Şimdi Ara

AC Revelation : Rainmeter Skin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
4
Favori
5.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadasimla birlikte yaptigimiz bir rainmeter skin çalismasi. Mevcut durumu videodaki halinden daha iyi konumda. Videoyu 1080p olarak izlemenizi tavsiye ederim. Genel olarak olumlu olumsuz elestirilerinizi bekliyoruz. İyi forumlar.

Kurulum

Öncelikle Rainmeter 2.3.0beta sürümünü indirip kuruyorsunuz. Şuan 2.3.1 son sürüm olarak bulunmakta ama temayı 2.3.1 de denemedim. Aşağıda bendeki rainmeter i ve işlemci sıcaklığı için coretemp programını ikisini birlikte upload ettim. Alttaki linkten indirebilirsiniz.

▊Rainmeter and Coretemp:http://www.mediafire.com/?d5i0abkec8z8i45

rar'daki rainmeteri ve coretemp i kurun.

Daha sonra gerekli olan skini indiriyoruz. Videodaki yayınladığımız skini. Alttaki linkten indiriniz.

▊AC:Revelations - Rainmeter Skins:http://www.mediafire.com/?4j8lyjabvtaq103

rar'dan çıkan Rainmeter klasörünü "belgelerim" içine yapıştırıyorsunuz.

Geride kalan roaming dosyasını "C:\Users\(kullanıcı adı)\AppData" içine yapıştırıyorsunuz. Rainmeteri kapatın ve açın.

Daha sonra sağ alt saat köşesinde rainmeter ikonuna sağ tıklayıp yönetim e basın.

Temalar sekmesini seçin. Sağdaki Animus Safe Mod a tıklayıp yan taraftan yükle diyorsunuz. Bundan sonrasında ekranda açılan skinleri zevkinize göre döşeyebilir yerlerini değiştirebilirsiniz. Hizalı döşemek için yardımcı çubuklardan Rulers ları kullanabilirsiniz.

Dreamscene için ise;

▊Windows 7 kullanıcıları buradan: TIKLA
    ▊Windows XP kullanıcıları buradan: TIKLA
    ▊Windows Vista Home Premium and Business kullanıcıları buradan: TIKLA

dreamscene indirip kurabilirler. Arkaplan videoları ise alttaki linklerden indirebilirler.

▊Animus 2.0 Revamp:http://j.mp/zMN6Wz
    ▊Mediterranean Defense Version (ACR):http://j.mp/yVrZMd
    ▊Masyaf Key Loading Screen Version:http://j.mp/yprjD5
    ▊Animus 1.28/MP Version:http://j.mp/wRKJZC
    ▊Animus 2.0 (AC2/ACB) Version is here:http://j.mp/zZwAuJ

Fare işaretçilerini değiştirmek için ise;

▊Download AC Cursors here:http://j.mp/xBmtxS

Kendiniz yeni bir icon eklemek istiyorsanız, yapmanız gerekenler şunlar:

Bunu indirin bu ikonların .psd uzantılı template i diyelim.

▊Icon Template :http://www.mediafire.com/?mo9x3d24oi6ipex vehttp://www.mediafire.com/?wpoq1ytezlr61wi

ikonların olduğu bölümü belgelerim rainmeter klasörünün içinden açıyorsunuz. Ben program ve oyunları klasörlere

ayırdım sizede öneririm. Assassin Creed 2 için anlatım yapacağım için oyunlar klasörüne giriyorum.

Buradan herhangi bir klasörü kopyalayıp çoğaltıyorum. Örnek olarak tf2 klasörünü çoğalttım. Siz oyunlar diye yeni

klasör açarsanız içi boş olacaktır, bu durumda yapmanız gereken üstteki ss de olan programs klasörünün içine girip

herhangi bir dosyayı oyunlar dosyanızın içine kopyalayın.

tf2-kopya diye oluşturduğum klasörün adını "Assassin Creed 2" olarak değiştirdim. Siz hangi oyunu yapacaksanız onun

adını yazın. Bu klasörü açtığınızda içinde 2 tip dosya olduğunu göreceksiniz biri .png uzantılı ikon dosyası diğeri

ise .ini yani ikonun çalışacağı yeri ve şeklini göstereceğimiz ayar dosyası. Tabiki kopyaladığımız klasörün .png ve

.ini dosyası var içinde. Şimdilik bu klasör açık kalsın kenarda ve Photoshopta .png li kendi ikonumuzu oluşturalım.

