Şimdi Ara

ACCENT MILENYUM / 2000 - 2003 (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
919
Cevap
15
Favori
179.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: janti1907

süper benzin fiyatları olan bir ülkemiz olması sebebiyle ister istemez mülayim sürüş yapıyoruz :)

ancak geçtiğimiz hafta aracı yıkattıktan sonra iki genç denk geldi birinde tipo birinde bravo vardı biraz lafladık,yakıttan bahsettik bravosu olan dediki abi bende bir de karbüratörlü tipo var araç 45 kuruş yakıyor lpg de dedi,benim araç 40 kuruş civarı yakıt yakıyor km de diyince seninki benzinde iyi bence dedi.şirket aracı var dolayısıyla yakıt pek dokunmuyor ayda toplasan 300-500 km arası yol yapıyorum şu an.

Temiz bir tipo lpgde 30 kurus yakabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Ee

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: janti1907

Benzin 50 den aşağı yakıyorum diyen yalan söyler ne demek ?sana ya da başkasına yalan borcumuz mu var?

Seni kastedmedim.

ÜZerine alınana gerek yoktu.

Şu andaki zamlar baz alındığında ;
    şehir içi 100km de (si:10_12 lt / SA :7-10 LT yakar. 1.3 DAHİL)12 lt x4.60 (95 ok) =55,2 TL / 100 Km = 55,2 KR

Bi zamanlar 9 litre diyordunuz Ogün bey :)

Bir gün Gel, Araç sana teslim ettiğim gibi ise Sözümün arkasındayım.

Ş.İ. 9 Yaktırırım. Enes :)

O araç ile uzun yolda 600 km garanti.
    Şehir içi 450-475 gibi zaten fabrika verisi.
    Sonrası senin marifetin :)

Çevre yollarında yaktırırsın hatta 8 bile iniyor uzunyol gibi :)
    O kadar acemilik attım, ilk arabam fakat vazgeçilmez değil.
    Araba teslim ettiğin gibi nasıl olacak zaten, bakımını yağını suyunu veriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt.Ee -- 28 Temmuz 2015; 13:20:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şehir içi 9 yaktırırım :) Denemesi bedava.

O iş yağı suyu ile bitmiyor Enes.
    bujisiler , hava filtresi devamlı temiz ve bakımlı olacak. Buji kabloları omajları doğru olacak.
    O2 sensörü temiz olacak.
    MAp sensörü doğru çalışacak.
    enjektörler temiz temiz pürkürtecek ve ateşleme temiz olacak.
    Lastiklerin basıncı düzgün olacak, Balansı rot ayarı doğru olacak.

Bunların hepsi yakıtı doğrudan etkileyen etkenlerdir.

Bu arada Önceki yazılarımda da " şehir içi 100km de (si:10_12 lt / SA :7-10 LT yakar. 1.3 DAHİL)12 lt x4.60 (95 ok) =55,2 TL / 100 Km = 55,2 KR
    10-12 demişim. Bu fabrika verisidir.
    Fabrika verileri düz ışıksız ve sakin kullanımda orta devirde alınır.

Şehir içinde motor devri 1500-2500 aralığında 2-4 vites aralığında çok rahat 9 litre şehir içi yakıt çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunmas -- 28 Temmuz 2015; 17:11:59 >
  • quote:

Şehir içi 9 yaktırırım :) Denemesi bedava.

bujisiler , hava filtresi devamlı temiz ve bakımlı olacak. Buji kabloları omajları doğru olacak.
    O2 sensörü temiz olacak.

Bu arada Önceki yazılarımda da " şehir içi 100km de (si:10_12 lt / SA :7-10 LT yakar. 1.3 DAHİL)12 lt x4.60 (95 ok) =55,2 TL / 100 Km = 55,2 KR

Şehir içinde motor devri 1500-2500 aralığında 2-4 vites aralığında çok rahat 9 litre şehir içi yakıt çıkar.

