Şimdi Ara

ACCESS'DE ÜST TABLODAN VERİ ALMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ACCESS VERİ TABANINDA OLUŞTURDUĞUM İKİ TABLODAN VERİ ALARAK BİR SAYFADA BİLGİLERİ GÖSTERMEK İSTİYORUM.
    TABLO1 OTOMATİK SAYISI İLE TABLO2 DE OLUŞTURDUĞUM SIRAYI BİRLEŞTİRDİM. BİLGİLERİ GÖSTERMEK İSTEDİĞİM SAYFADA TABLO2'DEN BİLGİLERİ ÇEKİYORUM FAKAT TABLO1'DEN İSTEDİĞİM BİLGİLER GELMİYOR. BUNU NASIL YAPABİLİRİM.

• Eğer "1-m" bir ilişki var ise tabloların arasında: (mesela ID diye bi PrimaryKey'in olsun tablo1'de, tablo2'de de foreingKey olarak ustID olsun, tablo1'deki ID'ye refer etsin)

SELECT tablo1.*, tablo2.* FROM tablo1, tablo2 WHERE tablo1.ID=tablo2.ustID

deyince gelmesi lazım
  • SÖYLEDİĞİN ŞEKİLDE YAPTIM OLDU ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BU SEFERDE SÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞTIM. BU KONUDADA YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM. TABLO2'DEKİ BİR HANEYE GÖRE ARAMA YAPTIRIYORUM. ÖRNEĞİN İLLERE GÖRE. TABLO2'DE VAR OLAN İLLERDEN İZMİR OLANLARI LİSTELİYORUM FAKAT TABLO1'DEN DOĞRU BİLGİ GELMİYOR SADECE İLK KAYITIN BİLGİSİ GELİYOR N YAPMAM GEREKİYOR
  • SELECT tablo1.*, tablo2.* FROM tablo1, tablo2 WHERE tablo1.ID=tablo2.ustID AND tablo2.sehir='İZMİR' 

eğer tablo2'inde bir tane İZMİR kaydı varsa bir tane döner ;) Bu yukarıdaki kodda dikkatini çekmem gereken husus, bir kaydın görülebilmesi için tam olarak İZMİR ibaresinin bulunması gerektiğidir. başında bir karakter boşluk varsa olmaz. İZMİR - TÜRKİYE ise olmaz. sadece İZMİR iken olur.

şu kodu da ileride işine yarayacağını umaraktan göndereyim:
    SELECT tablo1.*, tablo2.* FROM tablo1, tablo2 WHERE tablo1.ID=tablo2.ustID AND tablo2.sehir LIKE '%İZMİR%' 

bu şekilde yaparsan, şehir kolonu içinde herhangi bir yerinde İZMİR ibaresi geçen kayıtları da çekebilirsin.
    umarım açıklayıcı olmuşumdur.
    kolay gelsin.
  • teşekkür ederim yardımlarından dolayı. iyi çalışmalar
  • un.real kullanıcısına yanıt
    merhaba uyeler veri tabanı altında altı tablom var.bunları üçü ile veri listeleme yapmak istiyorum.üç tablomun isimleri

(uyeler,resimler,arkadaslar). session ile gelen rumuz bilgisine bağlı olarak arkadaslar tablosundan sorgulama

yaparak çıkan arkadas isimlerinin (rumuzlarının) resimler tablosundaki anaresim sütunundaki ismi ve uyeler

tablosunda ki üye bilgilerini alarak listelemek istiyorum.nasıl sorgu yazabilirim.(asp,access,sql kullanıyorum.)

yardımcı olursanız memnun olurum.
  • y2941 Y kullanıcısına yanıt
    iyi gecelr lütfen yardımcı olurmusunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.