Şimdi Ara

access point acil yardımmmmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende belkin g router var amacım wireless adsl modem var biryerde ama benim laptopumun bulunduğu yerden bağlanamıyorum bendeki belkin i kullanarak modemle bilgisayarım arasına bunu koyarak internete bağlanabilir miyim? kısacası bu aletle modemin çekme mesafesini uzatabilir miyim? eğer mümkünse ne yapmam gerek anlatırsanız sevinirim.

• Yapamazsın malesef. Access point sadece yerel ağı wireless'e dönüştüren bir vericidir. Alıcı verici karma özelliği olan bir ürün olması gerekmekte. Köprü görevi gören ürünler access point ya da ethernet mantığından farklı çalışırlar...
    Bu arada, elinizdeki ürünün ethernet mode özelliği varsa ASUS'un bir ürününde olduğu gibi, wireless ethernet gibi kullanabilirsiniz. Yoksa malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 7 Aralık 2006; 22:06:03 >
  • peki arkadaşım bide şunların ne işe yaradığını soracağım. ayar ekranında
    1. use a access point
    2. wireless bridge
    gibi ayarlar var bunlar neye yarıyor? özellikle wireless bridge ne işe yarıyor anlatırsan sevinirim.
  • Access point (bağlantı noktası) bahsettiğim gibi yerel ağı ya da adsl modemdeki paylaşımı wireless'e dönüştüren, istemcilerin sunucuya bağlanmasını sağlayacak bir aracıdır.

Wireless bridge ise, uzakta bulunan bir wireless kaynağının (örneğin access point ile paylaşılan bir internet kaynağının) uzaktaki bir yere iletilmesinde mesafe artırımı yapan, iki merkez arasında orta kısımda bulunan köprü (bridge) dür.
  • Acces point sinyali kuvvetlendirmiyor muydu?
  • Hayır, access point varolan kablolu bağlantıyı kablosuza dönüştürür. Ayrıca bridging özelliği de varsa o ayrı. (bkz USR 5451)
  • quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

Hayır, access point varolan kablolu bağlantıyı kablosuza dönüştürür. Ayrıca bridging özelliği de varsa o ayrı. (bkz USR 5451)

Anladım, ama sanırım bu kablolu cihazın da access point alıcısı vs. olmalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim yapmak istediğim laptopum wireless ı görmüyor arada access pointimin BRIDGE özelliğini kullanarak adsl modeme bağlanabiir miyim?
  • Bende de 5461 var. Bu routerda da bridge özelliği mevcut. Masaüstü bilgisayarımın bulunduğu noktada "very low" olarak bir sinyal alıyorum ve bağlanabiliyorum ama sinyalin düşük olmasından dolayı sık sık kopuyor. Ruter'ı pencerenin önüne taşıyıp bridge mod'da çalıştırıp köprü görevi gördüreyim dedim ama beceremedim. Nasıl kullanılıyor bu özellik çözemedim gitti.

Router'dan güvenlik ayarlarını ve ağ adını bulduğum bağlantı ile aynı yapıyorum. Bridge mod seçeneğini işaretliyorum ama bana mısın demiyor. Router'ın ip numarasını kaç olarak ayarlamam gerek karar veremedim. Bulduğum bağlantının router'ınınki ile aynı mı olmalı ya da aynı aralıktan bir ip mi seçmeliyim?

Çalışmalarım sürüyor ama şimdilik bir umut yok

Düşündüğüm olay şu: Router'ımı pencerinin önüne koyup, masaüstü bilgisayarımdaki wireless kart ile bağlantıya ulaşmak. Ama umudum kırılmak üzere. Acaba bu bridge mod sadece iki router ya da access point arasında mı köprü oluşturuyor, sıradan wireless kartlar ulaşamıyor mu diye düşünmeye başladım.

• quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Bende de 5461 var. Bu routerda da bridge özelliği mevcut. Masaüstü bilgisayarımın bulunduğu noktada "very low" olarak bir sinyal alıyorum ve bağlanabiliyorum ama sinyalin düşük olmasından dolayı sık sık kopuyor. Ruter'ı pencerenin önüne taşıyıp bridge mod'da çalıştırıp köprü görevi gördüreyim dedim ama beceremedim. Nasıl kullanılıyor bu özellik çözemedim gitti.

Router'dan güvenlik ayarlarını ve ağ adını bulduğum bağlantı ile aynı yapıyorum. Bridge mod seçeneğini işaretliyorum ama bana mısın demiyor. Router'ın ip numarasını kaç olarak ayarlamam gerek karar veremedim. Bulduğum bağlantının router'ınınki ile aynı mı olmalı ya da aynı aralıktan bir ip mi seçmeliyim?

Çalışmalarım sürüyor ama şimdilik bir umut yok

Düşündüğüm olay şu: Router'ımı pencerinin önüne koyup, masaüstü bilgisayarımdaki wireless kart ile bağlantıya ulaşmak. Ama umudum kırılmak üzere. Acaba bu bridge mod sadece iki router ya da access point arasında mı köprü oluşturuyor, sıradan wireless kartlar ulaşamıyor mu diye düşünmeye başladım.

Hocam senin sorunun bence fiziksel bir şey, sinyalin gücünü azaltan başka bir sorun ya da bir engel olabilir mi acaba? Karışık bir durum.

• bilgisayarım camdan yaklaşık 3 - 4 metre uzakta. Bilgisayarımdaki 2 dbi gücündeki anten ile "very low" olarak alabiliyorum bağlantıyı. Router'ımdaki antenin de gücü aynı. Camın önüne koyduğumda görmemesi mümkün değil. Ben teknik bir hata yapıyorum ama daha çözemedim. Bridge mod ile uzaktaki bir access point'den bağlantıyı kendime alırken bridge mod olarak kullandığım router'ın ip adresi ne olmalı acaba?

Off off. bu akşam yeter bu kadar kafa yormak. Sonra kurcalamaya devam ederim. Elimde kalacak router yoksa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vozer

bilgisayarım camdan yaklaşık 3 - 4 metre uzakta. Bilgisayarımdaki 2 dbi gücündeki anten ile "very low" olarak alabiliyorum bağlantıyı. Router'ımdaki antenin de gücü aynı. Camın önüne koyduğumda görmemesi mümkün değil. Ben teknik bir hata yapıyorum ama daha çözemedim. Bridge mod ile uzaktaki bir access point'den bağlantıyı kendime alırken bridge mod olarak kullandığım router'ın ip adresi ne olmalı acaba?

Off off. bu akşam yeter bu kadar kafa yormak. Sonra kurcalamaya devam ederim. Elimde kalacak router yoksa.

Belki salpyilmaz sana cevap verebilir bu konuda, ben kurmadım kablosuz ağ ama, ilk aklıma gelen fiziksel bir neden olmuştu

Neyse kırma aleti bari

• melih arkadaşım
    elindeki aletlerle tabiki istediğin olur interneti paylaştırma metoduyla.
    1*adsli modemi laptopa bağla ethernetten kabloyla
    2*accespoint routerini orta bir mesafeye koy hiç bi yere bağlamadan elektrik dışında
    3*laptopunu aynı zamanda kablo dışında(ethernet) ilave olarakwirelesle acces pointe bağlantı kurdur ve laptopta interneti paylaştırı aç diğer pc için
    4*diğer pc ilede wirelesla acces pointe bağlan

minik bir interneti paylaşan ağ kurmuş espirisi olur ve olur istediğin

olmaz diyen çıkmasın lütfen bi sürü müşteriye yaptık

yanlız sen tabiki yanlış yazmadıysan bu sadece router özelliği varsa acces pointte olur.
    kolay gelsin
  • ilave
    tabi komşudan alacaksan onun takması lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.