Voltajlarda anormallik yok.Vcore Northwoodlar için orta sevyede.Yüksek değil.3.3V 5V ve 12V da çok az fazla.Hangi voltaj abartı?
quote:
Orijinalden alıntı: X
Voltajlarda anormallik yok.Vcore Northwoodlar için orta sevyede.Yüksek değil.3.3V 5V ve 12V da çok az fazla.Hangi voltaj abartı?
Alıntıları Göster
Voltajlar bence çok iyi 12v biraz fazla gitmiş gibi ama Ne yaptın da bu hale geldi Bu arada MB sıcaklığı CPU dan fazla bunu nasıl becerdin
quote:
Orijinalden alıntı: pr0meth3us
Voltajlar bence çok iyi 12v biraz fazla gitmiş gibi ama Ne yaptın da bu hale geldi Bu arada MB sıcaklığı CPU dan fazla bunu nasıl becerdin
Alıntıları Göster
psu ile bile biraz kurcalayınca böyle oluyor 12v bana fazla geliyor 12.6 gerçi 12.9v ikende kullanmayı denedim kısa bi süre
cpu da spark7 soğtucu var ısı sensörüne takılı fanı kafasına göre takılıyo ısı max 30*35 olur günlük kullanımda anakart da kk deki eski fanlı soğutucu çıkartım kendi orjinal soğutucu taktım ortaya böyle uyuz bi ısı çıktı
quote:
Orijinalden alıntı: SebA_StiAn
psu ile bile biraz kurcalayınca böyle oluyor 12v bana fazla geliyor 12.6 gerçi 12.9v ikende kullanmayı denedim kısa bi süre
cpu da spark7 soğtucu var ısı sensörüne takılı fanı kafasına göre takılıyo ısı max 30*35 olur günlük kullanımda anakart da kk deki eski fanlı soğutucu çıkartım kendi orjinal soğutucu taktım ortaya böyle uyuz bi ısı çıktı
Alıntıları Göster
PSU yudamı modladın yaw CPU sense oluyo bu dimi?
quote:
Orijinalden alıntı: Çıtırık
PSU yudamı modladın yaw CPU sense oluyo bu dimi?
Alıntıları Göster
walla kısaca psu mod diyorum voltaj lar ile oynayabiliyorum 300w fsp ler ile sadece bi tornavida lazım zaten basit bi iş birde 3.3v kanalına gerekli olan mod. işlemi var oda çok basit bişe aslında
yani psu lara yapılan mod lar çok basit
quote:
walla kısaca psu mod diyorum voltaj lar ile oynayabiliyorum 300w fsp ler ile sadece bi tornavida lazım zaten basit bi iş birde 3.3v kanalına gerekli olan mod. işlemi var oda çok basit bişe aslında
yani psu lara yapılan mod lar çok basit
Alıntıları Göster
Abi nasıl oynandığını bende biliomda tırsıyom yaw Tabi yeni psu alcan.Canına oku onun
quote:
Abi nasıl oynandığını bende biliomda tırsıyom yaw Tabi yeni psu alcan.Canına oku onun
Alıntıları Göster
yok be olm aç psu nun için tak fişi çalıştır pc yi gir bios voltaj lara bak sonra al eline tornavidayı tabi sapından tut sadece sağa sola deyme istediğin değere getir
quote:
yok be olm aç psu nun için tak fişi çalıştır pc yi gir bios voltaj lara bak sonra al eline tornavidayı tabi sapından tut sadece sağa sola deyme istediğin değere getir
Alıntıları Göster
Abi sakat ve riskli bir iş
quote:
Orijinalden alıntı: hannibal
Abi sakat ve riskli bir iş
Alıntıları Göster
valla bana çocuk oyuncağı gibi geliyo nası olsa sadece bi vida çeviriyon
quote:
valla bana çocuk oyuncağı gibi geliyo nası olsa sadece bi vida çeviriyon
Alıntıları Göster
fazla çevirirsen ne olacak
quote:
Orijinalden alıntı: hannibal
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: hannibal
Tahminim ilk Kondansatörler şişecek.Patlıycak.Acaip pis bi koku sarcak etrafı. Son denediğim de böle olmuştu
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: hannibal
Tahminim ilk Kondansatörler şişecek.Patlıycak.Acaip pis bi koku sarcak etrafı. Son denediğim de böle olmuştu
Alıntıları Göster
be sona kadar çevirdim 12v kanalı 12.9 oluyo tabiki bunlar 300w fsp için geçerli tfg mi idi ne idi modeli 12v rail i 13A olan
quote:
be sona kadar çevirdim 12v kanalı 12.9 oluyo tabiki bunlar 300w fsp için geçerli tfg mi idi ne idi modeli 12v rail i 13A olan
Alıntıları Göster
Ben dandik okuldaki pc de yaptım Herhalde hatırladığım kadarı ile 12+ sı 6a di
quote:
Ben dandik okuldaki pc de yaptım Herhalde hatırladığım kadarı ile 12+ sı 6a di
Alıntıları Göster
bendeki değerler daha fazla 3 aydır o şekilde kullanıyorum bir şey olmaz için rahat olsun 12 v - 12.6 5 v - 5.6 3.3 v - 3.6
quote:
Orijinalden alıntı: broken
bendeki değerler daha fazla 3 aydır o şekilde kullanıyorum bir şey olmaz için rahat olsun 12 v - 12.6 5 v - 5.6 3.3 v - 3.6
Alıntıları Göster
bunlar da benim değerlerim günlük
quote:
Orijinalden alıntı: pr0meth3us
bunlar da benim değerlerim günlük
Alıntıları Göster
@theprometheus güsel değerler.Bunlar tam yükte noluyo?
quote:
Alıntıları Göster
Hocam ben herhangi bir abartı göremedim..... İşlemcinizin Def voltajını bilmiyorrum... fakat işlemcilere fazla voltaj mermemekde fayda var..... ömrü kısalıyor..... O/c potansiyeli acaip düşüyor......
Yani demek istediğim Defoult voltajını üzerine gerekmedikce çıkmamakda fayda var..... Ama ramleri bilemeyeceğim...... Belki onlar işlemciye nazaran daha dayanıklıdır....
Buda benim yaklaşık değerler....... ( PSU ya mod yaptım) 12v = 12.84 5v = 5.xx 3.3 = 4.1 Vcore = 1.52
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: xblade
ben benimkinden bahsediyim daha önce 12v 12.4 idi cpu soğutucusunu full devir yapıyordum yani 6000rpm ye alıyordum 12v birden 12.0-11.9 arasına düşüyordu diğer değerler sabit di gene
bu arada asuslar cpu biraz falza voltaj veriyor bir keresinde cpunun ulaşa bileceği max değeri görmek için bios da 1.7v verdim asus probda cpu-z de 1.8v görünce şoka uğramıştım bi anda tabi hemen kapadık defult voltaj ile 260fsb ancak yapabilyoz