Şimdi Ara

>>>Acemi Birlik: (Manisa) - Usta Birlik: (Kıbrıs) Olanlar İçeri!<<< (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
5
Favori
19.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kdrrdk

acemi: 1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ / MANİSA
    usta: 39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 39 UNCU TOP.A. 2 NCİ TOP.TB. 2 NCİ 155/39 MM.LİK K/M OB.BT. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

kısaltmaları çok net anlamasam da aynı yere düşen birkaç kişiyi gördüm sanki..
    Manisa'ya gittiğimiz zaman birbirimizi bulursak şu sitenin gerçekten anlamı olacak..

herkese şimdiden hayırlı tezkereler..

Alaylar aynı, taburlar farklı kardeş ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Esas Birliği 39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 39 UNCU TOP.A. 1 İNCİ TOP.TB. 3 ÜNCÜ 105/24,5 MM.LİK ÇEK.OB.BT. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

Kisaltmalarin açıklamasını çözdüm

39. Mekanize piyade tumeni 39. Topçu alayı 1. Topçu taburu 3.... Çekici(?) obüs bataryası ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: müyendiz

Esas Birliği 39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 39 UNCU TOP.A. 1 İNCİ TOP.TB. 3 ÜNCÜ 105/24,5 MM.LİK ÇEK.OB.BT. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

Kisaltmalarin açıklamasını çözdüm

39. Mekanize piyade tumeni 39. Topçu alayı 1. Topçu taburu 3.... Çekici(?) obüs bataryası ;)
    Arkadaşlar isimleri alalım,hatta Facebook'tan ekleşelim.

https://www.facebook.com/emrecihandogan

• quote:

quote:

usta: 39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 39 UNCU TOP.A. 2 NCİ TOP.TB. 2 NCİ 155/39 MM.LİK K/M OB.BT. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

Manisa'ya gittiğimiz zaman birbirimizi bulursak şu sitenin gerçekten anlamı olacak..

Oooo askerlik birlikte geçecek desene

Manisa ve Kıbrıs hakkında bilgisi olan arkadaşlar bizimle de paylaşırsa biraz daha rahatlayacağız diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Oooo askerlik birlikte geçecek desene

Manisa ve Kıbrıs hakkında bilgisi olan arkadaşlar bizimle de paylaşırsa biraz daha rahatlayacağız diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar manisa ve mogasa hakkında bilgi verebilecek varsa çok sevinirim

• 39 . tumen 14 mekanize alay karargahi varmidir ?

• mehmet0805 kullanıcısına yanıt
    maniaa ; kacinci tabur oldugun onemli cunku toren alanina uygun adim gidilir yada tay adimi denir bacaklar artik iflas eder : ) benim ki cok yakindi 1. tabur 3 boluk hemen yanindaydi toren alaninin rahattik o yuzden haftada iki gun banyo yemekler orta duzey cavuslar bazen kıl olabiliyo . erken saatte teslim olun cunku aksama kalirsaniz karanlikta soyunip giyinirsiniz zor olur basima geldi : ) telefon karti alin 4 tane yeter siz arayip konusursaniz ama bi tanede alip cagri atarsiniz ankesorluden geri arama var cunku aileniz geri arayabilir . su bulumdurun cebinizde sicakda cekilmez egitim. eger musa ates le calisirsaniz on numara adamdir. ensar duman iidir musa ates iidir onlarla calisiraaniz ii insanlar digerlerini bilmem bazi cavuslar can sıkabilir kafaya takmayin bati kisla spil daginin eteklerinde sabah soguk olurdi ben subatta ordaydim gotumuz donardi manisa kisa ama en zor donemidir askerligin. simdi gelelim kibris kismina . ilk geldiginizde havaalaninda sizi karsilicaklar tumen tumen ayirirlar bide alay olarak sora gotururler sansliysaniz iki aktarmada yerinize varirsiniz sansiniz yoksa bi iki gun baska kislalarda yatarsiniz zar zor birlige ulastiniz devrecilik 14alayda yoktur baska yerleri bilmem ama safagi az kalmis olanlar biraz calistirir sizleri mesela yazici alir yanina yazi islerini ogretir depocu depoyu gibi en zor zaman 354ler teskere alinca yasarsiniz zor gelir bi kac gun sora oda gecer. banyo hergun olabilir su sikintisi var bizim burda yok hergun hamam var ama bazi yerlerde haftada bi oluyomus . simdi kilit sorularinza gelelim burda en cok para yol yeme icme sigaraya gider yemekler kotudir asker yapar cunku simdilik aklima bunlar geldi safak 84 gelin artik 355 ler : )))

