Şimdi Ara

AC den tam dalga DC elde etmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
12.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mehmet Ali Abi senin anlamadığın nokta negatif alternansda gerilim geldiğindeki diyotun nasıl iletime geçtiği olabilir mi?
  • Olayın farklı boyutlara taşınmaması için elinden geldiği kadar olayı teknik boyutlarda tartışmaya çalıştım. Bana bu şekilde hakaret ve tehdit içeren konulmuş forum kurallarını hiçe sayarak mesaj yazana hiç yaptırım uygulanmazken "untayk" arkadaşımıza reva görülen ceza işlemini kabul etmek mümkün değildir. Bizlerdemi ? bu şekilde hitabetmeliydik. Tartışılan konuyla sarfedilen cümlelerin ilişkisini, ve hangi yazılanlar bu cezaya daha müstehaktır. Yorumunu sizlere bırakıyorum.

İşte yazılanlar......
    -" @ahapan;niyetini bağcıyı döğmek diye anlıyorum.Ben helal olsun dediysem,doğru teoriyi yakalamış anlamında helal olsun dedim.
    Arkadaşım,açık ve net anlaşılıyor ki,sen birilerinin maşası,kuklası oluyorsun.Cırcır böceği gibi cır.cır.cır ne bu yaa?Kes artık kafamı ütüledin?Nasıl doğrultursan doğrult,ne yaparsan yap,ne yazarsan yaz umurumda değil ama bundan sonra bana hitaben yazma.Seni avutacak vaktim yok birader.İnsan isen anlarsın,,yok insan değilsen,ben insan olmayanlarada nasıl davranılacağını bilirim. "

quote:

Orijinalden alıntı: untayk
    Kimin ahlaklı , kimin ahlaksız olduğuna da isterseniz forum ve yöneticiler karar versin.
    ... Kimin ne yazılarının silindiğini bizler de biliyoruz.
    Adminler herkesin son 50 mesajını bir incelerse , kimin forumdan uzaklaştırılması gerektiğini görecektir.
    Ben sonucuna razıyım.
    Saygılar.

-"......Adminler herkesin son 50 mesajını bir incelerse , kimin forumdan uzaklaştırılması gerektiğini görecektir.
    Ben sonucuna razıyım."

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahapan -- 18 Ekim 2012; 19:51:58 >

• @ ahapan

siteyi karıştırdın. nedir arkadaşım derdin? tam dalga yarım dalga doğrultma meselesi.

Herkes bildiği yöntemi kullanır. neden bu kadar üsteleyip pireyi deve yapıyorsun. Ortamı geriyorsun. Bilgi paylaşılacaksa; bildiğini paylaşırsın, katılmak isteyenlerde katılır yorumlarını yapar. Ortalığı karıştıran sensin.

teorik olarak tam dalga dediğini ben yarım dalga olarak algılıyorum. Sen istediğin bilgiyi getir, istediğin kaynağı göster orta uçlu trafodan çıkışta alsan köprü diyot haricindeki doğrultmalar yarım dalga doğrultmadır. Negatif alternans doğrultulmadığı sürece, ister primerden ister sekonder sargıdan alınan çıkış yarım dalga düzeyindedir. ( Ben yaptığım hiç bir devre de tek diyot kullanmam, aslında savunduğun doğrultma devresini sende kullanmazsın yaaaaa... Maksat forumda rüzgar olsun.
    Bir yerden yakaladığın ip ucu seni bir yere götürmez. sen o havanda daha çookkkkkkk su döversin. Boş işler bunlar , Israrla savunduğun bilgiyi asla ve asla zaten pratikte de kullanmıyorsun. Köprü diyotsuz doğrultulmayan negatif alternanslar zaten kullanışlı değildir ki... Sen bu bilgi için günlerdir sitede sağa sola sataşıyorsun..
    Seni kınıyorum....

Bu bilgi için sitedeki katılımcıları kırmaya, ortamı germeye değer mi?

Konuyu da daha fazla uzatma. Bilgiyse, paylaşıldı; tartışmaysa yaşandı,

Bırakın her şey tadında kalsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 18 Ekim 2012; 21:25:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: photos

@ ahapan

siteyi karıştırdın. nedir arkadaşım derdin? tam dalga yarım dalga doğrultma meselesi.