Yukarıdaki linkten .psd dosyasını indirip ps da açın.

Daha sonra google dan "assassin creed 2 icon" yazarak görsellerde arama yapın.Ben ss dekini masaüstüne indirdim.

İndirdiğiniz ikon png olursa daha iyi olur temizlemekle uğraşmazsınız.

Sonrasında bu ikonu ps de açıyoruz.

ikonun sağ tarafta layerına sağ tıklayıp blending options a giriyoruz.

Burada sol barda color overlay i açıyoruz.

Ve beyaz rengi seçip onaylıyoruz.

Sonrasında hazır olan ikonumuzu daha önce açtığımız tarafa sürükleyip atıyoruz. Ve ikonu shift e basılı tutarak

küçültüyoruz kutucuğa sığacak şekilde hizalıyoruz.

Sonrasında sağdaki ikonumuzun layerına sağ tıklayıp "duplicate layer" ı seçiyorsunuz. Bu işlemi 2 kez yapıyoruz,

böylece ikonumuzdan 2 tane daha kopyalamış olduk onlarıda diğer kutucuklara yerleştiriyoruz. Yerleştirdiğimiz

ikonlarda ortadakinin rengini çerçevenin kırmızı rengine dönüştürmemiz gerekiyor. Ortadaki ikonun layerına sağ

tıklayıp blending options a girip color overlay ile çerçevedeki kırmızıya tıklayarak aynı renge çeviriyoruz.

Evet ikonumuz şuan hazır.

Şimdi kaydetmeye geldi sıra. Photoshop ta "File" sekmesinden "Save for Web&Device" ı tıklıyorsunuz. Buradan sağdan

"png24" ü seçiyorsunuz.

Save e tıklayarak ikonun adını belirleyip kaydediyoruz.

Şimdi ikonu hazırladığımıza göre (aslında bu ikonu oluşturma bölümünü ps bilgisi olanlar için çok hızlı

yapılabilecek birşey) şimdi bu ikona can vermeye geldi sıra. Yazının başında Assassin Creed 2 diye bir klasör

oluşturmuştuk. Oraya giriyoruz.

İçerideki png dosyasını siliyoruz yerine kendi yaptığımız dosyayı taşıyoruz.".ini" uzantılı dosyanın adınıda .png

uzantılı yaptığımız ikonla aynı ismi veriyoruz.

Evet şimdi .ini uzantılı dosyayı editleyeceğiz. Dosyayı açalım. Burada "Link Location=" bölümüne oyunun hedefini

göstermemiz gerekiyor. Yani assassin creed 2 nin hedefini belirleyip adresini copy/paste yapacaksınız. Burada eski

programın adresi bulunmaktadır.

Altındaki Button location yani ikonun yerini göstereceğimiz yere ise oluşturduğumuz ikonun adını yazıyoruz. Ben ac2

olarak kaydetmiştim ps da yaptığımm ikonu ve adını tf2 den ac2 olarak değiştiriyorum. Sizde adı neyse yaptığınız

ikonun ona göre aynısını yazacaksınız. Ve işlem bitti dosyayı kaydedin ve kapatın.

Şimdi ikon için klasörümüzü tamamen oluşturmuş olduk. Bunu masaüstüne çıkarmaya geldi iş.

Herhangi bir ikona sağ tıklayıp "Kabuğu Yönet" e basıyoruz.

Açılan ekranda sol altta "Tamamını Yenile" butonuna basıyorsunuz. Ve kapatıyorsunuz.

Yine herhangi bir ikona sağ tıklayarak Animus Safe Mod dan kendi ikonunuzun adresine doğru giderek .ini dosyasına basıyorsunuz.

Ve ikonunuz sol üst köşede beliriyor. Artık alıp istediğiniz yere koyabilirsiniz.

Masaüstü temanızı kaydetmeyi göstereceğim şimdide. Yerlerini ayarladınız ve kaydetmek istiyorsunuz. Herhangi bir ikona sağ tıklayarak yine "Kabuğu Yönet" i seçiyorsunuz.

Açılan sayfadan Temalar sekmesine tıklayın. Burada Ad kısmına tema ismi verip kaydet dediğinizde sağ tarafa kaydedecektir. Buşekilde değişik komplike olarak temanızı düzenleyip kaydedebilir sırasıyla istediğinize yükle diyerek geçiş yapabilirsiniz.

