Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
457.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a. arkadaşlar bende 2000 model Accent 1.3 LX yumurta kasa var. Atiker marka tüp takılı, sıralı lpg değil. Ancak arabam lpg de bile çok fazla yakıt harcıyor. Lpg ayarını da yaptırmama rağmen bir türlü çözemedim sorunu. Ş.içi km'ye 37 kuruş, ş.arası da 32 kuruş yakıyor acayip bir yakıt tüketimi var. Üstelik gayet normal ve sakin kullanmama rağmen bu tüketimler oluyor. 2 hafta önce egsozun arka susturucusunu değiştirdim. Benden önceki sahibinin katalizörü bozuk olduğu için katalizörünü devre dışı bıraktığını öğrendim. Ancak ezsozcu katalizörün devre dışı bırakılması yakıt tüketimini çok az arttırır farketmezsin demişti. Ancak yakıt tüketimim ortada. Sizce bu neden kaynaklanabilir arkadaşlar? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

fotolari paylas bizde bakalim ileride basimiza gelirse yapariz

yapılırken çekmedim ama forum bir yerinde nasıl söküleceği resimlerde vardı, ben 4 tane 12 v beyaz led ampul aldım(15 tl) usta taktı. rsimleri yüklemeye çalışacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahoslmn

quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

fotolari paylas bizde bakalim ileride basimiza gelirse yapariz

yapılırken çekmedim ama forum bir yerinde nasıl söküleceği resimlerde vardı, ben 4 tane 12 v beyaz led ampul aldım(15 tl) usta taktı. rsimleri yüklemeye çalışacağım

parlıyor gibi görünebilir fakat gerçekte parlama yok, parlama yapan yerler öndeki camın çiziklerinden kaynaklanıyor, tek kusuru hız göstergesindeki 100-120 kısımları diğer yerlere göre biraz sönük kalıyor, ama ben memnunum
     ACCENT YUMURTA / 1994-2000 ACCENT YUMURTA / 1994-2000 ACCENT YUMURTA / 1994-2000 ACCENT YUMURTA / 1994-2000

• yahoslmn kullanıcısına yanıt
    gùzel olmus beyendim mavi ve kirmizida hos durur bana gòre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende mavi var. kapatiyor.
    beyaz daha guzel

• Herkese selamlar öncelikle... Ben de 99 model 1.5 GLS Atiker sıralı sistem tüplü 175.000 km sahibiyim genel manada araçtan memnunum fiyatına ve buna karşılık olarak getirilerine göre sahip olunabilecek ender araçlardan birisi bana göre... Otomobil yapısından pek anlamam ama benim ilgilenen arkadaşlara bir sorum olacak

Motor testlerde %70 çıkıyor
    Vites değişikliğini 2500 geçince 3000 sınırında yaparım
    1. vitesteki max hız 20km
    2. viteste 40km
    3. viteste 60km
    4. viteste 80km
    5. viteste de 110km net oluyor.... 3000 devirden sonra da max 140 yapıyorum.... Bu soylediğim değerler araç tüpdeyken denenmiş değerlerdir... Sizce bu model ve km ye göre bu veriler normal mi?

ikinci sorum ise yağını yeni değiştirmeme rağmen 15 gün içerisinde 5000 km yakın km yaptım ama araçta da ciddi yağ azalması oldu... 4 litrelik yağ doldurdum ise yaklaşık 1.5 2 litresi azaldı... Motora baktığımda kapak çevresinde ve keçe kenarlarında yağ olduğunu görüyordum ama ustaya sorduğumda kapak sağlam keçeler de bu şekilde yağ olması çok da ciddi birşey değil dedi motor terlemesi deriz dedi... Emin olamadım bu sorun ile kerşılaşan başka arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler ise çok memnun olurum...

Benim aklımdan motor keçesini değiştirmek geçiyor ama yine de bir sormak istedim... Saygılarımla....

• setunax adlı kullanıcıya

Benim araç da aynı özellikte sayılır. 120.000 kmde. Motor terlemesi deçok az olmakla birlikte benim araçta da var. Ancak akşam aracı park edip sabah hareket ettirdiğinde yerde yağ damlaması ya da lekesi varsa o zaman durum ciddiyetini artırır. Öncelikle bu durumu bir gözlemle sonucu bizimle paylaş.
  • @srdrerkoc

o durumu her defasında dikkatlice kontrol ediyorum yağ damlaması vs. Olmuyor günlük kullanımda... Ama o durum uzun yola gittiğimde oluyor yani ortalama 2 , 2,5 saat 100- 110 km hız ile filan gittiğim zaman aracı dinlendirmek için durduğumda altında damlama oluyor... Ama dediğim gibi günlük standart şehir içi kullanımında yağ damlama vs olmuyor... Saygılarımla...

