Şimdi Ara

Abra A5 V5.2 Raid Hak. Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 adet msata yuvası oldugunda raid0 yapıldıgını biliyorum.

Fakat ürün özelliklerinde normal bir sabit disk sürücüsü ile ssd disk i birleştirip, hız ve depolama konusunda inanılmaz fark yaratır diye yazmıs.

Gelelim benim soruma ;

Benim bilgisayarımda 1 adet hdd yuvası 1 adette m2sata yuvası var.
    Hdd yuvasında 2.5 inçlik 120 gb ssd takılı. m2sata yuvası boş. (Bu arada dvdrom u cıkartıp 7200 rpmlik normal hdd yi oraya taktım.)

Şimdi ben bu m2sata yuvasına ssd alıp taksam raid0 oluyor mu ? Demek istedigim hdd ile m2sata birleşip 1000 mb okuma yazma hızına çıkabilir miyim ???

Eger boyle birşey olmuyorsa hdd yuvasındaki ssd yi cıkartıp boyle bir aparat mı takmam gerekiyor ? Yani 2 adet m2sata olmus gibi bişey olcak.

http://www.startech.com/HDD/Adapters/SATA-to-mSATA-Adapter~MSAT2SAT3

Teşekkurler...

• Söylediğin şey pek tavsiye edilmez, yazılımsal raid her zaman için risklidir ancak bahsettiğin m.2 sata portu eğer pci x4 destekliyor ise
    paraya kıyıp okuma hızı saniyede 900mb lara varan m.2 pci x4 disklerden alabilirsin. sistemini m.2 de takılı olan diske kurarsın
    diğer diskin de arşiv amaçlı kalır.
  • grkmvsn G kullanıcısına yanıt
    Sn. grkmvsn;

ABRA A5 ve A7 modellerimizde M.2 SATA portu ile normal 2.5" 'lik SATA 3 portuna takılan aynı marka ve boyuttaki SSD 'leri arkadaşlarımız RAID 0 tanımlamışlardı.

444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızı arayarak konu ile ilgili arkadaşlarımızdan teknik destek alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • Bende bu var su anda .120GB Samsung 850 EVO SSD SATA-3 7mm (Okuma: 540 MB/s - Yazma: 520 MB/s)

m2sata portuna Samsung 120GB 850 EVO M.2 Sata SSD (Okuma Hızı 540MB / Yazma Hızı 500MB) bunu alsak sizden oluyor mu ???

Okuma hızları aynı ama yazma hızları farklı... Bi de raid0 için cihazı size mi göndermem gerek yoksa kendim de yapabilirmiyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK MONSTER ABRA A7 V12.1.1
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.