Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
457.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle lastikleri yumuşatmak gerekecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: watsen

Sonunda 96 yumurta 1.5 gls mle uzun yol yapabildim. Çocuk olduğu için klima sürekli açık olarakn İstanbul-Kuşadası arasını tek depo ile aldım baya bi keyiflendim. Ve yolda 4 ün altına inmedim. Karakterim gereği 3500 deviri hiç geçmem. Denildiği kadar klimanın motoru zorladığını görmedim. Çok dik yokuşlar hariç.
    Sorum şu arkadaşlar. Yolda nerdeyse fındığın üzerinden geçsem arabada hissediyorum. Bu durumu nasıl düzeltebilirim. Yani amortisörleri ne yapmalıyım. SErtleştirmek mi yumuşatmakmı gerek. Ve bunun maliyeti ne olur ?

• arkadaşlar 1.5 gls 98 model accent var...aklımda kalan bir kaç özelliğini yazayım...araç 400'den sonra harbiden uçuyor bunu en iyi anlayabileceğiniz vites olarakda 2. vites diyorum...deneyin göreceksiniz...ön cam otomatik tuşlarını bozdunuz mu ? hayatınızın hatasını yaptınız demektir ben baya aradım orjinalini bulamamıştım..herneyse yan sanayisini aldım kendiniz takabilirsiniz çok basit tornavida yardımıyla çıkarabilirsiniz...2 adet swich var yerlerinden söküp yeni tuş takımına takıyorsunuz bu kadar..((bu arada bu 2. yan sanayi değişimi bakalım nereye kadar!!fiyat 15 ytl..))arabanızın kesinlikle muhtelif olan kontrolleri yaptırınız aracınıza ilerde büyük bir olay meydana gelmesini engelleyecektir bu bakımlar...

ŞİMDİ SİZLERE 2 SORUM VARR
    1. ARAÇTA LPG TAKILI sorun şuki araç çalışma esnasında bu rolantide yada hareket ederken farketmiyor tık tık tık tık sürekli ses geliyor...bu ses normal dediler ama anlayamadım yani sıralı sistemden kaynaklanıyor dediler...devam et dediler!!!!!

2.ARACIN otomatik anteni halloldu çıkmıyor artık onu ordan söken var mı aranızda?ben biraz baktım çamurlukdaki davlumbazın sökülmesi gerekiyor gibi geldi...

3.ARAC BARİZ YAĞ EKSİLTİYOR..herhangi bir yağ damlatması yok sürekli altına bakıyorum bir şey yok.eksozu kontrol ediyorum yağ yaktığına dair bir belirti bulamadım...

CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER......

• Acccentlerin en büyük handikapı ses izolasyonudur.
    Lastik sesini içeri alması ve darbeleri hissettirmesi sert olan spor tip süspansiyonuna borçludur.

Bunun yanıda bu süspansiyonsayesinde kedi gibi bir dengeye sahiptir.
    Eğer süspansiyonu yumuşatman gerekirirse helezon yaylarında oynama yapman gerekecek. Lakin Bunu gerçekten işin ehli bir yerde yaptırman gerekir.

Ayrıca lastik seçiminde setr tip lastikler yerine yumuşak tip lastikleri tavsiye ederim. Ebat senin seçimindir.
    Ben olsam orijinalden şaşmam.

quote:

Orjinalden alıntı: watsen

Sonunda 96 yumurta 1.5 gls mle uzun yol yapabildim. Çocuk olduğu için klima sürekli açık olarakn İstanbul-Kuşadası arasını tek depo ile aldım baya bi keyiflendim. Ve yolda 4 ün altına inmedim. Karakterim gereği 3500 deviri hiç geçmem. Denildiği kadar klimanın motoru zorladığını görmedim. Çok dik yokuşlar hariç.
    Sorum şu arkadaşlar. Yolda nerdeyse fındığın üzerinden geçsem arabada hissediyorum. Bu durumu nasıl düzeltebilirim. Yani amortisörleri ne yapmalıyım. SErtleştirmek mi yumuşatmakmı gerek. Ve bunun maliyeti ne olur ?

• http://www.araba.com/1198110.html

Arkadaşlar accent i seviyorum. Bu arabayı almayı düşünüyorum.

Fikirleriniz nelerdir. (galeriyi devre dışı bırakıp 1000 ytl ucuza almayı düşünüyorum)
  • NOT: ARAÇ SAHİBİ DEDİKİ; Darbe değişen yok, çiziklerden dolayı komple boyalı ...