Buji,yağ,hava filtresi hepsi sıfır şuan.
    Lambda sensörü öyle zırt pırt sökülecek bi parça değil bana göre.
    Zaten balata spreyi de pek etki etmez onu temizlemeye, kireç çözücü kullananları gördüm.
    Lastik rot balansım biraz bozuk onu düzelticem şu sıralar.
    Onun dışında debriyaj balatası oldukça geride kavrıyor ama vites geçişlerinde hâlâ sıkıntı yok, bide bilye ses yapıyor diye konuşmuştuk hatırlarsanız abi.Ses yapan prizdirek bilyesi bence.
    Şu haliyle rahat 0-100 11 saniye görüyor hatta fabrika verisini yakalarım sarmadan kalkabilsem :D
    Bide arka sava lastikler öndeki petlastan çok daha iyi durumda eski olmasına rağmen, petlas salınım yapmaya başlamış bile 10\12 üretimiydi sanırım.Petlası değiştirebiliriz.
    Özellikle inişli virajlarda (yüksek vites-düşük hız) giderken kafadan bırakma eğilimine giriyor araç.
    Bugün güzel bi temizlik yaptım içine :D

• quote:

quote:

O2 sensörü temiz olacak.

Zaten balata spreyi de pek etki etmez onu temizlemeye, kireç çözücü kullananları gördüm.
    Onun dışında debriyaj balatası oldukça geride kavrıyor ama vites geçişlerinde hâlâ sıkıntı yok, bide bilye ses yapıyor diye konuşmuştuk hatırlarsanız abi.Ses yapan prizdirek bilyesi bence.
    Şu haliyle rahat 0-100 11 saniye görüyor hatta fabrika verisini yakalarım sarmadan kalkabilsem :D
    Bide arka sava lastikler öndeki petlastan çok daha iyi durumda eski olmasına rağmen, petlas salınım yapmaya başlamış bile 10\12 üretimiydi sanırım.Petlası değiştirebiliriz.
    Özellikle inişli virajlarda (yüksek vites-düşük hız) giderken kafadan bırakma eğilimine giriyor araç.

* Lambda sensörü öyle zırt pırt sökülecek bi parça değil bana göre.--> Arızalı olup olmadığını anlayamazsın. Katır gibi inatlaşmaya başlarsa ! Temizleme yada değişim.

* Balata sana verdiğimde 10.000- 15.000 var yada yoktu. üzerinde Mavi Valeo var. Yeşil değil. O anda onu bulabilmiştim.
    Kısaca balata 60000 den önce kolay beri bitmez.
    * Geride (dip te kavrama) piston ayarı ile düzeltilir.
    * Petlas lar 2012 olabilir Ancak SAVA lardan DAHA başarılı lastiktir.
    Bir lastik ötüyorsa o lastikten korkma Yumuşak ve kauçuğu fazladır. Yere tutunuyor demektir. Petlas larda o yüzden seçimim oldu.
    SAVA lar ısınmadan zemine tutunmuyor. soğukta ani frenlerde jilet gibi kayıyordu. Bu yüzden 2 tanesini Petlasa Çevirdim.
    LAstikte kırılma çatlama yoksa ve zemine tutunduğunu hissedersen, değişime GEREK yoktur.

* KAFADAN bırakma eğilimi ni anlamadım.

• quote:

quote:

quote:

O2 sensörü temiz olacak.

* Lambda sensörü öyle zırt pırt sökülecek bi parça değil bana göre.--> Arızalı olup olmadığını anlayamazsın. Katır gibi inatlaşmaya başlarsa ! Temizleme yada değişim.

