Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
457.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam benim göğüslük ortadan ikiye komple çatlaktı. Ufak tefek çatlaklarda vardı. Ben kendim onarımını yaptım. Şu şekilde yapıyorsunuz. İşçilik ve dikkat önemlidir dikkat ederek yapmayı unutmayın.

Bir tane 10g lık pattex classic yapıştırıcı alıyorsunuz. (Başka marka almayın. Daha önce denediklerim tutmadı.)
    En ince su zımparası alıyorsunuz. (1 adet alsanız yetiyor.)
    Bir tane soğutucu alıyorsunuz. (Degreaser diye geçer herhangibir marka alabilirsiniz.)
    Torpido rengi keçeli kalem. :) Bu kalem arabanızda kalsın silmelerden sonra rengi gidebiliyor. :)

Yapım şu şekilde. İlk önce aracınızı mutlaka gölgelik bir yere alıyorsunuz. Daha sonra soğutucuyu çatlağın bulunduğu bölgeye iyice sıkıyorsunuz. Neredeyse buz tutacak duruma gelmeli. Çatlak arası açılacaktır. Korkmayın arayı açmak için bu işlemi yapıyoruz lakin üstten uyguladığınız yapıştırıcı hiç bir işe yaramaz. Soğutucunun etkisi azalmaya başladığı zaman yapıştırıcıyı uyguluyoruz. Dikkatlice fazla sıkmadan torpido altına sızmayacak kadar ve üstünde çatlağı taşırmayacak kadar uyguluyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken en büyük husus şudur; Kesinlikle ve kesinlikle kurmaya bıraktığımız yapıştırıcının üzerine çabuk soğusun diye soğutucu sıkmıyoruz. Bu işlem yapıştırıcının özelliğini bozar. Tutma işlemi yapmaz ve torpidoda sıcak soğuğu gördükçe kırılır çatlar. Yaklaşık 15 dk bekledikten sonra çatlak üzerine taşmış yapıştırıcıyı su zımparası ile ince ince alıyoruz. Burada biraz işçilik konuşturmak gerekiyor. Torpidonun üzerindeki desen efekti verebilmek için :) Daha sonra nemli bir bezle silip keçeli kalem ile çizgi üzerine rengini atıyoruz.

Şöyle söyleyeyim. 2 Tane kılcal çatlağı bu şekilde engelledim ve yürümesi durdu. Torpido ortadan ikiye ayrı idi 2 yaz ve kış geçirdim ne çatlama ne patlama. Yaptığınız işçiliğe göre çok sağlam olabiliyor. Gölgede yapmayı ve yapıştırıcının üzerine soğutucu sıkmamayı kesinlikle unutmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizcinar

Selam benim göğüslük ortadan ikiye komple çatlaktı. Ufak tefek çatlaklarda vardı. Ben kendim onarımını yaptım. Şu şekilde yapıyorsunuz. İşçilik ve dikkat önemlidir dikkat ederek yapmayı unutmayın.

Bir tane 10g lık pattex classic yapıştırıcı alıyorsunuz. (Başka marka almayın. Daha önce denediklerim tutmadı.)
    En ince su zımparası alıyorsunuz. (1 adet alsanız yetiyor.)
    Bir tane soğutucu alıyorsunuz. (Degreaser diye geçer herhangibir marka alabilirsiniz.)
    Torpido rengi keçeli kalem. :) Bu kalem arabanızda kalsın silmelerden sonra rengi gidebiliyor. :)

