Şimdi Ara

ACCENT MILENYUM / 2000 - 2003 (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
919
Cevap
15
Favori
181.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen hafta sonu bursadan konyaya gittim geldim. Gidiste Toplamda 341km yol yaptim. Memlekete varir varmaz ikinci işim petrole girdim benzin aldim. Bursadan cikarken 170tl ye depo doldu. Doldurmadan once benzin isigi surekli yaniyordu.

Memlekette petrolde 100 lira 02 kurus aldi. Yani 341 km de 100 tl yakmis. Sehirlerasasi hizim 110-130 arasiydi surekli. Cokmu yakmis acaba.

Yakit cok diye dusunurken tekrar o depoyla bursaya dödum. 170+100=270 tl lik benzin koymus oldum.

Bursaya dödum ve bursada sehir icinde tam 894 km oldu benzin isigi surekli yanik kaldi.

Cok mu yakiyo diye dusunurken 30 krş ortalama tuttu.

Sizce cokmu yakiyor yoksa normalmi arkadaslar?
    Accent 2002 1.5 16valf doch motor.

ACCENT MILENYUM / 2000 - 2003

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benmetin16 -- 1 Haziran 2015; 10:52:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TatarSüvari kullanıcısına yanıt
    Tamamen yanlış bilgi.1.3 lerde hava yastığı klima ve abs olan modellerde vardır. kullanmayı bilirseniz rampalarda zorlanmaz. kesinlikle hararet sorunu yoktur.7 yıldır kullanıyorum 1 damla yağ eksiltmez. Motorları mükemmeldir. lpg ye uyumu çok güzeldir.yakıt sarfiyatı düşüktür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncayer

Tamamen yanlış bilgi.1.3 lerde hava yastığı klima ve abs olan modellerde vardır. kullanmayı bilirseniz rampalarda zorlanmaz. kesinlikle hararet sorunu yoktur.7 yıldır kullanıyorum 1 damla yağ eksiltmez. Motorları mükemmeldir. lpg ye uyumu çok güzeldir.yakıt sarfiyatı düşüktür.

excell kullandım, 10 yıl 98 accent 1.3 yumurta kasa kullandım,şimdide 7 yıldır 2001 1.3 millenium kasa accent kullanıyorum.daha öncede yazdığım gibi milenium yumurta kasa kadar atak ve seri gelmedi bana.Ekonomik olsun diye şaft maft olayını uzattıklarını duymuştum belkide ondan.Aynı şaşkınlığı bir akrabanın 1.6 ford focus kullandığımdada yaşamıştım, basınca fırlayacak zannetmiştim ama focus bile, hoop bi dakka noluyoz dedi ve kendi üslubunca takıldı.Ben karbüratör-enjeksiyon farkınında önemli olduğunu düşünüyorum.tuncayer e kesinlikle katılıyorum her iki accentimdende çok memnunum.Güvenlikli paket diye üretilmiş bir millenium.her haltı mevcut.ancak yokuşlarda devirden daha çabuk düşüyor yumurta kasa 1.3 e göre.Onun dışında kesinlikle memnunum.yokuşlardada düşük vitesde giderseniz sorun yok o kadar.Bazı virajlı yokuşlarda ise tam tersine çekeceği tutuyor.

• benmetin16 B kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun. arabayı boşa alıp sonra 5. vitese ve 3. vitese takmak istediğinde ses yapabilir senkromeç ile ilgili. Yapman gereken 4. vitese tak, ayağını debriyajdan hiç kaldırmadan 5'e al. Ses yapmadığını göreceksin. slmlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: benmetin16

Gecen hafta sonu bursadan konyaya gittim geldim. Gidiste Toplamda 341km yol yaptim. Memlekete varir varmaz ikinci işim petrole girdim benzin aldim. Bursadan cikarken 170tl ye depo doldu. Doldurmadan once benzin isigi surekli yaniyordu.

Memlekette petrolde 100 lira 02 kurus aldi. Yani 341 km de 100 tl yakmis. Sehirlerasasi hizim 110-130 arasiydi surekli. Cokmu yakmis acaba.