• quote:

Orijinalden alıntı: barrosso34

39 . tumen 14 mekanize alay karargahi varmidir ?
    Merhaba arkadaşlar,bende foruma yeni üye oldum,herkese hayırlı tezkereler şimdiden.
    Eğitim Birliği1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ / MANİSA
    Esas Birliği39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 39 UNCU TOP.A. 4 ÜNCÜ TOP.TB.KH. VE KH.HİZ.BL. / GİRNE / GİRNE
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcastle_34

Merhaba arkadaşlar,bende foruma yeni üye oldum,herkese hayırlı tezkereler şimdiden.
    Esas Birliği39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 39 UNCU TOP.A. 4 ÜNCÜ TOP.TB.KH. VE KH.HİZ.BL. / GİRNE / GİRNE

Acemilikte beraberiz tertip ustalikta ben kibris magosadayim. allah yardimcimiz olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0805

quote:

Orijinalden alıntı: blackcastle_34

Acemilikte beraberiz tertip ustalikta ben kibris magosadayim. allah yardimcimiz olsun

Alıntıları Göster
    acemilikte hepimiz aynı yerdeyiz galiba, kıbrısa gidince şehirler arası dağılma durumu olacak.

• Arkadaslar bu manisa merkez bati kisla mi oluyor e devlette yazmiyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: turexx

şimdiden geçmiş olsun o zaman en son arkama bakmadan ucağa binmiştim bidahada gitmem oraya 14. zırhlı tugay değirmenlik eğer bide piyadeseniz allah yardımcınız olsun diyorum sporda canınıza okuyacaklar yeri gelecek carsı izniniz bile kesilecek kısa donem gitmeme ragmen 2 denetleme gordum zor gunler bekliyor.size tavsiyem sigara icmeseniz bile içiyorum deyin aylık askerlerede sigara kontenjanı verilir 20tl belki daha ucuza 2-3 kutu sigara veriliyor malborosundan tut her turlu marka var icmeyenler satarlar ama kesinlikle caktırmayın.lefkoşa yakınlarına duserseniz carşı izniniz 2 secenek olarak sunulur Girne(izmir karşıyaka gibi bir yer) yazın muthiş olur yada lefkoşa içi deniz yoktur ama çarşısı ve alışveriş olanagı daha yukektir ben denizi sevdiğim için hep girneye giderdim.askeriyenin anlaştıgı otobusler goturur cok ucuzdur bilet gidiş donus olarak kesilir yani kaybetmemeye bakın belirli saatleri vardır.cok sıcaktır içkileri cok ucuzdur ama size yasak kumarhaneler yine yasak denetimleri cok saglam inzibatlar dolaşıyor sakın kendinizi riske atmayın asker oldugunuz cok belli oluyor izin kullanmamaya calısın bir an once bitirin hala savas bolgesi olarak gectigi için spor ve denetlemeler cok olur(kısa donem olmanız size bu konuda hicbir artı getirmez raporunuz yoksa yapacaksınız) sehir içinde askerlik iç bolgedekilere nazaran daha iyidir.altyapı cok kotudur ben depoda yattıgım gunleri bilirim internet pahalı ve yavas onlar daha internet kafelerin bas tacı oldugu zamanları yasıyorlar. bu soylediklerim 2 yıl oncesinin kosullarıydı insallah bir gelişme gostermiştir

