Şimdi Ara

Accord'dan Sonra... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Accord dan sonra sürüş keyfi ve performans adına Mondeo 2.0 Ecoboost çok yerinde bir seçim olur, C5 2.0HDI ise alt-orta devirlerde sakin-ortalama sürüşlerde 2.4 Honda motorunu aratmaz ve araç genel olarak çok konforludur, konfor ve ekonomi adına iyi bir seçim olur ancak direksiyon tepkileri ve yumuşak yürüyen aksam ayarları sert araçlardan sonra biraz alışkanlık isteyebilir.
  • Umarim arabanizi sürekli kaldirima park etmiyorsunuzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 2.4 Accord vardı satıp E39 530İ aldım.
    Dediğiniz modeller içinde yakıtına katlanırım diyorsanız 240lık Mondeo diyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-orjinal-2.4-accord-executive-full-lpg-li-160.000-km-241010986/detay/

ilanım budur.. Fiyatı yüksek denmesin diye baştan söyleyim bilerek yüksek yazdım.. Takas tercihim olduğu için..
    Accord sorunsuzluk konusunda çok çok önde.. Baktığım araçlarda aracın tipi, şekli açısında aynı tadı bulamıyorum gibi (F/P sınıfında)

Honda Legend düşündüm.. İlanda 1 tane var onlada anlaşamadık :)

Şu memlekette kaldırımların yayalara ait olduğunu ne zaman öğreneceğiz çok merak ediyorum, ayrıca 10 yaşında bir araç ve 45.000 TL ülkemizin içler acısı halini bir kez daha görmüş olduk...

Düzenleme: Hatalı rakam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 8 Kasım 2015; 12:09:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-orjinal-2.4-accord-executive-full-lpg-li-160.000-km-241010986/detay/

ilanım budur.. Fiyatı yüksek denmesin diye baştan söyleyim bilerek yüksek yazdım.. Takas tercihim olduğu için..
    Accord sorunsuzluk konusunda çok çok önde.. Baktığım araçlarda aracın tipi, şekli açısında aynı tadı bulamıyorum gibi (F/P sınıfında)

Honda Legend düşündüm.. İlanda 1 tane var onlada anlaşamadık :)

Şu memlekette kaldırımların yayalara ait olduğunu ne zaman öğreneceğiz çok merak ediyorum, ayrıca 8 yaşında bir araç ve 45.000 TL ülkemizin içler acısı halini bir kez daha görmüş olduk...

10 yaşında

• caner_24 kullanıcısına yanıt
    Düzeltme için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byshakram

Aracınız gerçekten çok temiz bence hiç bu baktığınız araçlara yönelmeyin. Bu baktığınız araçlar Accordun ne konforunu ne de performansını verir aldıktan 2 ay sonra geri satışa koyarsınız. Neden satıyorsunuz gerçekten anlamış değilim :)

Uzak durulması gereken 2 grup var forumda.
    1-Vw fanları. Golfü passatı, mercedes bmwyle kıyaslayan kişilerdir.
    2-Honda ve accord fanları. Bunlarda vw fanlarına saydırırlar ama aşağı kalmazlar onlardan. Sanki adam f10 satıp c5 alayım mı demiş gibi tepkiler verirler. Şekil a. Accord onlar için dünyanın en iyi arabasıdır. Ama nedense çoğunda civic vardır. Accordu f30la kıyaslayan adamları gördü bu gözler.

• cesmuru kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın aracı henüz 160kda ve kazasız sayılabilecek bir rakamda hasar kaydı var. İstediği fiyat 45 ancak inecektir 42-43e hatta 40a. Bu temizlikte bu gücü ve konforu verecek aynı fiyata başka araç var mıdır? Aracı 2005 model baktığı araç 2010+ modeller fiyatlar o yüzden böyle deniliyor ancak şuanda baktım mondeo ecoboostlara temiz birşey alayım dese en az 60bin lira. Aradaki 20bin liralık farka değecek kadar gözle görülür bir değişim yaşayacak mı? Tartışılır.

• quote:

Arkadaşın aracı henüz 160kda ve kazasız sayılabilecek bir rakamda hasar kaydı var. İstediği fiyat 45 ancak inecektir 42-43e hatta 40a. Bu temizlikte bu gücü ve konforu verecek aynı fiyata başka araç var mıdır? Aracı 2005 model baktığı araç 2010+ modeller fiyatlar o yüzden böyle deniliyor ancak şuanda baktım mondeo ecoboostlara temiz birşey alayım dese en az 60bin lira. Aradaki 20bin liralık farka değecek kadar gözle görülür bir değişim yaşayacak mı? Tartışılır.

Alacağı araç çok daha güncel olacak. Seçeneklerden hangisini alırsa alsın bu böyle. Accordun kasası 2003te çıktı diye biliyorum. Tercih edecek olduğu araçlarda en eski çıkış tarihi olan mondeo(alfayı bilmiyorum). O bile 2007de çıktı. C5 mondeo 159 çok daha iyi yol tutar eski kasa accorddan. 160 bin kilometre bence o kadarda az bir kilometre değil. Alacağı araçların kmsi bunun yarısı bile olmayabilir.

