Şimdi Ara

Abra A5 V5.2 bilgisayarımda sorun mu var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 1-2 ay önce 2. el Monster Abra A5 V5.2 notebook aldım. Donanımın iyi olduğu düşünüyorum ancak sanki yeterli perfomansı alamıyormuşum gibi geliyor. Örnek olarak 2013 yılında çıkmış olan Company of Heros 2 oyununu en düşük ayarda oynamak zorunda kalıyorum.

Oyunun önerdiği ayarların düşük olmasına rağmen ortalama 17 fps alıyorum.

Halbuki bir sitede 960m ile gayet yüksek fps alabileceğimi belirtmişler.

Bilgisayarımda bir problem olup olmadığından nasıl emin olabilirim? Benckmark ya da test programları bana bir fikir verebilir mi? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

edit:bilgisayar özellikleri eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalybron -- 15 Aralık 2020; 21:49:16 >

• Termal macun yenilemesi ve heatsink, genel temizlik gerekiyor olabilir. Siz veya anlayan bir kişi, Cooler Master Elmas Partiküllü Nano alacaksınız yada Thermal Grizzly Kryonaut 12,5 W/m·K: bunların ikisinden birini nutella gibi sürülmesi gerek. Ben Cooler Master'ı kullanıyorum ve aşırı memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 15 Aralık 2020; 22:17:9 >
  • Hızlı cevap için teşekkürler...

Yani sorunumun GPU ısısının çok yükselmesinden kaynaklandığını mı düşünüyorsunuz? Bilgisiyarı sıfır almış olsaydımda bu işlemi mi yapmam gerekirdi?

Ekran kartının son güncel driverını kullanmama rağmen sanki bana bir ayar ya da driver güncellemesi eksik gibi geliyor.

• Bugün UserBencmark sitesinden test yaptım. Sonuç hiç de normal gözükümüyor.

Yardımcı olabilecek biri var mıdır?

diğer 960m sahipleri %17 sonuç alırken ben %4 alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalybron -- 16 Aralık 2020; 23:6:33 >
  • Oyun 960m i devreye almıyor intel Hd de çalışıyor olabilir. İlgi ayalar Nvidia Denetim Masasında mevcut. 3D Ayarlarının yönetilmesi sekmesinde. Program ayarları diye yan sekme var orada Ekle ye tıklayıp oyunun exe dosyasını seçin kullanacağı ekran kartını 960m olarak ayarlayın.

Bilgisayarın yüksek performans modunda olduğundan emin olun. Windows güç yönetiminden bakabilirsiniz.

Sorun hala devam ederse farklı çözümler bakarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimyuksel -- 17 Aralık 2020; 13:24:42 >
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Termal macunu yeniledim ve sorunum çözüldü. Artık benzerleri kadar performans alıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.