* Balata sana verdiğimde 10.000- 15.000 var yada yoktu. üzerinde Mavi Valeo var. Yeşil değil. O anda onu bulabilmiştim.
    Kısaca balata 60000 den önce kolay beri bitmez.
    * Geride (dip te kavrama) piston ayarı ile düzeltilir.
    * Petlas lar 2012 olabilir Ancak SAVA lardan DAHA başarılı lastiktir.
    Bir lastik ötüyorsa o lastikten korkma Yumuşak ve kauçuğu fazladır. Yere tutunuyor demektir. Petlas larda o yüzden seçimim oldu.
    SAVA lar ısınmadan zemine tutunmuyor. soğukta ani frenlerde jilet gibi kayıyordu. Bu yüzden 2 tanesini Petlasa Çevirdim.
    LAstikte kırılma çatlama yoksa ve zemine tutunduğunu hissedersen, değişime GEREK yoktur.

* KAFADAN bırakma eğilimi ni anlamadım.

Abi dün rot balans ayarını yaptırdm akis körüğü yirtilmisti onu değiştirdim, lastik havalarını rotcu güzelce ayarladı çıktım yola.
    560 kmde 31 litre benzin yaktım.
    4 kişi + 100 kg yük vardı
    Yanı 100 kmde 5,6 litre benzin yaktım
    Hızım 100-120 değişkendir, ara ara klima çalıştırdım.
    Gayet iyi bi değer olduğunu düşünüyorum yüke ve kullanıma göre.
    Arabaya rot balans çekince yoltutuş cidden çok iyileşti.

• ŞD için 31 LT 560 Km

45 LT depo aldığına göre demekki 600 üzerine çıkabilirsin.
    100-120 aralığı ara ara KLİMA

Daha ne istiyosun....yakmamış, koklamış
  • Merhaba arkadaşlar, 2000 model 1.5 gls aracıma tüp taktrmak istiyorum, daha önce hiç takılmadı. Eskişehirde önerebileceginiz bir Atiker bayisi varmıdır, yada sakın gitme diyeceginiz bir şubesi.

• Slm arkadaşlar yakında bende aranıza katılacak gibiyim.

2000 model sağ ön çamurluğu değişmiş 1.5 GLS Lpgli 140 bin kmyi geçmiş Otomatik vites için 16bin lira civarı isteniyor ne dersiniz??

• quote:

ŞD için 31 LT 560 Km

45 LT depo aldığına göre demekki 600 üzerine çıkabilirsin.
    100-120 aralığı ara ara KLİMA

Daha ne istiyosun....yakmamış, koklamış

:D :D
    Abi bu değeri İstanbul-antalya yolunda yakaladık.Kütahyadan sonra gediz üzerinden manisa yönüne gittim.
    Hafızama kaydettim depo yarım çizgiye geldiğinde tam 390 km yapmıştım.
    31 litre aldı vardığımda 560 kmde idi.
    600 kmnin üzerine çıkılabilir fakat 35-36 litre civarı kırmızı işaret yakıyor araba zaten
    40 litre kullansak 700 km yaparız :D
    İki kere daha yola çıktım bu rotadan sonra onlarda 300 kmde yarıma indi nedendir bilmiyorum :)
    :)

• Birinci yolculukta rüzgarı arkana almışsındır belki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Birinci yolculukta rüzgarı arkana almışsındır belki :)

90 km farketmez bence abi yarım depoda yanı 15-20 litrede :D
    Siz nasılsınız abicim memnunsunuz inşaAllah araçtan?

• quote:

quote:

Birinci yolculukta rüzgarı arkana almışsındır belki :)

90 km farketmez bence abi yarım depoda yanı 15-20 litrede :D
    Siz nasılsınız abicim memnunsunuz inşaAllah araçtan?

Valla ben çok memnunum.2008 ten beri biniyorum 2.el almıştım.1.3 .son uzun yolda 2.09 krşluk gaz ile 11 kuruş falan yaktı uzun yolda.
  • Yorumlarinizi okudukca arabama sukur ediyorum. 40-45 kurustan bahsediliyor. benimki benzinli tup hic takilmamis bu haliyle 30-35 krs yakiyorum demek coook dusuk yakiyo benim arac. 1.5 gl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benmetin16 -- 19 Ağustos 2015; 10:07:43 >
  • yakın zamanda satmayacaksanız tüp taktırın.
  • quote:

yakın zamanda satmayacaksanız tüp taktırın.

