Şimdi Ara

ABS Olan Arabalarda Arka Tekerler Kampana Olur Mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
16.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kampana franler ıslanınca iyi tutmuyor deniyor. Bu dogrumudur bilen varmı?
    Dogruysa disk frenlerde de ıslanınca tutmama olayı varmıdır?

Ayrıca Durmadan uzun yol gidersen frenler hava yapar lafı var. Bu neyin nesidir?
  • Kampana değil diskler ıslanınca çok fark ediyor arabayı yıkattıktan sonra ilk frene basışlarda baya fark ediliyor.
  • Buna destek gösteremezler, bence sadece atmışlar.

Kampana ile diskler arasındaki farklar bariz ortada. Neden sürat araçlarının hepsinde disk var o zaman. Neden üst kalite araçlara disk koyuyorlar! Ne gerek var? lüks gözüksün diye mi??? Neden özellikle de ağır araçlarınkine disk takılıyor.

Bence inandırıcı değil.

Ve o bahsettiğiniz kampanaların içinde de dönüş turunu hesaplamayı sağlayan mini dişler var, bir okuyucu o dişleri sayıyor sürekli... Yani ABS orada da çalışıyor.

Byurt, ben polo ile el freni çekip bir iki hareket yapmıştım... ABS ikaz lambası yarım saat yanmıştı. Sonra kendiliğinden söndü. Birkaç kere daha aynı hareketi yapınca aynı senaryo oynanmıştı, aklında olsun..

quote:

Orjinalden alıntı: srkanu

Yeni focus kampana ama yeni gelen modellerde disc yapmışlar. Ama kampana fren mesafesini etkilemiyomuş. SAdece diske göre ısınma problem olabılırmiş

• quote:

Orjinalden alıntı: Awacs

ABS ön disklere bağlı bir sistem değil,hem ön hemde arkada mevcuttur.
    quote:

Orjinalden alıntı: infinite

arkaların DISK olması ABS yi değil EBD yi etkiler ...EBD elektronik olarak fren basıncını her teker kendi bağımsız olarak basıncı beyinden alır ve fren uygulamasını o anlık duruma göre yapar buda arabanın düz bir hizada durmasını sağlar savrulmaları önler...

ABS ise ön disklerin kitlenmesini önleyen bir sistemdir...

hangi araçlarda mevcut lütfen yaz buraya senin bahsettiğin DCBS sistemi buda nadir araçlarda mevcut ....!!!!!

ben sadece ABS den bahsediyorum ve piyasadaki araçların temel olan modellerinde sadece önde ABS sistemi mevcuttur...tabiki 4 teker olanlarda var ama üst sınıf otolarda mevcuttur diye üst yazımda belitmiştim

• 98 model nissan primera vardı bende arkaları kampana ve dördüde abs kontrollüydü.Sadrazamın dediği gibi kampana içinde dönüş algılaması için dişli çark vardı.

• TABİİ Kİ 4 DİSK ESKİ 124 LERDE VARDIR. HİÇBİR SERÇE DE ARKA DİSK YOKTUR.

AYRICA 124 LERİN FREN MESAFESİ İYİDİR ANCAK STABİL BİR DURUŞ SAĞLAMIYOR.

SERÇE İLE ÇOK AZ ORTAK ÖZELLİĞİ VARDIR BUNLARIN.

ABS İÇİN 4 DİSK ŞARTI YOK ANCAK PERFORMANSLI, ÜST SINIF/YENİ ARAÇLARIN ÇOĞUNDA 4 DİSK VAR

KAMPANAYA GÖRE DAHA AZ PROBLEMLİ OLUŞU ESP İLE UYUMU KAMPANADAN İYİDİR.

BENCE ARAÇTA ALAŞIM JANT VARSA 4 DİSK OLMALI TAMAMLAYICI OLARAK

• 124 te var doğru ben serçe ile 124 ü aynı sanıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutbaran -- 9 Kasım 2005, 17:42:49 >
  • Valla ne güzel 98 Primera varken arada bir bahane oluyordu elleşiyordum kampanaları söküp temizleyip yayını gerdiriyoduk falan şimdi oda kalmadı yeni nesil araçlarda hiçbir yere müdahale edemiyorsun
  • Sanırım anlatamadım derdimi,
    Zaten ABS 4 kanallıdır,isteyen aracın kaputunu açtığında ABS mödülatörü üzerinden giden kanalları görebilir.
    Hangi araç demişsin;
    1986 yılında aldığımız W 124 şasi 200 Mercedes 'te bile 4 kanal zaten?
    Bence hangi araçta mevcut demek hemen hemen hepsinin 2 kanal olduğu izlenimini veriyor....
    Tabii dediğiniz gibi piyasada sıklıkla görülen araçlar üzerine pek bir fikrim yok,özellikle 2 kanal ABS'nin ne faydası ne zararı var onu düşünmek lazım.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Awacs

ABS ön disklere bağlı bir sistem değil,hem ön hemde arkada mevcuttur.
    quote:

arkaların DISK olması ABS yi değil EBD yi etkiler ...EBD elektronik olarak fren basıncını her teker kendi bağımsız olarak basıncı beyinden alır ve fren uygulamasını o anlık duruma göre yapar buda arabanın düz bir hizada durmasını sağlar savrulmaları önler...