bu adamlar yaz dönemi gidiyor,denetleme görmezler diye biliyorum..bende ağustos celbi kıbrıstaydım.spor,atış,evrak ne varsa denetleme gördüm ama ben geldiğimde ayrılmak üzere olan nisan celbi arkadaşlar denetleme olmadığı için kimse bizi sıkmadı demişlerdi ki yazın çok sıcak olduğu için sabah erken saatler dışında pek bir spor faaliyeti vb de olmaz..

bu arada 3-4 saat kaldım o değirmenlikte..bizde çok spor yaptık güzelyurtta ama kupkuru toptakta oranın atmosferi kötü baya...ben denizin dibindeydim zaten :)

• quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

Orijinalden alıntı: turexx

şimdiden geçmiş olsun o zaman en son arkama bakmadan ucağa binmiştim bidahada gitmem oraya 14. zırhlı tugay değirmenlik eğer bide piyadeseniz allah yardımcınız olsun diyorum sporda canınıza okuyacaklar yeri gelecek carsı izniniz bile kesilecek kısa donem gitmeme ragmen 2 denetleme gordum zor gunler bekliyor.size tavsiyem sigara icmeseniz bile içiyorum deyin aylık askerlerede sigara kontenjanı verilir 20tl belki daha ucuza 2-3 kutu sigara veriliyor malborosundan tut her turlu marka var icmeyenler satarlar ama kesinlikle caktırmayın.lefkoşa yakınlarına duserseniz carşı izniniz 2 secenek olarak sunulur Girne(izmir karşıyaka gibi bir yer) yazın muthiş olur yada lefkoşa içi deniz yoktur ama çarşısı ve alışveriş olanagı daha yukektir ben denizi sevdiğim için hep girneye giderdim.askeriyenin anlaştıgı otobusler goturur cok ucuzdur bilet gidiş donus olarak kesilir yani kaybetmemeye bakın belirli saatleri vardır.cok sıcaktır içkileri cok ucuzdur ama size yasak kumarhaneler yine yasak denetimleri cok saglam inzibatlar dolaşıyor sakın kendinizi riske atmayın asker oldugunuz cok belli oluyor izin kullanmamaya calısın bir an once bitirin hala savas bolgesi olarak gectigi için spor ve denetlemeler cok olur(kısa donem olmanız size bu konuda hicbir artı getirmez raporunuz yoksa yapacaksınız) sehir içinde askerlik iç bolgedekilere nazaran daha iyidir.altyapı cok kotudur ben depoda yattıgım gunleri bilirim internet pahalı ve yavas onlar daha internet kafelerin bas tacı oldugu zamanları yasıyorlar. bu soylediklerim 2 yıl oncesinin kosullarıydı insallah bir gelişme gostermiştir

bu adamlar yaz dönemi gidiyor,denetleme görmezler diye biliyorum..bende ağustos celbi kıbrıstaydım.spor,atış,evrak ne varsa denetleme gördüm ama ben geldiğimde ayrılmak üzere olan nisan celbi arkadaşlar denetleme olmadığı için kimse bizi sıkmadı demişlerdi ki yazın çok sıcak olduğu için sabah erken saatler dışında pek bir spor faaliyeti vb de olmaz..

bu arada 3-4 saat kaldım o değirmenlikte..bizde çok spor yaptık güzelyurtta ama kupkuru toptakta oranın atmosferi kötü baya...ben denizin dibindeydim zaten :)

Alıntıları Göster
    Acemi Birlik: 1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ

Usta Birlik: 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ TOP.A. 4 ÜNCÜ TOP.TB. ÇEK.OB.BT. / MAGOSA / KIBRIS

Kıbrıs her zaman korkutmuştur beni, korktuğum şey başıma geldi inş. buda geçecek hayırlısı
    Antakya'dan slmlar

• kdrrdk K kullanıcısına yanıt
    Hocam usta birliğin: 39. Mekanize Piyade Tümeni, 39. Topçu Alayı, 2'nci Topçu Taburu, 2'nci Batarya.