Evet verebilen araçlar var aynı paraya. 2.0 tdci mondeo o konforu verebilir. Daha güncel araç ayrıca. Turbo ilede accord kadar gittiğini hissettirir. Hem de tüple uğraşmadan. Accordu çok abartıyorsunuz. 20 bin liraya değecek tabi ki onlarca fark olacak. 60 bin liralık mondeolar bu kmnin 3te 1i. İçinde sıfır kokusu bulunan araçlar. Sakın yanlış anlamayın mondeo örneği üzerinden gidiyoruz ama diğer araçların hepsi accorddan sonra pişman etmez. Tam tersi çoğu konuda ezer geçerler. Yol tutuş, konfor ve verimlilik. Seçeneklere insigniada eklenebilir.

Bende turbolu araçlar dururken atmosferik tercih etmeyenlerdenim. Ancak fabrika verileri karşılaştırıldığında yakıtta ve performansta çok bir fark çıkmıyor(tabii ki fark var ama çok değil işte). Bir de Accordun yaşı ve dediğiniz gibi yeni araçlara göre km fazlalığı da bir adım geri atıyor. Ayrıca benim görüşüm bir şoföre yardım edebilecek her özellik zaten Accordda varken ekstra şerit takip, oto. park vs. ne gerek var ki?(yine mondeoda kaldım karşılaştırırken) Ve model yükseltmek ve ekstra donanımlar için 20bin lira yüksek gibi geldi sadece bana. Parası olana tamam alsın da malum durumlar da belli yani.

• quote:

Bende turbolu araçlar dururken atmosferik tercih etmeyenlerdenim. Ancak fabrika verileri karşılaştırıldığında yakıtta ve performansta çok bir fark çıkmıyor(tabii ki fark var ama çok değil işte). Bir de Accordun yaşı ve dediğiniz gibi yeni araçlara göre km fazlalığı da bir adım geri atıyor. Ayrıca benim görüşüm bir şoföre yardım edebilecek her özellik zaten Accordda varken ekstra şerit takip, oto. park vs. ne gerek var ki?(yine mondeoda kaldım karşılaştırırken) Ve model yükseltmek ve ekstra donanımlar için 20bin lira yüksek gibi geldi sadece bana. Parası olana tamam alsın da malum durumlar da belli yani.

Turbosuz araç alınmaz bu devirde hocam. Bu konuda hemfikiriz zaten. Parası olmasa sormaz sanırım bu değişimi. Kişisel tercihi. Daha güncel bir aracında daha güvenli olacağını düşünüyorum.

Benim forumda sinirlendiğim şey şu. Accordu öyle bir göklere çıkartıyorlar ki bunları duyan biri d segmenti bir araç değilde f segmentinden bahsediyorlar sanar. Sizide o kişilerden sandım. Kusura bakmayın.

Yok hocam ne kusuru Accord hayranlığı var da forumdaki arkadaşlar kadar değil bendeki, pasif içici gibi diyelim :). Yüksek modeldeki donanım farkına katılıyorum yanlış bir yorumlama yaptığımı da farkettim konu açıldığına göre 20bin lira fark gözden çıkmış demektir.

• hulusi kullanıcısına yanıt
    Aracınız otomatik vites mi? Eğer öyleyse ve alacağınız C5 de otomatik ise hondadan sonra C5'in otomatiği sizi pek tatmin etmeyebilir. C5 Vites atarken araç öne doğru yığılıyor aşırı güç kaybı var ve biraz da kararsız bir vites.
  • Bütçe tutuyorsa Accord sonrası Subaru Levorg çok tatmin eder, bayılırsınız.
  • Yani sorunsuzluğu dışında Accord 2.0 olmuş, 2.4 olmuş ne albenisi var acaba, tipik Honda Fanı ritüelleri.

Efsane kasa Civic, Efsane kasa Accord vs.

Bir kere bu 2.4'e niyetlendim, teste çktık yüksek hızlara motor arabanın içinde, ahım şahım güçlü değil, gücünü de yüksek devirden yani musluk gibi benzini açınca veriyor, tork desen turbolu araçlara göre içler acısı, sürekli devir istiyor.

Mondeo EcoBoost her anlamda bu arabanın içindem geçer, ki bu fiyatlara neredeyse Mondep bulunuyor zaten.

• Yakıta katlanırım derseniz mondeo tabiki. Özellikle accorddan sonra yolda rayda gidiyor hissi verir. Accord bende de vardı zamanında yol tutuş dışında memnundum.

C5 arkadaşta var her hafta bir yeri bozuluyor. Özellikle elektronik arızası ile uğraş uğraş bitiremedi.
  • Accorddan sonra hiçbir arabaya binilmez. Ama dizelin torku farklı bi tat verir. O yüzden 2 litre dizel alması tavsiye ederim ama ondada surus zevki pek bekleme. Sadece torku hiasedeceksin ve zamanla oynayacaksin. Su durumda arkadan itis dizel alıp oyunu daha zevkli hale getirebilirsin. Değilse accordun süspansiyonları değiştir paşa paşa devam et

• Lacano kullanıcısına yanıt
    Ben hiç kaldırıma park etmem.. İlandaki resim ise aracı yıkatmaya vermiştim, yıkamacı kendisi park etmiş, orada foto çektim sadece..
    İlanın en başında fiyat ile ilgili açıklamayı zaten yapmıştım..
  • kayaer07 kullanıcısına yanıt
    arkası uzun araba sevmiyorum..
    o yüzden direk eledim..
  • byshakram B kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz aslında doğru..
    Neden derseniz bir önceki accordumu satıp başka araç alacaktım..
    Baktım, araştırdım, denedim, ettim, bulamadım alamadım başka araç.. Yine bu accord umu aldım :):)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.