Yakit cok diye dusunurken tekrar o depoyla bursaya dödum. 170+100=270 tl lik benzin koymus oldum.

Bursaya dödum ve bursada sehir icinde tam 894 km oldu benzin isigi surekli yanik kaldi.

Cok mu yakiyo diye dusunurken 30 krş ortalama tuttu.

Sizce cokmu yakiyor yoksa normalmi arkadaslar?
    Accent 2002 1.5 16valf doch motor.

ACCENT MILENYUM / 2000 - 2003

Normal.
    Ben defalarca hesapladı şehiriçi trafik olursa 11 litre
    Trafik olmazsa çevre yolunda 8-9 litre
    Uzun yolda 6 litre oluyor duruma göre

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: janti1907

9.4 ş. içi-5.5 ş. dışı fabrika verisi bu aracın ve ben ortalama 1500 devir ile kullanıyorum maksimum 2000 devire çıkarıyorum buna çok dikkat ediyorum çünkü sırf benzinli kullanıyorum.şirket aracında da fabrika verilerini sakin kullanımda tutturuyordum ama normalde sert ve devirli kullanan biriyken şimdi lpg olmaması sebebiyle dikkat etmek zorunda kalıyorum.ışık düz yanıp yakıt aldıgımda her defasında bu rakamı yakalıyorum aşağı yukarı;çünkü 9 litre ortalama ile yol alıyorum.istanbul gibi şehir içi trafiği olan bir yerde yaşamıyorum ve yokuşu olan bir yerde ikamet etmiyorum.

Nasıl eğitiyor adamı ama :)
    Gaza başlayalım diye şekilden şekle giriyoruz.
    2250 rpmde atiyorum vitesi

• Cpt.Ee kullanıcısına yanıt
    süper benzin fiyatları olan bir ülkemiz olması sebebiyle ister istemez mülayim sürüş yapıyoruz :)

ancak geçtiğimiz hafta aracı yıkattıktan sonra iki genç denk geldi birinde tipo birinde bravo vardı biraz lafladık,yakıttan bahsettik bravosu olan dediki abi bende bir de karbüratörlü tipo var araç 45 kuruş yakıyor lpg de dedi,benim araç 40 kuruş civarı yakıt yakıyor km de diyince seninki benzinde iyi bence dedi.şirket aracı var dolayısıyla yakıt pek dokunmuyor ayda toplasan 300-500 km arası yol yapıyorum şu an.
  • bu arada arkadaşlar arabanın sağ far eski sahibinden kalma sinyalin yanından küçük bir parça kırıktı ordan su almaya başladı,sürahi ninenin gözlüğü gibi oldu bugun sanayideki tanıdık elektirikçiye gittim,o da farı temizleyip taksak epey meşakkatli iş tampon sökülecek gene aynı yerden sorun çıkartır dedi.

artı kaputu açınca üstten de bantlı oldugunu gördük.yenilesek daha iyi gibi geliyor ama ben biraz takıntılıyım birini değiştirdiğimde diğerini de değiştirmem gerek biri soluk diğeri canlı olmasın diye düşünüyorum.şimdi hazır tampon sökülmüşken bir de sis farı da taktırayım istiyorum,fakat ne marka yan sanayi far alsam sorun çıkartmaz ve ışığı yola iyi yayar bilmiyorum.tyc isminde içinde motoru da olan bir far buldum 35 dolar dedi/90 tl fiyat verdi sonra.bir başka parçacıya sordum o da 145 tl fiyat verdi,biraz pazarlık ettik 125 tl ye veririm tekinin dedi,far'ın markası depo idi.şimdi ikisini birden ve sis farı da alacağım için araştırıyorum.

sizden ricam bilen arkadaş varsa cevap bekliyorum,parça treni isminde bir site var orda da var ama marka belli değil,105 tl far ın teki için fiyat verilmiş,25 tl de sis farı nın teki.arabayı da değiştirmeyi düşünüyorum bir yandan ama bir de sürüşü çok rahat geldiğinden kararsız kalıyorum.bir de geçen dolu yağdı ben iş için başka şehirdeyken arabada dolu izi bir de onları çektirmem gerek :( araba işi gerçekten hep masraf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janti1907 -- 28 Haziran 2015; 1:21:30 >