155/39 dediği de topun çapıdır. Sınıfın topçu olduğu için çekerli ve kundağı motorlu top diye ayrılıyor. Seninki kundağı motorlu olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf-1986

Acemi Birlik: 1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ

Usta Birlik: 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ TOP.A. 4 ÜNCÜ TOP.TB. ÇEK.OB.BT. / MAGOSA / KIBRIS

Kıbrıs her zaman korkutmuştur beni, korktuğum şey başıma geldi inş. buda geçecek hayırlısı
    Antakya'dan slmlar

Alıntıları Göster
    Manisa' dan Kıbrıs'a nasıl gidecez. Fikri olan varmı arkadaşlar bildiğim kadarıyla Manisa' da hava alanı yok. İzmir üzerinden uçakla gideriz büyük ihtimalle fakat uçak biletleri 250 civarı diye tahmin ediyorum. Bilgisi olan varsa paylaşabilr mi?

• quote:

Manisa' dan Kıbrıs'a nasıl gidecez. Fikri olan varmı arkadaşlar bildiğim kadarıyla Manisa' da hava alanı yok. İzmir üzerinden uçakla gideriz büyük ihtimalle fakat uçak biletleri 250 civarı diye tahmin ediyorum. Bilgisi olan varsa paylaşabilr mi?

Tertip thy nin tsk ile anlasmasi var die biliyorum bize biletleri ucretsiz verebilirler yada ucretini yatrrlar. Benim mrk ettigim yemin toreninden kac gun sonra gitmemiz gerekir.
    61.alay 3.tabur 3.boluk piyade magosa

• BLADEEEE kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar şehirlere çok takılmayın, herkeste farklı şeyler yazıyor, mesela aynı alaya düşen bir arkadaşta Girne yazarken diğerinde Lefkoşa yazabiliyor, halbuki ikisi de aynı. Kıbrıs'ta şehir merkezlerinden uzakta bir çok alay, tümen var, hepsi merkezde değil ama böyle belirtiliyor.
    2 gün yok izni olduğunu biliyorum hocam @mehmet0805
  • quote:

uçak biletinizi önce ayarlayın,çıkış gününüzü bir şekilde içeriden öğrenirsiniz..ona göre 2 hafta kala alan 100tl yede aldı,benim gibi 1 hafta kala alan 250tl yede aldı..bunun dışında mersin den feribotlada gidilebiliyor ama o yolu çeken arkadaşlar bir daha asla dedi..bunun dışında maddi imkanı yetersiz arkadaşlar için(yada neden cebimden ödeyim diyende olabilir elbette) mersinde ktm birliği var,oraya teslim oluyorlar ve oradan artık ne zaman kıbrısa geçilirse..yine teslim olduğunuz günden askerliğiniz işliyor elbette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 25 Nisan 2014; 22:13:02 >

Manisa'da yemin töreninden sonra dağıtım izni kullanmazsanız sizlere 3 gün yol izni verecekler. Örneğin cuma günü yemin ettiniz ki genelde cumaya denk gelir, pazartesi Kıbrıs'a katılmak zorundasınız ya da dağıtım kullanırsanız (7 gün) takip eden ilk cuma teslim olursunuz. Dağıtım izni kullanlara ayrıca yol izni verilmez. Ulaşımı da ya kendi imkanlarınızla sağlayacaksınız ya da Manisa'da sorarlar zaten KTM kullanmak isteyen var mı diye orada belirtirsiniz. Sizleri Mersin'den deniz yoluyla Kıbrıs'a getirirler. Bu da bazen bir hafta sürebiliyor gemi beklenmesi, size sıra gelmesi vs.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.