ABS ise ön disklerin kitlenmesini önleyen bir sistemdir...

hangi araçlarda mevcut lütfen yaz buraya senin bahsettiğin DCBS sistemi buda nadir araçlarda mevcut ....!!!!!

ben sadece ABS den bahsediyorum ve piyasadaki araçların temel olan modellerinde sadece önde ABS sistemi mevcuttur...tabiki 4 teker olanlarda var ama üst sınıf otolarda mevcuttur diye üst yazımda belitmiştim

• EN KÖTÜ ARABA BİLE ÖNDE DİSK FREN KULLANIYOR ÇÜNKÜ FRENAJ ESNASINDA ARACIN BÜTÜN YÜKÜ ÖN TEKERLEKLERE BİNİYOR BU YUZDEN ÖN FREN HER ZAMAN EN ÖNEMLİSİDİR

AMA ABS FREN İÇİN DÖRT DİK DEĞİL DİSK BİLE GEREKMEZ
    MESELA OTOBÜSLERDE DÖRT KAMPANA VAR AMA FREN SİSTEMİ ABS YENİ İSUZU NPR DEDE ABS STANDART AMA ODA DÖRT TEKERDEN KAMPANALI
  • arkaların disk olması daha kalite gösteriyo bide arabayı
  • valla benim eski ford focus ta önde diskler arkada kampana vardı ve abs ebd mevcuttu fren mesafesi 39 metreydi.... fakat başka abs li 4 disk frenli araçlar ın 40-42 ye kadar çıktıkları oluyo bu bide mühendisliğe de bağlı... kampana olunca da arkada abs oluyo bizzat kendim gördüm... arkasıda kilitleyip bırakıyodu ani frende...
  • örnek var mı?

4 disk 40 metreyi geçen ben duymadım valla

varsa test verileri link yapıştırsana

4 disk üst modellerde oluyo

ve kimse 42 metreyi görürse o araba hakkında iyi şeyler düşünmez

37-38-39 metredir hep..

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

valla benim eski ford focus ta önde diskler arkada kampana vardı ve abs ebd mevcuttu fren mesafesi 39 metreydi.... fakat başka abs li 4 disk frenli araçlar ın 40-42 ye kadar çıktıkları oluyo bu bide mühendisliğe de bağlı... kampana olunca da arkada abs oluyo bizzat kendim gördüm... arkasıda kilitleyip bırakıyodu ani frende...
  • quote:

Orjinalden alıntı: can_247

örnek var mı?

37-38-39 metredir hep..

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

valla benim eski ford focus ta önde diskler arkada kampana vardı ve abs ebd mevcuttu fren mesafesi 39 metreydi.... fakat başka abs li 4 disk frenli araçlar ın 40-42 ye kadar çıktıkları oluyo bu bide mühendisliğe de bağlı... kampana olunca da arkada abs oluyo bizzat kendim gördüm... arkasıda kilitleyip bırakıyodu ani frende...

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=452&yil=2003/02&pg=2

daha başka araçlarda varda bugün gözüme çarpan bu oldu...öbür bulduklarımıda atarım istersen...

• quote:

Orjinalden alıntı: can_247

örnek var mı?

37-38-39 metredir hep..

bir tane de benden

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=191&yil=1998&pg=2

• Peugoet 307 1.4 HDi
    100-0 km/h : 41 metre

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=404&yil=2002/07&pg=2

bu örnekler çoğaltılabilir.
    diyebilirsiniz ki 40'dan sadece 1 metre fazla, ama bu 1 metre bazen bir kaza yaratabilir. Allah hepimizi kazadan korusun.

En korktuğum kaza şeklidir, duramayıp göre göre çarpmak...
    Kazaların hepsi kötü de, belki de psikolojik olarak göre göre bir şey yapamadan duramayıp çarpmak kötü geliyor...
  • 4 Disk fren hadisesini abartmak çok doğru değil.Tamam bu zamanda hangisi tercih edilir tabiki 4 disk olan ama bu demek değilki daima 4 disk fren daha kısa mesafede durur.En basiti bendeki nissan 98 primera 1.6 idi ve arkalar kampana idi 2.0 olanlar 4 diskti fakat ne hikmetse testlerde fren mesafesi 2.0 olanın daha uzun çıkmıştı güya 4 disk.Dediğim gibi bir fren iyi düşürülmüşse diskte olsa kampanada olsa sağlam tutuyor ama iyi değilse ne olursa olsun farketmiyor.Ha keza 93 corolla vardı ne abs nede 4 disk ama frenleri zamk gibiydi ve hala ararım onun frenlerini bu gün bile.
  • volvo s80 gibi üst sınıf ve güvenliği ile övünen bi araç bile 2000 li yıllarda 42 m de duruyodu şimdiye elbette gelişmiştir ama
    o zaman en sevdiğim spor oto porsche gt 3 bile anca 35 m de duruyordu o zamanlar şimdi 40 uzun yarında otuz uzun olacaktır ama bu diskten değil mühendislikten kaynaklanır lastiklerde buyuk etken tutuşu zayıf lastik fren mesafesini uzatır
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.