Şimdi Ara

Accessten Isim Soyisim Sorgulama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir arıyorum ama asp de yeni olduğumdan ya anlayamıyorum ya da piyasada yok

Öncelikle durumu anlatayım. data.mdb dosyamız mevcut. üye girişi için üye sistemi yaptım giriş tamam. bir de kayıtlar tablomuz var. kayıtlar tablosunda tc kimlik no, dosya no, adi, soyadi,dogum tarihi, anne adi,baba adi var. Bunlardan adi ve soyadi kısmını ikisini birlikte dolduracak şekilde bir sorgulama sistemi yapmak istiyorum. Örneğin adı= Beyza Sude soyadi= Abacı yazılacak ve sorgulanacak. Sorgu sonucunda bütün tablo gösterilecek. sorguda diyelimki 3 tane aynı ad ve soyadtan biri çıktı. Bu sefer sorgulayan kişi anne adı ve baba adı hatta tc den filan ayırt ederek kişiyi bulacak.

Fazla karmaşık anlatmamışımdır umarım. Bu arada normal sayı sorgulaması yapmayı biliyorum fakat onda nokta atışı oluyor.mesela tc sorgulansa tek kişi çıkıyor ama tc karmaşık olduğundan isim soyisim sorgulamak gerekiyor.

Ekte de datanın görüntüsünü yollucam arkadaşlar...

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
     Accessten Isim Soyisim Sorgulama

• like sorgusunu kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 22 Ağustos 2015; 18:29:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.