Şimdi Ara

Aç karnına L-carnitine içmek zararlı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. Sabahları kürek çekmeye sabah 6'da kalktığım için kahvaltı yapıcak zamanım kalmıyor. Bu yüzden uyanır uyanmaz biraz meyve ve bol su içip ardından L-carnitine içiyorum ve yola koyuluyorum. Bunun vücuda veya mideye herhangi bir zararı olur mu? Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aç Karnına L-Karnitin İçmek Zararlı mıdır?

{l carnitine aç karna içilir mi}

L-karnitin, vücudun yağları enerjiye dönüştürmesine yardımcı olan bir amino asit türevidir. {l carnitine aç karnına içilir mi} sorusu, genellikle sporcular ve kilo vermek isteyen kişiler tarafından sorulur.

{l carnitine aç karna içilir mi}

Bazı araştırmalar, aç karnına L-karnitin içmenin, egzersiz sırasında yağ yakımını artırabileceğini düşündürmektedir. Bunun nedeni, aç karnına L-karnitin içildiğinde, vücudun yağları enerji için daha kolay kullanabilmesidir.

Ancak, aç karnına L-karnitin içmenin bazı potansiyel yan etkileri de olabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Mide bulantısı
    • Kusma
    • İshal
    • Baş ağrısı

{l carnitine aç mı tok mu içilir}

Bu yan etkileri önlemek için L-karnitin'i tok karnına almak daha iyi olabilir. Ancak, aç karnına L-karnitin içmenin bazı faydaları da olabileceğinden, bu konuda bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.

Önemli Not: Yukarıda yer alan bilgiler tıbbi tavsiye niteliğinde değildir ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerine geçmemelidir. L-karnitin veya diğer takviyeleri kullanmadan önce daima bir sağlık uzmanına danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben aç karına alıyordum sıkıntı olmuyordu fakat sabah yediğin meyve çok mantıklı değil onu tekrar düşünün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meyve olarak muz yiyorum 1 tane tok tutması için. İçinde şeker olduğu için mi mantıklı değil, ne önerirsiniz onun yerine?
  • Sabahları kahvaltı yapmanı öneririm eğer aciliyetin varsa ki her zaman vakit olamayabiliyor 150ml suya yarım ölçek protein hazırlayarak kahvaltı öğünü gibi yapabilirsin o kahvaltı yerine geçecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onemli olan gunluk makrolari yakalamak ise sabahlari muz yemenin sakincasi olmaz, gun sonunda ne kadar protein, yag karb ve kalori tuketilmis o onemli. Ben sabahlari hic acikmam ve zaten vaktim de olmaz o yuzden kahvaltiyi atlarim ama diger 2 ogunde ve aralarda makrolarimi tamamlarim. Soruya gelince carnitine i ac karnina kullaniyordum bos mideyle emilim daha iyi olur diye. Herhangi bir sorun yasamadim ama tabi kisiden kisiye degisebilir bu deneyip tecrube etmek lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.