Şimdi Ara

Acemiler için yemek programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, bu sporda daha yeniyim ama beslenme programının ne kadar önemli olduğunun farkındayım yazıldığım spor salonunda da bu konuda yardımcı olamayacaklarını söylediklerinden (zaten genellikle yapılan programlar üstün körü oluyormuş heralde) , kendim internetten araştırdıklarmla bir yemek programı hazırlamaya karar verdim. programı ekliyorum deneyimli arkadaşlar bir göz gezdirirse sevinirim, nerede bir eksiğim var nerede fazlam var?
    boyum 171 ve kilom 72kg yağ oranım da %18

şu anlık hedefim bir kaç kilo vermek belki 70 kiloya düşünce clean bulking ile kas yapmaya devam ederim diye düşünüyorum sizce bu program yeterli olur mu? şimdiden teşekkürler.

• Çok fazla süt ürünü tüketiyorsun, kuruyemiş hiç yok, varsa yoksa lor peyniri var, ve gereksiz bir süt tüketimi var. Sindirim sağlığı için çok gereksiz, akneye eğilimli bir tipsen ayvayı yedin, genetik olarak çabuk su tutan derisi kalın biriysen yine yandın :) Ekonomik durumunu bilemem, lakin diyetine canlılık katman lazım. Pişirdiğin gıdalara koyacağın yağ miktarınında hesaplanması lazım. Onun dışında ne desem sıkıntı çünkü iyi beslenmek maalesef pahalı bir iş, o yüzden sana da niye böyle kardeşim yaaa diyemiyorum. Fena değil. Yani yaptığın programın hatası şu, belli bir kalori ve makro değerine doldurmak adına gıda eklemişsin, haliyle hani garip bir görünüm var. Aynı gıdalar öğünlerw bölünmüş. Öğünü 20 bölümede bölsen 1 bölümede bölsen aldığın total kalori miktarı önemli. Yani 30 gr yulaf, üzerine 50 gr yulaf, işte 30 gr bi lor, 70 gr bi daha lor, yetmedi bir daha lor... Böyle olmaz. Mesela napalım, olayın içine bi kuruyemiş katalım, yeşil tüketelim, 150 gram meyve yazmışız ama meyvenin türünü seçelim nedir bu meyve, bize etkisi nedir bir araştıralım, konserve balık tüketmeye çalışalım (sardalya, hamsi, uskumru), sürekli aynı et türünü tüketmeyelim vs vs..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yemek programı falan yapmana gerek yok... şekerli ve paketli gıda harici canın ne yerse ye..gecenin sonunda fazlan varsa yarın daha az yersin, alman gereken kalori kaldıysa kuruyemişle protein tozuyla kapatırsın..artı olarak sürekli lor gerçekten yenmez en başında seni bıktırır.
  • grken kullanıcısına yanıt
    Adam açıkta olup olmadığını nasıl bilecek? Hissiyata dayalı beslenme ileri seviye sporcular için bana göre. Belli bir dönem boyunca kalori takibi yapılıp, yenilen öğünlerin değeri ezberlenmeli. Herşeyin bir yolu yordamı var, kafaya göre beslenmek, kafaya göre sonuçlara yol açar.

• JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    dediklerinize göre programımı revize ettim hocam, ayrıca sabah hazırladığım shake'e bir salatalık koyucam ve spor sonrası patates tavuğun yanına da sebze almaya çalışıcam, spor sonrası yeşil elma iyi gelir dediler ondan dolayı spordan sonra fix bir tane yeşil elma+ lor ile shake hazırlayıp içiyorum , spordan önce de evde ne meyve varsa onun suyunu sıkıp içicek yapıyorum, ara öğün olarak da en ucuz kuruyemiş leblebiyi seçtim.

• Avanguardia kullanıcısına yanıt
    Meyvenin suyunu sıkarak posasını ziyan ediyorsun. Midenin ona ihtiyacı var. Her neyse fena program değil, umarım iyi sonuç alırsın. Kolay gelsin.

• Avanguardia kullanıcısına yanıt

Toplasan 80gr kaliteli protein var kas kütlesi kaybedersin böyle bir programla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Günde çift et öğünü yapıp, whey protein ile destekleme yoluna gitmesi lazım arkadaşın ama sanırım ekonomisi bu kadar el veriyor.

• Kullandığınız tabloyu nerden bulabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.