• Slm arkadaşlar 2/3 gün önce yolda sag arka fren silindiri kitlemiş duman çıkyodu yolda kaldık usta geldi yaptı gitti saolsun silindir+sprey+hidrolik+işçilik 90 tl verdik ALLAH(cc)kimseye kaza bela vermesin kimseyi yolsa bırakmasın saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: setunax

@srdrerkoc

o durumu her defasında dikkatlice kontrol ediyorum yağ damlaması vs. Olmuyor günlük kullanımda... Ama o durum uzun yola gittiğimde oluyor yani ortalama 2 , 2,5 saat 100- 110 km hız ile filan gittiğim zaman aracı dinlendirmek için durduğumda altında damlama oluyor... Ama dediğim gibi günlük standart şehir içi kullanımında yağ damlama vs olmuyor... Saygılarımla...

Arkadaşlar bu konuda düşüncesi olan ya da yardımcı olmak isteyen kimse yok mu... ???
  • Selamlar şu aaç için kapora verdim, kısmetse yarın devrini alacağım.
    Yakında aranızdayım :)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-1997-1-5-gls-accent-abs-klima-elektrikli-ayna-on-camlar-148127810/detay?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmakcesme

Selamlar şu aaç için kapora verdim, kısmetse yarın devrini alacağım.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-1997-1-5-gls-accent-abs-klima-elektrikli-ayna-on-camlar-148127810/detay?

hayırlı olsun...Kaça anlaştınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

quote:

Orijinalden alıntı: hmakcesme

Selamlar şu aaç için kapora verdim, kısmetse yarın devrini alacağım.

hayırlı olsun...Kaça anlaştınız?

Teşekkürler
    11750

• quote:

Orijinalden alıntı: srdrerkoc

setunax adlı kullanıcıya

Benim araç da aynı özellikte sayılır. 120.000 kmde. Motor terlemesi deçok az olmakla birlikte benim araçta da var. Ancak akşam aracı park edip sabah hareket ettirdiğinde yerde yağ damlaması ya da lekesi varsa o zaman durum ciddiyetini artırır. Öncelikle bu durumu bir gözlemle sonucu bizimle paylaş.

• slm arkadaşlar 96 model 1.5 gls var aracım klimalı fakat klimasının soğutması iyi olmasına rağmen ısıtmasında biraz sıkıntım var neredeyse hiç ısıtmıyor bu konuda ne yapılabilir bu durum genel mi. bilgisi olan arkadaşların haber vermesi bekliyorum teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan80001

slm arkadaşlar 96 model 1.5 gls var aracım klimalı fakat klimasının soğutması iyi olmasına rağmen ısıtmasında biraz sıkıntım var neredeyse hiç ısıtmıyor bu konuda ne yapılabilir bu durum genel mi. bilgisi olan arkadaşların haber vermesi bekliyorum teşekkürler.

Klima sadece soğutma işlemine yarar.Isıtma işlemi aracın motor suyu sıcaklığı ile sağlanır.Ya aracınızın kalorifer radyatörü bozuk tıkalı v.s ya da kalorifer musluklarınız bozuk bu sebeple sıcak moduna geçmiyor.
  • Dostlar araba 2.viteste tam devrini almışken teklemeye başlıyor, sanki benzin bitiyormuş gibi gaz pedalına tepki vermiyor, bunu arada sırada yapıyor. Hem benzin hemde LPG de aynı durum var. Neden olabilir?
    Benim aklıma buji kablosu geliyor
  • ototube kullanıcısına yanıt
    sağolasın kardeşim teşekkürler kışın arabalar geç ısınır ben de kısa mesafede kullanıyorum klimayı o halde uzun mesafe olmadıkça kışın klimayı kullanmanın bir mantığı yok o zaman araba ısınmadan devreye tam anlamıyla girmiyorsa. direk fanı kullanmam yeterli o halde uzun yolda. kısa yolda kullanmanın faydası yok anladığım bu benim. eğer bir problem olsa soğukta üflemez herhalde geçen yaz bakımını yaptırmıştım sıcak üflemesine baktılar mı bilmiyorum herhalde bakmışlardır teşekkürler ama tekrar baktırmam gerekir mi bilmiyorum...
  • Herkese iyi aksamlar ve iyi seneler.Dolasirken bir baktim bizim arabaninda forumu var.1999 model 1.3 lx accent var ilk sahibiyiz.Arac ailenin ikinci araci oldugu icin daha 118000 km'de aracdan cok memnunuz.Arac gercekten az yakiyor benzinli oldugu halde lpg olsa yakmiyacak heralde benden bu kadar herkese iyi aksamlar

• Buji ve buji kablosu olabilir dediğiniz gibi , hava filtrenizi ne zaman değiştirdiniz enson.
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.