NE YAPMAM GEREK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanbaba62 -- 4 Ağustos 2008; 13:39:51 >
  • Eğer alıcı isen , aracı kesinlikle bir motor ve kaporta ustasına göster.
    Ayrıca servis bakımlı ise aracın bir vukuatı var ise işlenmiştir.

Kişisel düşüncem;
    99 model bir araca ayrıca 1.3 motor olmasına karşılık 10 kusurat rakam biraz fazla geldi.

Bende 96 GSL 1.5 satılık 8.75 fiyatım var. Galeri fiyatı (Alışı) 7.50 -7.75 arası.
    Açıkçası fiyatlar ve piyasa bu kadar durgun iken fiyat yüksek gibi.

Diğer arkadaşlarda bir yorum yapabilirler. sanırım.
  • sizin araç klima ve lpg limi ?

quote:

Orjinalden alıntı: ogunmas

Eğer alıcı isen , aracı kesinlikle bir motor ve kaporta ustasına göster.
    Ayrıca servis bakımlı ise aracın bir vukuatı var ise işlenmiştir.

Kişisel düşüncem;
    99 model bir araca ayrıca 1.3 motor olmasına karşılık 10 kusurat rakam biraz fazla geldi.

Bende 96 GSL 1.5 satılık 8.75 fiyatım var. Galeri fiyatı (Alışı) 7.50 -7.75 arası.
    Açıkçası fiyatlar ve piyasa bu kadar durgun iken fiyat yüksek gibi.

Diğer arkadaşlarda bir yorum yapabilirler. sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: adrenalin876

arkadaşlar 1.5 gls 98 model accent var...aklımda kalan bir kaç özelliğini yazayım...araç 400'den sonra harbiden uçuyor bunu en iyi anlayabileceğiniz vites olarakda 2. vites diyorum...deneyin göreceksiniz...ön cam otomatik tuşlarını bozdunuz mu ? hayatınızın hatasını yaptınız demektir ben baya aradım orjinalini bulamamıştım..herneyse yan sanayisini aldım kendiniz takabilirsiniz çok basit tornavida yardımıyla çıkarabilirsiniz...2 adet swich var yerlerinden söküp yeni tuş takımına takıyorsunuz bu kadar..((bu arada bu 2. yan sanayi değişimi bakalım nereye kadar!!fiyat 15 ytl..))arabanızın kesinlikle muhtelif olan kontrolleri yaptırınız aracınıza ilerde büyük bir olay meydana gelmesini engelleyecektir bu bakımlar...

1. ARAÇTA LPG TAKILI sorun şuki araç çalışma esnasında bu rolantide yada hareket ederken farketmiyor tık tık tık tık sürekli ses geliyor...bu ses normal dediler ama anlayamadım yani sıralı sistemden kaynaklanıyor dediler...devam et dediler!!!!!

2.ARACIN otomatik anteni halloldu çıkmıyor artık onu ordan söken var mı aranızda?ben biraz baktım çamurlukdaki davlumbazın sökülmesi gerekiyor gibi geldi...

3.ARAC BARİZ YAĞ EKSİLTİYOR..herhangi bir yağ damlatması yok sürekli altına bakıyorum bir şey yok.eksozu kontrol ediyorum yağ yaktığına dair bir belirti bulamadım...

soruma cevap yok mu arkadaşlar????????????????????

• Hayır, klime ve lpg yok, Ancak fiyat farklarını da düşündüm .

Orjinalden alıntı: erhanbaba62

sizin araç klima ve lpg limi ?
    .....
  • Aşağıda sorularınızın cevaplarını bulacaksınız.

1. Verdiğiniz tık tık sesi eğer subap vurma sesi ise bu bir süre sonra kesilmeli. Yok subap değilde LPG ye bağlı bir tık sesi ise LPG Valfi olabilir .Ancak araçlarda çok yüksek ses ile LPG valvi çalışmaz. Bir yanlışlık var. İyi bir LPG Servisinde kontrol ettirmenizde fayda bulunuyor.