Herkes bildiği yöntemi kullanır. neden bu kadar üsteleyip pireyi deve yapıyorsun. Ortamı geriyorsun. Bilgi paylaşılacaksa; bildiğini paylaşırsın, katılmak isteyenlerde katılır yorumlarını yapar. Ortalığı karıştıran sensin.

teorik olarak tam dalga dediğini ben yarım dalga olarak algılıyorum. Sen istediğin bilgiyi getir, istediğin kaynağı göster orta uçlu trafodan çıkışta alsan köprü diyot haricindeki doğrultmalar yarım dalga doğrultmadır. Negatif alternans doğrultulmadığı sürece, ister primerden ister sekonder sargıdan alınan çıkış yarım dalga düzeyindedir. ( Ben yaptığım hiç bir devre de tek diyot kullanmam, aslında savunduğun doğrultma devresini sende kullanmazsın yaaaaa... Maksat forumda rüzgar olsun.
    Bir yerden yakaladığın ip ucu seni bir yere götürmez. sen o havanda daha çookkkkkkk su döversin. Boş işler bunlar , Israrla savunduğun bilgiyi asla ve asla zaten pratikte de kullanmıyorsun. Köprü diyotsuz doğrultulmayan negatif alternanslar zaten kullanışlı değildir ki... Sen bu bilgi için günlerdir sitede sağa sola sataşıyorsun..
    Seni kınıyorum....

Bu bilgi için sitedeki katılımcıları kırmaya, ortamı germeye değer mi?

Konuyu da daha fazla uzatma. Bilgiyse, paylaşıldı; tartışmaysa yaşandı,

Bırakın her şey tadında kalsın...

Bu yazının özüne bakarsan buna hem nalına hem mıhına yazmak derler...Ortalığı sakinleştirme adına işine geldiği gibi ver, veriştir.
    Bir tarafı kollarken diğer tarafı yerle bir et. Bunları yazmak işi bu boyutlara getirmek doğru bir iş yapmak olacak, bilimsel bir gerçeğe inanıp bunu savunmak suç olacak, ve nahak yere saldırılara maruz kalacaksın ve bütün bunlara sesini çıkarmayacaksın.

Teknik bir konunun açıklamasının dışında; yazdıklarımda kişisel sataşma yapmadığım halde, kimin hangi sıfat ve yetkiyle bana abuk subuk sözler söylemeye hakkı vardır?

Yok siteyi karıştırdın, yok derdin nedir, ortalığı karıştıran sensin...vb. Kişisel ifadelerle beni suçlama hakkını nereden buluyorsunuz?? Yoksa benimde mi sizlere böyle hitap etmemi istiyorsunuz? Hiç kimsye bu türden ifadeler kullanmama rağmen....
    - "Bilgi paylaşılacaksa; bildiğini paylaşırsın, katılmak isteyenlerde katılır yorumlarını yapar." diyorsun; sadece bilgi düzeyinde tartışmaya katılmama rağmen, beni suçlayacaksın, bunu bir inatlaşma olarak ortaya koyacaksın, ortamı gerdiğimi söyleyeceksin. El insaf...

İlk yazımdan itibaren sadece bilimsel verilerle bir olayı izah etmeye çalışmama rağmen, hiç bir bilimselliği ortaya koyamamalarına karşın bunu kişisel saldırılarla halletmeye çalışıp bu tür yazı yazanları ise haklı göstermeye çalışacaksın; üstüne üstlük sanki bunların müsebibi benmişim gibi beni kınayacaksın, konuyu da daha fazla uzatmamam konusunda ahkam keseceksin.
    Ben iddialarımdan vazgeçmediğim için haksızım, aksini söyleyenler ise (hemde sadece karşısındakine saldırarak) haklılar öylemi?

