Şimdi Ara

Acaba erken mi strese giriyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese hayırlı günler büyüklerim, abilerim ve ablalarım ben sizden bir konuda yardım istiyorum artık cidden çok rahatsız olmaya başladım ne yaparsam yapayım bu düşüncelerden kurtulamıyorum ben şuanda 10. Sınıfa gidiyorum ancak simdiden üniversite sınavının stresine başladım okul sınavlarıma 2 hafta önceden çalışmaya başladım bütün konularımı hallettim ancak hâla yetersiz çalıştığımı hissediyorum ve ilerderde üniversite sınavına hazırlanırken ne yapacağımı bilmiyorum hep sınavlardan düşük alacağımı düşünüyorum sırf bu yüzden ilerde beni etkiler diye bilgisayar bile almaktan korkuyorum, düşüncelerden çok rahatsız olmaya başladım. Şimdi sorum şu sizce fazla mı kafaya takıyorum, fazla mı abartıyorum gercekten bana yardımcı olabilir misiniz ?

• la ben 4 ay sonra girecem sınava bende bile yetersizlik hissi başlamadı bu ne acele. Kesinlikle aşırı derecede kafaya takıyorsunuz. Şuan yapabileceğiniz en iyi şey okul yazılılarına çalışmak onu da yapıyorsunuz zaten. Eğer türkçeniz zayıfsa dilbilgisi başlayabilirsiniz, paragraf rutini yapabilirsiniz.

• Bu çocuklara ne vadediliyor..
  • bence çok fazla abartıyorsun. böyle devam edersen 12ye kadar zaten kafayı yersin. biraz ders çalış biraz bilgisayar tv falan yap şu an ama aşırıya kaçmadan yap benim tavsiyem
  • laplasyen kullanıcısına yanıt
    Bu zamanlarda biraz tembelliğe alıştığım için sınav harici cok çalışmıyorum ancak sınav zamanına girince çok fazla stres yapmaya başladım bilemiyorum sanki hep yetersiz çalışmışım gibi geliyor mesela 10 soruluk bir testte 1 yada 2 yanlış yapsam bile cok stres yapıp konuyu anlamadığımı düşünüyorum.
  • Üstteki yanıtta yazdığım gibi sınav harici çok çalışmıyorum ancak sınav zamanı çok eksik hissediyorum. Normalde virüs olmasa dışarı çıkmayı gezmeyi vs cok seviyorum ancak bu durumda biraz fazla bakıyorum telefona
  • kralkaybederse0 K kullanıcısına yanıt
    Hep kendi isteğimle, asla zorlama olmadan çalışıyorum ancak psikolojik olarak yetersiz hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorupcıkıcam -- 28 Şubat 2021; 23:39:34 >
  • 2 hafta çalışmak neyine yetmiyor.Benim 2 hafta sonra komitem var hallederim diye düşünüyorum.Bence çok takma kafaya 12ye kadar kafayi yersin cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrulgm456 -- 28 Şubat 2021; 23:42:21 >
  • Tugrulgm456 T kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum ki 1 yanlışım çıksa bile konuyu anlamadığımı düşünüyorum 🤷
  • 11 ve 12. siniflar Sinav icin önemli seneler
    Şu an stres olman doğal değil pandemi kosullari falan diyeyim
    Bence sosyalleşmeye çalış odağını dağıt
  • 10.sınıfta bu kadar kasmaya ne gerek var kankam. Ben arkadaşlarla pubg oynuyordum derslerde sadece yazılılara ve biraz matematiğe çalışarak 96 ortalama yapmıştım. Yks için kasılmansa tamamen içinde bulduğun ortamdan kaynaklı sanırım veya YouTube vb gördüğün kişiler seni bu strese sokuyor. Her geçen sene yks psikopatları artıyor. Çocuk 9.sınıfa gidiyor her gün paragraf problem çözüp tyt matematik soru bankası çözüyor. Sonumuz hayrola
  • Aslında haklısınız bakıyorum youtube da benimle aynı yaşta kişiler düzen kurmuş saatlerce tyt çalışıyor ancak ben o kadar çalışabilecek birisi de değilim onları görünce kendimi eksik hissediyorum bunun etkisi çok
  • Belakral61 B kullanıcısına yanıt
    Beni strese sokan şeyde 11 ve 12. Sınıfın stresi, yani şimdiden ilerde ne yapacağımı düşünüyorum.
  • sorupcıkıcam S kullanıcısına yanıt
    Onları umursamamaya başladığında rahatlayacağını düşünüyorum. Ben de çok görüyorum günde 8-10 saat çalışanı ama pek umrumda olmuyor onlar işin şov kısmında. Bizim sınıfta bir kız vardı YT da video falan çekiyordu aralıksız 5 saat çalışıyordu falan ben onu yazılılarda geçiyordum. Sadece rahat ol ve 10.sınıfın tadını çıkar. Kimya da mol, matematikte fonksiyon , biyolojide kalıtımı sıkı tut pek sorun yaşayacağını sanmıyorum. Diğer soruların için özelden yazabilirsin. Yarın bakarım
  • Cidden teşekkür ederim içim bir nebze rahatladı. Kalıtımı %85-90 civarı tamamladım molü olabildiğince yapmaya çalısıyorum ve fonksiyonlar ise bana kolay geldi severek çalışıyorum artık yapabildiğim kadar umursamamaya çalışacağım.
  • Ben de senin gibiydim evde kalmak seni sıkmış olabilir bi dershaneye yazılabilirsin durumun varsa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.