8 aydir kullaniyorum. Tup tajmaya hic niyetim yok mssrafi var. Ayrica tup kullanan birsuru arkadsim var zirt pirt ariza cikiyor. Yok tup gosterge kutusu yok tup beyni yok tankin uzrrindeki sistem. Her yil garanti bir ikisi ariza veriyor. Sirf bu yuzden sogudum tupten. Yakitindan cok memnunum orjinalligini de bizmak istemiyorm ;)

• Merhaba dostlar, 2001 Accent 1.5 Gls sahibiyim Ay Gri renk. Benzinle kullanıyorum tüpsüz. Araç 240.000'e geldi bana mısın demiyor ancak satmayı düşünüyorum otomatik bir araba düşündüğüm için. Piyasası hakkında fikri olan var mı acaba? Sitelerde çok farklı fiyatlar var bilemedim işin doğrusunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benmetin16

quote:

8 aydir kullaniyorum. Tup tajmaya hic niyetim yok mssrafi var. Ayrica tup kullanan birsuru arkadsim var zirt pirt ariza cikiyor. Yok tup gosterge kutusu yok tup beyni yok tankin uzrrindeki sistem. Her yil garanti bir ikisi ariza veriyor. Sirf bu yuzden sogudum tupten. Yakitindan cok memnunum orjinalligini de bizmak istemiyorm ;)

2008 den önceki karbüratörlü 98 yumurta kasaya takdırdım, taktırdığım gün denedikten sonra pişman oldum niye şimdiye kadar taktırmadım diye.2008 de millenium kasayı aldım, trafik tescilden önce ilk işim tüp takdırmak oldu.Ve şimdiye kadar ikisindede bir sorun yaşamadım.önceki atiker idi,bu BRC. o arkadaşınkinden bir sorun olmalı.Benimki 11 kuruş yaktı diyorum, sen 35 kuruştan bahsediyorsun, aradaki farka bakarmısın hocam.Nasıl ihtiyaç hissetmezsin?

• quote:

quote:

quote:

2008 den önceki karbüratörlü 98 yumurta kasaya takdırdım, taktırdığım gün denedikten sonra pişman oldum niye şimdiye kadar taktırmadım diye.2008 de millenium kasayı aldım, trafik tescilden önce ilk işim tüp takdırmak oldu.Ve şimdiye kadar ikisindede bir sorun yaşamadım.önceki atiker idi,bu BRC. o arkadaşınkinden bir sorun olmalı.Benimki 11 kuruş yaktı diyorum, sen 35 kuruştan bahsediyorsun, aradaki farka bakarmısın hocam.Nasıl ihtiyaç hissetmezsin?

Hocam oyle her gun kullanmiyorum. Ara ara kullaniyorum aile araci yani. Bayramdan bayrama da bursadan konyaya memlekete gidiyom hepsi bu. Bu yuzden pek tupe ihtiyac duymuyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam oyle her gun kullanmiyorum. Ara ara kullaniyorum aile araci yani. Bayramdan bayrama da bursadan konyaya memlekete gidiyom hepsi bu. Bu yuzden pek tupe ihtiyac duymuyorum.

çok az kullanıyorsunuz birşey diyemem lakin , ben kaba bir hesap yaptım, 7 yıldır kullandığım aracın km miktarıyla düşündüğümde 7000 tl civarında kar elde etmiş oldum.hadi olsun 6 bin. e az para değil hocam. birde kaç yıl kullanacağını düşünmek lazım tabiki.yok bir iki yıla elden çıkarırım diye düşünüyorsan gerek yok gerçekten. çünkü 1500 tl den aşağı değil lpg kitleri şu an sanırım.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.