Ben, orta uçlu trafo ve iki diyotla yapılan doğrulmanın TAM DALGA olduğunu (asla verimliliği ile bir yorum yapmadan) bilimsel verilerle anlatmaya çalışıtım. Üstelik bu sonuç bana ait kişisel bir ifade değildir. (Keşke olsa, bundan gurur duyardım.). Tüm çabam buna inanmayaları ikna etmek değildir. Sadece anlattıklarımla tereddütte olanların tereddütlerini gidermeye çalışmaktır. Gerçeği öğrenmek adına olan tüm sorulara forumdaki bir çok arkadaşta elinden geldiği kadar açıklayıcı yanıt verdi.
    Ancak bazıları söylenenleri tamamen farklı bir zihniyetle reddedip saldırma yolunu tercih etmedimi? Yazılanlar ortada.

Tüm itirazlar sistemdeki bir diyotun eksikliği nedeniyle o diyota ait alternansın eksikliği üzerine yoğunlaşıyor. (böyle açıklanıyor ve iddia ediliyor) bu ne anlama gelir? Doğrultma sonucunda doğru akımın tanımlanması için şart olan (+) yada (-) kutplarından birinin olmadığı iddiası değilmidir?
    Sistemdeki diyotlar sadece bir alternans için varsa ona ait kutup oluşur ve diğer alternansa ait diyotlar yoksa o kutup oluşmaz yani bir kutup eksiktir. Bunun başkaca bir açıklaması olabilirmi?
    Ve Orta uçlu trafo ve iki diyotla yapılan doğrulmanın da bu yüzden yarım dalgadır diye iddia ediliyor....Tariflerden çıkan sonuçbu değilmi?
    Bende tekrar ediyor ve soruyorum, son derece basit bir soru...her hangi bir alternansı (+ yada - kutuplardan birisi) olmayan, doğru akım olurmu? Yarım dalga demek bu demekmidir?

Bu yüzden.....
    Orta uçlu trafo ve iki diyotla yapılan doğrulmanın TAM DALGA olduğunun aksini iddia edenler; yine benim yaptığım gibi sadece bilimsel verilerle (saldırıya yönelik ifadeler ve kişisel görüşler olmadan) bunu ortaya koyup ispatlarlarsa ben, kendi adıma benim içim tüm söylenenleri kabul edeceğim.
    Ve bir daha burada yazı yazmayacağım. Aksi, durumda ise bana karşı bu yazıları yazanlar tüm söylediklerini misliyle hak edenlerin kendileri olduğunu kabul edecekler ve benim ortaya koyduğun taahhüdü kendileride yerine getireceklerdir.. Böylece bu tefrikada sona erecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahapan

quote:

Orijinalden alıntı: photos

Konuyu sadece izlemeyi tercih ediyordum ama dayanamadım.

orta uç çıkıştan başka, iki resmin ne farkı var. nerede tam dalga doğrultma, eksi alternans nasıl doğrultuluyor. yazın bizde öğrenelim

Bu iki resmin en büyük farkı, biri tam dalga doğrultma biri yarım dalga doğrultmaya örnektir.

Yarım dalga

Tam dalga

Eğer yarım dalga doğrultmada eksinin nasıl oluştuğunu biliyorsak mesele son derece basit demektir. Çünki, orta uçlu tam doğrultmaya dikkat edecek olursak birbirini tamalayan iki yarım dalgadan oluşmuş gibidir.(Kolay anlatım yolu). Bunuda iki renkli D1 ve D2 diyotları ile açıkladım. Umarım anlatabilmişimdir.

Alıntıları Göster
    Yarım dalga
     AC den tam dalga DC elde etmek

Tam dalga
     AC den tam dalga DC elde etmek

birinci resim yarım dalga ise, ikinci resimde yarım dalgadır kanaatimce, çünkü birinci resimdeki devrenin yan yana getirilmiş halidir ikinci resim.
    hem ikinci devredeki gibi bir besleme yapacağımız zaman neden daha yüksek uf lı kondansatör kullanıyoruz?,
    bu da bir sorudur.
    ayrıca yine ikinci devredeki gibi besleme devreleri çok yaygın kullanılmıyor bunun sebebi? ki özellikle anfi devrelerinde bu nu kullandığımızda ekstra bir vınıltı geliyor, kondansatör değerini yükselttiğimizde bu vınıltı ancak giderilebiliyor.
    osilöskop, frekansmetre similasyonları formullere göre bize sanal olarak bir çıktı verir.
    atölyede gerçek osilaskopla bunu bir bakmak lazım.
    elinde olan varsa bu deneyi yapabilirmi acaba.
    Kenakort hocam sizde vardır bunu gerçek ortamda bi deney olarak yapabilirmisiniz..
    ancak çıkışlara kondansatör koymayın,
    bakalım göstergeler ne gösterecek.
    Yalnız kavgalar bizi bir yere götürmez ya.
    birbirimize olan öfkemizden belki birbirimizi anlamıyor olabiliriz,
    şahsiliği bir kenara bırakıp olayı ortada incelemek lazım bence.
    diğer bir topiktede ben saygın bir abimizle küçük bir cümleyi yanlış anlamak yüzünden biraz tartıştıydık.
    tam dalga doğrultmaç ile tam dalga doğru akım kaynağı cümlesi aynı yorumlanmıştı,
    ben ayrı olduklarını ifade etmek istemiştim.
    falan filan.

