Şimdi Ara

AccuWeather uygulamasının konum bilgilerini izinsiz sattığı anlaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AccuWeather uygulamasının konum bilgilerini izinsiz sattığı anlaşıldı

Mobil cihazlar için üretilmiş en iyi hava durumu uygulamalarından biri olan AccuWeather şu sıralar çalkantılı bir dönemden geçiyor. Güvenlik araştırmacısı Will Strafach, iOS cihazlarda yer alan AccuWeather uygulamasını derinlemesine analiz etti ve uygulamanın kullanıcı konum bilgilerini Reveal Mobile adlı reklam şirketine gönderdiğini saptadı. İşin kötü tarafı ise kullanıcıların, konum bilgisi paylaşma seçeneğini kapatmasına rağmen uygulamanın bunu dikkate almaması.

Ayrıca Bkz.Toshiba'dan oyuncular ve profesyoneller için 8TB'lık sabit disk
    Strafach'ın araştırmasında, konum bilgisi kapalı olmasına rağmen kullanıcıların GPS koordinatları, bağlı oldukları kablosuz ağın adı ve Bluetooth'larının etkin olup olmadığı Reveal Mobile adlı reklam şirketine gönderiliyor. 36 saat süren analiz sonucunda bu hassas bilgilerin tam 16 kez gönderildiği raporlandı.

Konu hakkında Apple ve AccuWeather cephesinden henüz bir açıklama gelmezken, uygulamanın Android versiyonunda da buna benzer bir izinsiz veri kullanımının olup olmadığı henüz bilinmiyor.  AccuWeather uygulamasının kişisel verilerinizi izinsiz kullanılması düşüncesi bile sizi rahatsız ediyorsa, başka bir hava durumu uygulamasına geçmenizin vakti gelmiş demektir.

• Satmaması daha ilginç olurdu bence

• Hangisi satmıyorki...

• Ussuz kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle...

• AccuWeather'a tokatı çakarlar şimdi.

• Bu açık Android'de olsaydı ooovvv büyük güvenlik açığı bilmem ne ama iOS'da olunca -satılmaması daha ilginç olurdu..

Şeklinde yorumlar vardı göremiyorum bu aralar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AccuWeather konu ile ilgili açıklama yapmış.
    https://www.accuweather.com/en/press/69041756

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuS.TeR

Bu açık Android'de olsaydı ooovvv büyük güvenlik açığı bilmem ne ama iOS'da olunca -satılmaması daha ilginç olurdu..

Şeklinde yorumlar vardı göremiyorum bu aralar

Bu bir güvenlik açığı değil, bir uygulamanın virüs gibi davranması. Tabi şöyle bir durum var GPS kapalı oldu halde, koordinat bilgisi alınabiliniyor sa, bu IOS için sıkıntı bakalım arkasından ne gelecek.
  • HuS.TeR kullanıcısına yanıt
  • Şimdi hemen yeni bir sözleşme yapıp "YASAL" hale getirirler.

• Apple ne tepki vereceğini merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı telefonlar ilk çıktıklarında arkaplan uygulamaları minimuma indirilmek istenirdi, pil ömrü uzasın falan diye. Şimdi bilgisayarda uygulamayı kökten kapatabilirken, mobil bir cihazda kapatamıyoruz...

• Teşekkürler bilgilendirme için
  • satsın hayrını görsün, oldukça doğru sonuçlar veriyor.

• Ne olur ki konum bilgisini alsa? Adamlar bizim telefon numaramızı satıyor...
  • AccuaWeather inkar etmis paylasimi
  • "İşin kötü tarafı ise kullanıcıların, konum bilgisi paylaşma seçeneğini kapatmasına rağmen uygulamanın bunu dikkate almaması."

Bu kısmı tam olarak anlamadım. Yani konum erişimini kapatsak bile yine de görebiliyor mu konumu? Yoksa uygulama içindeki bir ayar mı? Accu kullanmadığım için bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fiyasko

• İzin alıp da mı satsalardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C_K

"İşin kötü tarafı ise kullanıcıların, konum bilgisi paylaşma seçeneğini kapatmasına rağmen uygulamanın bunu dikkate almaması."

Bu kısmı tam olarak anlamadım. Yani konum erişimini kapatsak bile yine de görebiliyor mu konumu? Yoksa uygulama içindeki bir ayar mı? Accu kullanmadığım için bilmiyorum.

Konum erişimi ayarlardan kapanmıyor mu? O zaman iOS'un açığı gibi duruyor bence bu. Sonuçta yanlış bilmiyorsam telefon programa konumu veriyor, program da artık ne yapıyorsa yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.