• benmetin16 B kullanıcısına yanıt
    yakıtınızın düşmesini istiyorsanız lastiklerinize nitrojen bastırın,benim araç daha fazla yakıt tüketiyordu lastik basınçlarının sürekli düşmesinden dolayı,nitrojen bastırdım kısa sürede inmiyor araç aynı yerde dursa bile.
  • +1

• 2000 1.5 gls milenyum klima yok abs mevcut sağ iki kapı değişmiş direklerde oynama yok 3000 tl civarı bi hasarı varmış 180.000 de şampanya renk doch motor 16.250tl
    nasıl?
  • 51yusuf 5 kullanıcısına yanıt
    değişeni olan araç alacaksan bence illa klimali olsun,yoksa aracın içinde durulmuyor sıcakta.hangi şehirdensin?

şu linklere de bak klima yı işaretlememiş ama var mı yokmu sorarsın.lpg de var

bak bunun hasar kaydı yok,lpg ve klima var fiyatı da uygun

bi incele bunları işine yarayabilir.

• Eyvallah hocam ilgi ve yardım için teşekkürler. Manisa izmir civarındayım. İzmirdeki o lacivert araç nasıl sizce renk tutulandeğil ama gerisi nasıl vizeside bitmek üüzere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 51yusuf 5 kullanıcısına yanıt
    size attıgım araçlardan ikisi hemen satılmış,birisi izmirdeki sanırım... ben olsam şu ilan no sahibi ile görüşürüm acil demiş ve değişen yok demiş ve fiyat gerçekten çok iyi dediği gibi çıkarsa 219854900 renk olarak severmisin bilmem ama,benden sana tavsiye değişenli ve klimasız araç alma kardeşim.cevap verirken alıntı yaparsan mesajından haberim olur ben yazmadın sandım su ana dek,görmediğim için cevaplayamadım.
  • arkadaşlar, millenium unda, araç belli bir süre çalıştıktan sonra içeri yağ kokusu giren var mı içinizde?Genelde kırmızı ışıklarda durduğumda daha bariz hissediyorum.üst kapak contasını değiştik falan ama bir faydası olmadı.
  • cumhur45 kullanıcısına yanıt
    bende olmadı şu ana dek
  • cumhur45 kullanıcısına yanıt
    İç dış sirkülasyon düğmesini DIŞARIDAN içeri girene getir.

Havayı Önden alacaktır.

Koku devam ediyorsa Polen filtreni değiş.

Yine koku devam ediyorsa Göğüs ün ön tarafında bir yerden Terlemeye bağlı yağ kaçağından koku yapıyor buda içeri geçiyor.

Motorun ARKA kısmını dikkatli kontrol et
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

quote:

Benzin 50 den aşağı yakıyorum diyen yalan söyler ne demek ?sana ya da başkasına yalan borcumuz mu var?

Seni kastedmedim.

ÜZerine alınana gerek yoktu.

Şu andaki zamlar baz alındığında ;
    şehir içi 100km de (si:10_12 lt / SA :7-10 LT yakar. 1.3 DAHİL)12 lt x4.60 (95 ok) =55,2 TL / 100 Km = 55,2 KR

Bi zamanlar 9 litre diyordunuz Ogün bey :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Ee

quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

quote:

Benzin 50 den aşağı yakıyorum diyen yalan söyler ne demek ?sana ya da başkasına yalan borcumuz mu var?

Seni kastedmedim.

ÜZerine alınana gerek yoktu.

Şu andaki zamlar baz alındığında ;
    şehir içi 100km de (si:10_12 lt / SA :7-10 LT yakar. 1.3 DAHİL)12 lt x4.60 (95 ok) =55,2 TL / 100 Km = 55,2 KR

Bi zamanlar 9 litre diyordunuz Ogün bey :)

Bir gün Gel, Araç sana teslim ettiğim gibi ise Sözümün arkasındayım.

Ş.İ. 9 Yaktırırım. Enes :)

O araç ile uzun yolda 600 km garanti.
    Şehir içi 450-475 gibi zaten fabrika verisi.
    Sonrası senin marifetin :)

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.