• kapasitor ve zenel diode kullanarak regule edilmeli
  • Tüm forum arkadaşlarıma bilgi dolu paylaşımlar dilerim.
    Hayatım boyunca ilk kez bana ahlaksız muamelesi yapan ( ki bu yaşıma kadar en azından yüzüme karşı böyle bir iddiada bulunan tek bir kişi olmadığını belirtmek isterim ) adminlerimize de başarılar dilerim. Hoşçakalınız.
  • quote:

Tüm forum arkadaşlarıma bilgi dolu paylaşımlar dilerim.
    Hayatım boyunca ilk kez bana ahlaksız muamelesi yapan ( ki bu yaşıma kadar en azından yüzüme karşı böyle bir iddiada bulunan tek bir kişi olmadığını belirtmek isterim ) adminlerimize de başarılar dilerim. Hoşçakalınız.

@untayk
    "kenakord08" arkadaşımız, samimiyetle olanları açıklamış. Lütfen, seninde bu olayı istenmeden yapılan bir yol kazası olarak görmeni ve değerli paylaşımlarına devam etmeni temenni ediyorum.
  • Selamlar.
    Estağfurullah Kenan hocam. Bunu mesajları çok fazla incelemeden ve bilinçsizce yapan bir arkadaş olduğunun farkındayım. Sizi bağlamaz bu durum.
    boşyok ve ahapan dostlar. Tamamen ayrılmak değil de , paylaşımlarımı pm yolu ile yapmaya karar vermiştim. En azından bu durumda ( ben kendimi bilip aykırı şeyler yazmayacağımdan özel mesajda ) uzaklaştırılma ihtimali olmayacaktı.
    Cümlemizie hayırlı bayramlar dileği ile saygılar.
  • quote:

Selamlar.
    Estağfurullah Kenan hocam. Bunu mesajları çok fazla incelemeden ve bilinçsizce yapan bir arkadaş olduğunun farkındayım. Sizi bağlamaz bu durum.
    boşyok ve ahapan dostlar. Tamamen ayrılmak değil de , paylaşımlarımı pm yolu ile yapmaya karar vermiştim. En azından bu durumda ( ben kendimi bilip aykırı şeyler yazmayacağımdan özel mesajda ) uzaklaştırılma ihtimali olmayacaktı.
    Cümlemizie hayırlı bayramlar dileği ile saygılar.

İşte, beklediğimiz ifadeler.....

• arkadaşlar bir güç kaynağından hem - hem + 70 volt elde etmem için ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdmyksl

arkadaşlar bir güç kaynağından hem - hem + 70 volt elde etmem için ne yapabilirim?

Alacağın güç nedir? Mesela en basitinden söylersek;
    Elimizde 230 girişli 24V çıkışlı bir trafo var. 230/24 = 9.583 oranı demek oluyor, temel olarak çıkıştan 1 V okumak için girişe 9.583V vermek gerekiyormuş gibi düşünülür. 2x70= 140 yapar, 140/9.583 = 14,6092 yani 24V çıkışından söktüğün bobinden 14.6092 tanesini seri bağlayıp tekrardan sarman gerekir

Bu işler için smps güç kaynakları daha sağlıklı. İnternette EI-33 trafo ile yapılan pek çok devre var. Hatta link sana bol bol kaynak verir

• evet bende smps düşünüyorum çünkü 1000w civarı bi güç almam lazım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.