Özel Teşekkür

Skinin ana temasını bizle paylaşan ve çalışmalarda yardımcı olan @jpgeolina & @TheM4v3r1cX ' e deprem skini için @Mordasius 'a Skin düzenlemesinde işin büyük kısmını yapan kardeşim @fLyaTRe ye teşekkür ederim.

Lyrazed(legend86)

CREDITS
    Dreamscene videos - jpgeolina
    Original ACR Rainmeter Skin - jpgeolina & TheM4v3r1cX
    Original Dayligt Storm Quake Rainmeter Skin - Mordasius
    Adding extra features to rainmeter skins - fLyaTRe & Lyrazed(legend86)

Önemli Not: Konuyu komple alıntı yapmazsanız sevinirim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 27 Ağustos 2012; 16:00:31 >

• sistemi kastırıyor gibi.
  • Sistemde kasma söz konusu değil. %1 ila %3 arası cpu kullanıyor. Yani sistem %96 ila %99 arasında boşta oluyor. 2 mb lık uygulama zaten. Videoda sistemi kastırıyor gibi görünmesinin sebebi video kaydedecinin cpu dan yemesidir.
  • Bilgisayar açılışında kasıyor ama sonrasında o kadar kasmıyor
  • Biraz uğraştıracak sanırım kurması ama değer.Birde kendiniz yapmışsınız sanırım tebrikler
  • Temanın ana yapısı @jpgeolina ya aittir. Kendisininde rızası ve yardımı ile temayı genişletip, zenginleştirme kısmı bize aittir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

Temanın ana yapısı @jpgeolina ya aittir. Kendisininde rızası ve yardımı ile temayı genişletip, zenginleştirme kısmı bize aittir.

Hocam bi sorum olucak yardimci olursaniz cok sevinirim bu sag tarafta go to deskop falan varya beni onu bilgayara gitsin yapmak istiyorum yani ona tikladigimda bilgisayarim acilsin onu yapamadim nasil yapicam kisa bi aciklayabilir misin acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: adel1147

quote:

Temanın ana yapısı @jpgeolina ya aittir. Kendisininde rızası ve yardımı ile temayı genişletip, zenginleştirme kısmı bize aittir.

Hocam bi sorum olucak yardimci olursaniz cok sevinirim bu sag tarafta go to deskop falan varya beni onu bilgayara gitsin yapmak istiyorum yani ona tikladigimda bilgisayarim acilsin onu yapamadim nasil yapicam kisa bi aciklayabilir misin acaba?

Link Location=shell:Desktop

olan kısımı

Link Location="::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}"

değiştir.
    bu satırın altındanda ismini değişterebilirsin.

Örn;

[Variables] 

Link Text=BİLGİSAYARIM
    Button Image=#CURRENTPATH#Button.png

cBlack=0,0,0,128
    cWhite=255,255,255,255
    fWhite=255,255,255,200
    cRed=166,1,15,255
    LocalFontFace=Nonserif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 30 Eylül 2012; 17:04:06 >

• Orijinalden alıntı: Lyrazed

Orijinalden alıntı: adel1147

olan kısımı

değiştir.
    bu satırın altındanda ismini değişterebilirsin.

Örn;

[Variables] 

Link Text=BİLGİSAYARIM

cBlack=0,0,0,128
    cWhite=255,255,255,255
    fWhite=255,255,255,200
    cRed=166,1,15,255
    LocalFontFace=Nonserif

Hocam cok tessekkur ederim.. bi 2 sorum daha var tabi zamaniniz varsa ilki

olan kısımı

bu kismi o sekilde degistiricegimiz nerde yaziyor.... hani o link location u nerden buldunuz meraktan ogrenmek istiyorumda.. yani mesela bilgisayarim degilde baska bi yerin acilmasini istersen nasil degistirmem lazim.... uzun degilse kisaca anlatirsaniz sevinirim...

2. sorum ise weather yani hava durumunda nereyi degistircegimiz forumda arattirdim accuweather programi kullanmis cogu kisi onu acikliyorlar bizimki weather.com oldugu icin nereyi degistirmem lazim?

ilginize cok tesekkur ederim...

• Bu LİNK te sistem bölgelerinin kodları bulunuyor. Location kısımları için.

Hava durumu içinse accuweather ın şehir kodlarını editliyorsunuz.

Örn şehir kodları;

TUXX0014---İstanbul
    TUXX0002---Ankara
    TUXX0039---Bursa
    TUXX0015---İzmir
    TUXX0023---Samsun
    TUXX0030---Edirne
    TUXX0036---Kars
    TUXX0017---İzmit
    TUXX0047---Kayseri
    TUXX0004---Antalya
    TUXX0061---Adana
    TUXX0040---Eskişehir

[Variables] 

Link Location=F:\
    Link Text=İSTANBUL
    URL=http://xml.weather.com/weather/local/TUXX0014?cc=*&unit=m&dayf=6

yukarıdaki kod istanbul için ankara için TUXX0002 olarak değişiklik yapıyorsunuz. Lİnk text kısmını ise ANKARA yazıyorsunuz.

• quote:

Bu LİNK te sistem bölgelerinin kodları bulunuyor. Location kısımları için.

Hava durumu içinse accuweather ın şehir kodlarını editliyorsunuz.

Örn şehir kodları;

TUXX0014---İstanbul
    TUXX0002---Ankara
    TUXX0039---Bursa
    TUXX0015---İzmir
    TUXX0023---Samsun
    TUXX0030---Edirne
    TUXX0036---Kars
    TUXX0017---İzmit
    TUXX0047---Kayseri
    TUXX0004---Antalya
    TUXX0061---Adana
    TUXX0040---Eskişehir

[Variables] 

Link Location=F:\
    Link Text=İSTANBUL
    URL=http://xml.weather.com/weather/local/TUXX0014?cc=*&unit=m&dayf=6

yukarıdaki kod istanbul için ankara için TUXX0002 olarak değişiklik yapıyorsunuz. Lİnk text kısmını ise ANKARA yazıyorsunuz.

cok saolsin tesekkurler

Hocam ben Almanyada yasiyorumwww.weather.com da bulundugum yerin adi su sekildehttp://www.weather.com/weather/right-now/GMXX0020:1

yani kod olarak bu oluyor sanirim degilmi? GMXX0020:1

Tamam halletim usta o sekildeymis tesekkurler hersey icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adel1147 -- 30 Eylül 2012; 18:50:05 >

• Dreamscene i kullanarak arkaplana taşımak istediğim sizinde ermiş olduğunuz assassins creed görüntülerini temasız bir şekilde youtube dan veya baika bir siteden nasıl indirebilrim ?
  • Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthCroaton

Dreamscene i kullanarak arkaplana taşımak istediğim sizinde ermiş olduğunuz assassins creed görüntülerini temasız bir şekilde youtube dan veya baika bir siteden nasıl indirebilrim ?

Sadece dreamscene leri indirmek istiyorsanız tema ile dreamscene linkleri zaten ayrı olarak verilmiştir.
  • Harika bir şeye benziyor, üşenmeyince yapacağım. Elinize sağlık.
  • Windows 8'de sadece bu hareketli arka planı kullanmak mümkün mü ? Mümkünse bir anlatım yapabilirmisin ? Bütünüyle çok iyi duruyor ama uğraştırır gibi.
  • quote:

Sistemde kasma söz konusu değil. %1 ila %3 arası cpu kullanıyor. Yani sistem %96 ila %99 arasında boşta oluyor. 2 mb lık uygulama zaten. Videoda sistemi kastırıyor gibi görünmesinin sebebi video kaydedecinin cpu dan yemesidir.

dostum bende appdata klasörü yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: sericatil18

quote:

Sistemde kasma söz konusu değil. %1 ila %3 arası cpu kullanıyor. Yani sistem %96 ila %99 arasında boşta oluyor. 2 mb lık uygulama zaten. Videoda sistemi kastırıyor gibi görünmesinin sebebi video kaydedecinin cpu dan yemesidir.

appdata gizli klasördür, gizli klasörleri açmanız gerekiyor klasör seçeneklerinden.
  • quote:

quote:

quote:

appdata gizli klasördür, gizli klasörleri açmanız gerekiyor klasör seçeneklerinden.

eyw sagolasın yapıyorum smdi :)
  • quote:

quote:

quote:

dostum programda temalarda Animus Safe Mod çıkmıyor çıkanlar Backup ve İllustro default ?? yapamadım sadece sag tarafdaki tema oldu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.