2. Otomatik anten konusunda yardımcı olamayacağım. Ancak davlumbaz ile kaput arasında olduğu bir gerçek. Şunu söyleyebilirim. Aracı yukarı kaldırttığınızda sağ ön teker altından bir kontrol edin.
    Sonuca burdan ulaşacaksınız. Bunu yapan kişi Onu değiştirmek için o kadar zor bir yolu seçmemiştir :)

3. Aracınızı yüksek devirle kullanıyorsanız. 3000-4500 arası yağ eksiltemsi normaldir. Motor koruması dır.
    Ancak 2000-3500 arası kullandığınız halde yinede yağ eksiltiyorsa bu segmanları ilgilendiren bir konudur.
    10 000 yağ değişiminde 300-400 gr yağ eksiltebilmesi segmanları idare edebileceğini gösterir.
    bu oran 700-1000 gr olamsı durumunda başınız derde girmiş sorunlar başlamış demektir.Kısaca bir yarım mortor yapıması gerekir.

............

...CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER......

soruma cevap yok mu arkadaşlar????????????????????

• arkadaslar herkes aracın özelliklerini yazmıs fakat kimse hidrolik direksiyondan söz etmemiş ! 97-98-99 model 1,3 ls veya lx modellerinde hidrolik direksiyon mevcut değil midir ?
  • yumurtacı arkadaşlar tekrar merhaba.

paylaşımlarıma devam etmek istiyorum.

1998 accent gls aracıma sıralı sistem lpg taktırdım.

performansından memnunum. sadece araç lpgde çalışırken ve yokuş yukarı klima açıkken performansı düşüyor. buda dertlenecek bir durum olmadığını düşünüyorum.

lpg yaklaşık 1500-2000 km deneme fırsatım oldu.

uzun yolda 100 kmde 6.5-7 lt lpg yaktı.
    lpg fiyatının şimdi 1.81 olduğunu düşünürsek ortalama 7 lt lpg'den hesaplarsak 100 kmde 12.67 tl yakmış olur ki bu değeri aracı 80-90 km hızda 5.viteste tutarak 6 lt lpg ye yani 10 tl ye kadar indirmek mümkün.

kısa yolda dur kalklı yolda 100 kmde 9-10.5 lt lpg yaktı. Buda aracın agresif kullanmana bağlı olarak 18 tl-21 tl arasında bir rakama gelir.

bu arada aracıma uzaktan kumandalı alarm taktırdım.herşey dahil 60 tl.

kolçak aldım, onu monte ettim ve kullandım herkeze tavsiye ederim.büyük kolaylık.fiyatı 20 tl civarında.

en sonunda şunu söylebilirrim. araç alacak arkadaşlara bu model araçları özellilklede klimalı olanlarını tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellatursica -- 6 Ağustos 2008; 12:49:07 >

• MERHABA ARKADAŞLAR...
    1999 MODEL 1.5GLS SAHİBİYİM.ARAÇ 1 YILDIR BENDE VE ÇOK MEMNUNUM.BUNUN ÖNCESİNDE 2004 MODEL ELANTRA VARDI FAKAT DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIM.HYUNDAİ RAHATLIĞINI YAŞADIĞIM İÇİN ACCENT ALDIM.ATİKER MARKA SIRALI SİSTEM LPG TAKTIRDIM VE 3 AYDIR KULLANIYORUM.YALNIZ ARACIMIN TEK EKSİĞİ KLİMA. ARABAMA KLİMA ATKTIRMAK İSTİYORUM.BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA YANITLARSA SEVİNİRİM...İSTANBULDA BİR FİRMADAN 1200 YTL YE 2. EL BİR KLİMA BULDUM AMA GÜVENEMİYORUM..
  • Merhaba arkadaşlar bende 2000 1.5gls lpg li accent kullanıyorum, aracımdan gayet memnunum tek derdim araçta kilima olmaması gündüz yola çıkmak zulum. Danışmak istediğim bir konu var olay şu, dün gece aracı biraz zorladım ve kadran 180 i gördü 5 kişi ile. Otobandan çıktıntan sonra hızımı düşürünce motor dan gelen şık şık şık sesini farkettim rolantide ve gaza bastığımda sürekli geliyordu, daha öncesinde de ara sıra bu sesi duyuyordum ama kesiliyordu bi zaman sonra, dün gece ki olay diğerlerinden çok daha duyulucak seviye de idi evime geldiğimde aracın sesini tekrar dinledim ve ses kesilmişti, sesin sibop ayarından kaynaklandığını düşünüyorum ama emin değilim tabiki. Bu durumun devamı halinde motora ne gibi zarar vericeğini bilmiyorum yada başıma nasıl bi iş geliceğini :) bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim ....
  • Ogunmas arkadaşım amortisörleri nereden aldın ve nerede taktırdın ben de değiştirmek istiyorum ama bu fiyata bulamadım.en ucuz buldugum tanesi 80 ytl.bana cevap verirsen memnun olurum.