Yapım şu şekilde. İlk önce aracınızı mutlaka gölgelik bir yere alıyorsunuz. Daha sonra soğutucuyu çatlağın bulunduğu bölgeye iyice sıkıyorsunuz. Neredeyse buz tutacak duruma gelmeli. Çatlak arası açılacaktır. Korkmayın arayı açmak için bu işlemi yapıyoruz lakin üstten uyguladığınız yapıştırıcı hiç bir işe yaramaz. Soğutucunun etkisi azalmaya başladığı zaman yapıştırıcıyı uyguluyoruz. Dikkatlice fazla sıkmadan torpido altına sızmayacak kadar ve üstünde çatlağı taşırmayacak kadar uyguluyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken en büyük husus şudur; Kesinlikle ve kesinlikle kurmaya bıraktığımız yapıştırıcının üzerine çabuk soğusun diye soğutucu sıkmıyoruz. Bu işlem yapıştırıcının özelliğini bozar. Tutma işlemi yapmaz ve torpidoda sıcak soğuğu gördükçe kırılır çatlar. Yaklaşık 15 dk bekledikten sonra çatlak üzerine taşmış yapıştırıcıyı su zımparası ile ince ince alıyoruz. Burada biraz işçilik konuşturmak gerekiyor. Torpidonun üzerindeki desen efekti verebilmek için :) Daha sonra nemli bir bezle silip keçeli kalem ile çizgi üzerine rengini atıyoruz.

Şöyle söyleyeyim. 2 Tane kılcal çatlağı bu şekilde engelledim ve yürümesi durdu. Torpido ortadan ikiye ayrı idi 2 yaz ve kış geçirdim ne çatlama ne patlama. Yaptığınız işçiliğe göre çok sağlam olabiliyor. Gölgede yapmayı ve yapıştırıcının üzerine soğutucu sıkmamayı kesinlikle unutmayın.

Usta bir resim eklesen dahada guzel olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet bir resim ekleyebilir misiniz.
  • denizcinar kullanıcısına yanıt
    hocam sağol yararlı bilgilerin için eminim bu aracı kullanan arkadaşların işine yarayacaktır.Ben aracımı sattım 2 haftayı geçti şuan arayıştayım halen kafama yatan bir araç bulamadım
  • bu iki parçayı güneşlik tutacağını ve kapı kilidini bulabileceğim internet sitesi var mı, bir ara buldum ama şimdi ne kadar aradıysam bulamadım ACCENT YUMURTA / 1994-2000 ACCENT YUMURTA / 1994-2000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahoslmn -- 20 Nisan 2014; 14:15:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yahoslmn

bu iki parçayı güneşlik tutacağını ve kapı kilidini bulabileceğim internet sitesi var mı, bir ara buldum ama şimdi ne kadar aradıysam bulamadım ACCENT YUMURTA / 1994-2000 ACCENT YUMURTA / 1994-2000

benimde aradığım bir parça kapı kilit çubuğu.

• O plastiği çevirerek sök.

Parcacılarda onun bütünü var. alıp tekrar takıyosun.
  • Arkdaşlar benimde 1.5 gls aracımın silecekleri cok yavas hareket ediyordu..ustaya gittik silecek mekanizması (silecek manivelası)arızalı oldugu temizlesekte düzgün calısmayacagını söyledi..eskini aldım yedek parcacıya gittim 60 tl orjinal oldugunu soyledigi mekanizmayı aldım sonra ustaya geldik,yenisi taktı .silecekler cok güzel calısmaya basladı..yanlız akpar da gordum 35 tl yani yedek parcacılar herhalde %100 kar yapıyorlar.Bu sekilde sorunu olanlar icin bilgilendirme yaptım..iyi forumlar
  • arkadaşlar 1997 model 1,5 klima yok bu araç gls mi ls mi anlamadım elektrikli ayna, hisrolik direksiyon ls lerde yok gls lerde klima var bunda yok????
    birde araç 100 km üzerine çıkınca çok ses geliyor motordan ustaya sordum motora yalıtım yapılınca biraz kesilir diyor bu ses normal mi?
     ACCENT YUMURTA / 1994-2000 ACCENT YUMURTA / 1994-2000 ACCENT YUMURTA / 1994-2000

• R9 R kullanıcısına yanıt
    (ac)yazıyorsa vardır,ama ben goremedim herhalde yok ..sese gelirsek 100 kmh normal yapmayan eski model arac varmı ki?
  • (ac) tuşu yok fakat bu hangi sınıfa giriyor
    ls mi ?
    lx mi ?
    gls mi ?

