürmeden konuşmayı öğrenmemiz gerekiyor.

Bu olay sebebiyle başınıza bir iş gelmesini istemem ama sizin için iyi bir ders olmuştur umarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle kimseye hakaret etmemelisin. Fikir ayrılığında olman senin, ona hakaret etme hakkına sahip olduğun kazanımına gelmiyor. Şunun bilinmesini istiyorum artık; sosyal medyadan edilen hakaret daha ağır cezalara yol açar yani bu dava açılmaz yorumuna karşıyım.

Kısacası korkma şikayet etmemiştir seni ama bu sana bir hatırlatıcı olsun kimseye hakaret etme.

• Hesap bilgileriniz doğru muydu?

• Bence az bile , simdi burdan konu basligini acan adama veya ailesine agir hakaret etsem sonra hesapi kapatip gitsem olacak is mi bu ? Kim ne yaptiysa karsiligini almali. Sinirli ehliyetsiz bile olsa bi mueyyidesi vardir. En kotu cok cekindigi velisi veya vasisi kimse o ogrensin islem surecinde bu bkle mustehak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son mesajlardaki tepkileri ve fikirleri görmek güzel

• hakaret ise para cezası alırsın buda yaş dan HAGB olur
    Eğer para cezasını Öderim HAGB istemiyorum dersen parayı ödersin hiç olmazsa ileride sıkıntın olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.