peki benim aklıma şu gelid 7 uyuyanlar 300 sene uyumuşlar peki tırnakları ve saçları uzamamışmı
quote:
Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari
peki benim aklıma şu gelid 7 uyuyanlar 300 sene uyumuşlar peki tırnakları ve saçları uzamamışmı
ben mesela geçen 270 senelik uykumda 10 senede bi kestiriyodum ya sorun olmadı.. bu ne yaw.. (sayılarda hep 7-70-40 fln olur he kalıplaşmış ne varsa bu sayılarda..)
quote:
Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari
Seninde nereden geliyor aklına böyle sorular anlamıyorum. Eğer olaya tamamen bilimsel açıdan bakacam dersen uykuya daldıktan bir elli altmış sene kadar sonra uykularında ölmeleri lazımdı ya da daha mantıklısı susuzluktan bir iki hafta sonra ölmeleri gerekirdi.
Makul bir açıklamaysa şöyle olabilir. Onlara göre sadece 1 gece geçti ama dışarıda ki dünyada tam 300 sene geçti.
kedilerin, kuşların, hatta atların bile tınakları uzar. kediler malum hareketleri yaparak kuşlar ağızlarıyla düzelterek, atlarda malum toynaklarının üzerinde yürüdükleri için aşındırarak uzayan tırnaklarından kurtulurlar.hatta kuşların gagaları bile uzar.meraklısı bilir. erkeklerin sakal ve kıllarına gelince.aslında bütün insanlarda kıl ayısı aynıdır. sadece erkeklerde kıllar daha belirgindir. ve yoğun kıl yapısı o erkeğin erkeklik hormonunun fazlalığını gösterir. buda üremeyle ilgili olduğu için dişilere zamanında çekici geleceği için erkeklerdeki kıl yoğınluğunu açıklayabilir sanırım. en azından ben böyle biliyorum
Bigün öğretmenime neden kaşlarımız var diye sormuştum. Terlediğin zaman damlaların gözüne girmesini ister miydin demişti!?
Benim asıl garibime giden şu. Misal kol tüylerinizi kesin. Bunlar sakal gibi değil. Bu tüyleri sadece kestiğiniz zaman belli bir yere kadar uzuyor. eski haline gelince uzama duruyor. Acaba neden? Tesadüf mü? sanmıyorum. Ne garip.
quote:
Benim asıl garibime giden şu. Misal kol tüylerinizi kesin. Bunlar sakal gibi değil. Bu tüyleri sadece kestiğiniz zaman belli bir yere kadar uzuyor. eski haline gelince uzama duruyor. Acaba neden? Tesadüf mü? sanmıyorum. Ne garip.
Zaten her gördüğümüz durumun mantıklı bir izahı var, ancak bu durum bir tasarımın neticesi ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme