Merhaba arkadaşlar a5 v13.3'e ubuntu kurulumu hakkında yaptığım araştırmalar kafamı karıştırdı. Ben denemedim ama forumda gördüğüm kadarıyla monsterı arayınca linux'a desteğimiz yok diyip kestirip atıyorlarmış. Anladığım kadarıyla coffee lake işlemciler için yeni linux kerneli yani 4.15 ve sonrası kullanan işletim sistemleri gerekiyormuş, bunu sağlayan bir sistem ubuntu 18. Çalışmalarım gereği zaman zaman ubuntu 16'ya ihtiyacım oluyor (18 problem olur mu bilmiyorum) Youtube'dan yeni tulpara ubuntu 18 kurulan videoyu da izledim. Bu bilgisayarda kullanılan donanımda nadir kullanılan markalar yok genelde intelin nvidianın parçaları ve bu parçalar için gerekli driverlar linux'a da çıkıyor.
"Eyorlamak" gerekirse a5 v13 üzerinde herhangi bir linux sistem deneyeniniz var mıdır? Üzerinde pythonla çalışmayı engelleyecek büyük sorunlarla karşılaştınız mı, bunları nasıl çözebildiniz?
Technopatta Recep baltaş bu Ubuntu kurulumu hakkında videosu olması lazım diye biliyorum bir de oraya bakın isterseniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme