Şimdi Ara

ACABA DOĞRUMU ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • uzaktan kumanda sistemi ulrasonic yöntemi kullanıyorsa bir ihtimal olabilir. gsm sistemleri ses ve veri bilgisi taşır, antandan antene rf sinyallerini taşımaz. ayrıca böyle bir şeyin olmasıda sistemin güvenirliğini düşürür. elinde cep telefonu olan herkes rahatlıkla arabaların kilidini açıp onları götürebilir.

Ir sistemleri için bir ara bunun avuç içi bilgisayarlı bir söylentisi çıkmıştı. araba hırsızları avuçiçi bilgisayarların Ir portunu kullanarak alarm ve kilit sistemini kırdığına dair haberler vardı.(belki bunun bluetoth'lu versiyonunuda duyabiliriz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 26 Nisan 2007; 1:11:53 >
  • ir oto kumandası var mı arkadaşlar.? ben hiç duymadım, görmedim!
  • evet böle bieşy var fabrikadan açabiliyolar amerikada falan adamlar direk telefonla şirketi arıyorlar gerekli bilgiler verildiğinde bulunduğu yeride söyleyince kısa süre içinde kapılar açılıyor
  • OLMAZ,
    telefon duyabildiğimiz ses frekans bandının bile sadece dar bir aralığını alır ve iletir, ultrasonik dalgalar ise bu telefonun iletebildiği bantla çok çok alakasız ve uzak frekanslardadır.

telefon bir tarafta çalan müziğin tizlerini bile diğer tarafa doğru dürüst iletemezken kaldı ki ultrasoniği iletsin...
  • Bence bu nokta koyar nitelikte
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

ir oto kumandası var mı arkadaşlar.? ben hiç duymadım, görmedim!

rf kumandadan önceki sistemlerde ır kumanda kullanılıyordu. rf sistemlerinin ucuzlamasından sonra tercih edilmemiştir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.