direksiyon hidrolik
    aynalar elektrikli
    motor 1.5
    geçen gün 160 km/hız yaptım sadece biraz titreme oldu biraz daha yüklenecektim ama açıkcası korktum gitmem demiyo
  • Arkadaşlar hyundaı 1.5 İ GLS İLE 1.5 GLS aynı araçmı anlayamadım sahibinden.comda 1.5 i gls ve 1.5 gls olarak seçenekler çıkıyor bilgilendiriseniz sevinirim.Teşekkürler.
  • R9 R kullanıcısına yanıt
    1.5gls enjeksiyonlu gördüğüm kadar ..elektrikli aynalar gls de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: R9

(ac) tuşu yok fakat bu hangi sınıfa giriyor
    ls mi ?
    lx mi ?
    gls mi ?

direksiyon hidrolik
    aynalar elektrikli
    motor 1.5
    geçen gün 160 km/hız yaptım sadece biraz titreme oldu biraz daha yüklenecektim ama açıkcası korktum gitmem demiyo

İmzamdaki aracla 5. Viteste duz yolda 100km hiza ulastigimda devir saati 3 un tam ustune geliyor. Optimum yakit tasarrufu ve maksimum guvenlik icin bu araclarla 100km hizi gecmemek gerek.
     ACCENT YUMURTA / 1994-2000

• quote:

Orijinalden alıntı: srdrerkoc

quote:

ls mi ?
    lx mi ?
    gls mi ?

direksiyon hidrolik
    aynalar elektrikli
    motor 1.5

İmzamdaki aracla 5. Viteste duz yolda 100km hiza ulastigimda devir saati 3 un tam ustune geliyor. Optimum yakit tasarrufu ve maksimum guvenlik icin bu araclarla 100km hizi gecmemek gerek.
     ACCENT YUMURTA / 1994-2000

benim 1999 1.3 lx, 3000 devirde 106-107 gibi yapıyor

• Arkadaslar gecenlerde uzun yola ciktim. Donerken hararet gostergesinin ibresinde hicbir hayat belirtisi goremedim. Hep dibe vurmus durumda. Sonra hararet musurunu biraz oynattim duzeldi. Yeni bir hararet musuru almam gerek. Hangi siteden almami oneririsiniz. İlcede oturuyorum burada bulamadim.

• quote:

ls mi ?
    lx mi ?
    gls mi ?

direksiyon hidrolik
    aynalar elektrikli
    motor 1.5

yukaridaki arac 12v 90 hp 1.5 gls enjeksiyon klima yok. on camlar aynalar anten otomatik sis farli

aynalar elektrik sis fari otomayltik anten olmazsa GL

Ayrica duz sistem LPG Goruyorum ki manifoltu eline verebilir.

arac enjeksiyonlu SIRALI TAKILMALI.
    Her turlu calusma cekis sorununa acik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunmas -- 6 Mayıs 2014; 23:24:34 >
  • sahibinden.com da 162966769 nolu yumurtama 1100 tl ye pazarlık yaptım satıyorum.dört parça sürtme boyası var, değişen yok, 50- 100 tl masrafı var. motor süper, atl takımlar iyi. üçbuçu yıldır bende, devrini verene kadar ilanda..opel astra yada toyota corolla 2002-2004 arası düşünüyorum
  • http://www.sahibinden.com/ 162966769 nolu yumurtama 1100 tl ye pazarlık yaptım. dört parça sürtme boyası, değişen yok, alt takımlar iyi, motor süper, 50-70 tl masrafı var masraf denirse, ope lastra yada toyota corolla 2002-2004 düşünüyorum. yüzde seksen şehir içi kullanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahoslmn -- 7 Mayıs 2014; 10:48:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahoslmn

http://www.sahibinden.com/ 162966769 nolu yumurtama 1100 tl ye pazarlık yaptım. dört parça sürtme boyası, değişen yok, alt takımlar iyi, motor süper, 50-70 tl masrafı var masraf denirse, ope lastra yada toyota corolla 2002-2004 düşünüyorum. yüzde seksen şehir içi kullanacağım

Hidrolik direksiyon mu?
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.