quote:

Arka sağ ve sol orijinal maysan 1 adet 45 ytl + KDV 20 YTL takma ücreti top:110 YTL
  • quote:

Orjinalden alıntı: zng67

Merhaba arkadaşlar bende 2000 1.5gls lpg li accent kullanıyorum, aracımdan gayet memnunum tek derdim araçta kilima olmaması gündüz yola çıkmak zulum. Danışmak istediğim bir konu var olay şu, dün gece aracı biraz zorladım ve kadran 180 i gördü 5 kişi ile. Otobandan çıktıntan sonra hızımı düşürünce motor dan gelen şık şık şık sesini farkettim rolantide ve gaza bastığımda sürekli geliyordu, daha öncesinde de ara sıra bu sesi duyuyordum ama kesiliyordu bi zaman sonra, dün gece ki olay diğerlerinden çok daha duyulucak seviye de idi evime geldiğimde aracın sesini tekrar dinledim ve ses kesilmişti, sesin sibop ayarından kaynaklandığını düşünüyorum ama emin değilim tabiki. Bu durumun devamı halinde motora ne gibi zarar vericeğini bilmiyorum yada başıma nasıl bi iş geliceğini :) bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim ....

subap ayarlayıcıların sesı olar onlara fincan dıyorlar 12 tane var aracta ılk calısmada ses cıkarması normal ama motor ısınıp normal calısma pozısyonunda sesı kesmesı lazım eger sureklı devam edıyorsa bu fincanlardan bazıları kırılımıs demektır ddegıstırılmesı gerekır ama degıstırılıceksede kırık olan degısılmelı hepsını degıstıelım dıyenler olabılır cunku

• quote:

arkadaşlar 1.5 gls 98 model accent var...aklımda kalan bir kaç özelliğini yazayım...araç 400'den sonra harbiden uçuyor bunu en iyi anlayabileceğiniz vites olarakda 2. vites diyorum...deneyin göreceksiniz...ön cam otomatik tuşlarını bozdunuz mu ? hayatınızın hatasını yaptınız demektir ben baya aradım orjinalini bulamamıştım..herneyse yan sanayisini aldım kendiniz takabilirsiniz çok basit tornavida yardımıyla çıkarabilirsiniz...2 adet swich var yerlerinden söküp yeni tuş takımına takıyorsunuz bu kadar..((bu arada bu 2. yan sanayi değişimi bakalım nereye kadar!!fiyat 15 ytl..))arabanızın kesinlikle muhtelif olan kontrolleri yaptırınız aracınıza ilerde büyük bir olay meydana gelmesini engelleyecektir bu bakımlar...

otomatık antenın sokulebılmesı ıcın sag on teker ve davlumbazı sokulmesı gerekıyor cok zahmetlı ıs anlıcagın

• Postanız bilgi gönderilmiştir.

Yanlış anlaşılmaması için BILGI donanım forum mesaj kutunuza gönderildi.
    quote:

Orjinalden alıntı: mus_ozdemir

Ogunmas arkadaşım amortisörleri nereden aldın ve nerede taktırdın ben de değiştirmek istiyorum ama bu fiyata bulamadım.en ucuz buldugum tanesi 80 ytl.bana cevap verirsen memnun olurum.

quote:

Arka sağ ve sol orijinal maysan 1 adet 45 ytl + KDV 20 YTL takma ücreti top:110 YTL

• ogunmas arkadaşım bende arka amörtisörleri değiştireceğim. bana servisten 240 ytl dediler orijinal. dışarıdan ise 150 ytl istendi. bana nerden aldığına dair bilgi gönderebilirmisin. teşekkürler

quote:

Postanız bilgi gönderilmiştir.

Yanlış anlaşılmaması için BILGI donanım forum mesaj kutunuza gönderildi.
    quote:

Orjinalden alıntı: mus_ozdemir

Ogunmas arkadaşım amortisörleri nereden aldın ve nerede taktırdın ben de değiştirmek istiyorum ama bu fiyata bulamadım.en ucuz buldugum tanesi 80 ytl.bana cevap verirsen memnun olurum.

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Tauris

arkadaslar herkes aracın özelliklerini yazmıs fakat kimse hidrolik direksiyondan söz etmemiş ! 97-98-99 model 1,3 ls veya lx modellerinde hidrolik direksiyon mevcut değil midir ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.