Şimdi Ara

Acemiliğe iskenderun Hatay'a denizci olarak gidiyorum. Nasıl bir yer bilen varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yada elveda mı desem? Kısmetse ayın 20sinden sonra askere gidiyorum ama bu Hatay nasıl bir yer bileniniz varsa bi yardım edebilirmi beni nelerin beklediği hakkında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pametnik -- 11 Ağustos 2006; 12:09:49 >

• