Şimdi Ara

ABS OLMAYAN ARAÇLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk arabam 97 model bir Elantra idi. ABS yoktu, lastikleri yeni almıştım. Geçen yıl Aralık ayında bir sabah 6 buçukta Haliç Köprüsü-Mecidiyeköy arası yolda, ıslak zeminde aceleden 120 ile gidiyordum. Yol oldukça boştu, ancak Mecidiyeköy'e yaklaştığımda ileride yolun tıkandığını gördüm. Muhtemelen kaza olmuştu ve bir sürü araba durmuş bekliyordu. Ben de yavaşlamak için hafifçe frene dokundum. Dokunmamla birlikte araba sağa doğru kaymaya başladı, onu toparlamak için sola kırdım, bu sefer daha çok sola kaydı. Sağ sol derken bi baktım arabaların bulunduğu yere gelmişim, (sonradan ölçtüm tam 300 metre kaymışım), ve ben hala yavaşlayamamış olduğum için, sola doğru yan yan kayarak gelip önce bir BMW'nin sağ arka köşesine sol kapımı vurdum, o çarpmayla düzelip BMW'nin sağında az ilerisinde duran Şahin'in arkasına düm düz bindirdim. O şekilde durup kendime gelmeye çalışırken bir Ibiza da gelip arkadan bana bindirdi. Bu arada sağ arka tarafımı da sağdaki bir minibüse dokundurmuşum, onu hatırlamıyorum.. BMW'nin köşesi ciddi bir tamir gerektiriyordu, Şahin'in bagajı LPG tankına kadar göçmüştü, bana arkadan vuranın radyatörü patlamıştı, ve benim arabam ise maalesef pert oldu.... Ben de başımı sol tarafa hafifçe vurdum ilk çarpmada, ufacık bi yara ile atlattım sadece. Emniyet kemeri sağolsun..

İşte ikinci arabamda illa ABS olsun diye tutturmamın nedeni budur..

• Bana göre bir araçtaki en gerekli 3 aksesuar:

ABS, Klima, Hidrolik Direksiyon.

Diğerleri olmasa da pek sorun değil benim için.
  • Abs hayat kurtarır .. eğer çok çok iyi tecrübeli bi şöför değilseniz.. bugun buyuk bı facıa atlattım yzmak bıle ıstemıorum hala ellerım ayaklarım titriyor..

ii aksamlar..
  • SADECE şunu söyliim

ABS bi NİMET başımdan geçen bir kaç olaydan sonra buna kanaat getirdim. Keçke sonradan takılabilen bi sistem olsa ABS hemen gider paraya kıyar taktırırdım
  • Tamam.Bi daha abs ile ilgili bi soru yok.Korktum valla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: InsipiD

Arkadaşım ABSsiz araç alma. Güvenlik herşeryden önce gelir

ABS araçlarında standart olmayan firmadan da araba, hiç bir arabasını alma. Çünkü çıkar onlar için herşeyin üstünde demek !!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Islak yolda, ABS fren sistemi olmayan araba, kayar hakimiyet zorlaşır, direksiyonu kilitlenebilir..

Fren'i köklediğinizde, tekerlekler kilitlenir, lastikler aşınır araba kaya kaya gider..

ABS Fren sistemi olan araçta kesinlikle kaymaz.. Yağmurlu havada çok iyi bir sistemdir.. Direksiyon hakimiyeti kaybolmaz..

ricardozonta, şu anda hemen hemen her araçta standart ABS.. Olaya o açıdan bakarsan, işimiz var demektir..

+1

bu başlığın esp lisinide görmeyi nasip et yarabbiii...

ACAİP DERECEDE KATILIYORUM. BİRAZ DAHA BİLİNÇLENELİM. HEM DE ÇOK HIZLI OLARAK

• abs günümüz araçları için bence olmazsa olmazlar arasında dır ben 2004 model fiesta kiraladım ufak bir kaza geçirdim hızlı olduğum için fiat palionun sağ arka çamurluğuna sürttüm ama frene bastığımda araba aldı başını gitti ve benim kontrolümden çıktı abs de ise önemli ölçüde arabayı kontrol altında tutabiliyorsun tekerler kitlenmediği için bugün araba alacak olsam kesinlikle abs olmayan bi arabayı tercih etmem
  • Halk arasında ABS denen sistam yorumlanması şöyle.

tekerlerin hepsini kilitliyor. zımmm dan duruyor araba. ilk önce bunu öğretek lazım.
  • Bu arada belki konu dışında ama,eski model olmasına rağmen,bugünkü çoğu araçta opsiyonel olarak sunulan donanımları(abs,hava yastıkları vb.) üzerinde bulunduran 99-2000 model VW Golf'ler ilgimi çekmeye başladı.Bu araç hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar
    Marka topiclerinde pek kimse olmuyor sanırım.Ondan dolayı oraya yazmadım.
  • klimayı yada sunroof u birçok kez kullanırsın rahatlarsın , ferahlarsın ,

ABS yi 1 kere kullanırsın ailenle akşam yemeği yersin ...

ABS li araç alın aldırın ...
  • aşırı hız yapmazsanız ve gerekli takip mesafesini korursanız abs ye gerek kalmaz.
  • hayatı kurtaran abs diil bilinçli sürücüdür..

evet abs güvenliği arttırır ama abs siz araçlara da tabut muamelesi yapmak akıllıca değil...
  • walla benim kullandığım araçların hepsi iman gücüyle duruyordu. Hiç ABS li arabam olmadı... oda olur inşallah..
  • valla çoğu insan sistemin nasıl çalıştığını bilmediğinden ABS pek de işe yaramıyor
  • Abs gerçekten çok önemlibence ben daha kullanmadım ama abs nin yaptığı işi eğer sert bir duruş yaparken pompalayarak ta bir nevi sağlıyabiliyorsun tabiki abs kadar olmasada motordan kestiği i.çin.
  • ettık bir hata.abs-ebs siz aldık 7 ay önce
  • http://www.youtube.com/watch?v=fG3cOEW53ag
    dh sakinleri lütfen şu video yu bir izleyin....9 cık sabredin....kartondan yapılan engeli bir tır arkası otmobilin içindede aileniz olduğunu bir an için gözünüzde canlandırın.......ne kdr işe yaradığına sizde hak wericeksiniz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Bana göre bir araçtaki en gerekli 3 aksesuar:

ABS, Klima, Hidrolik Direksiyon.

Diğerleri olmasa da pek sorun değil benim için.

ewet kardeş sana katılıyorum bu üç donanım mutlaka olmalı
  • benim araçta abs war ..geçen rize girişinde donel kavşakta önümdeki araç çok sert durdu.anaşılan abssi wardi..Bende durdum bastim firene çok kısa sürede durdum çünkü abs war ..ama arkamdaki aracin yokmuşş duramadi ...geldi kütt diye çarpti bana yamponu filan kopardii..bi surü problem yaratti .aracım suan serwiste trasnporter T5
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.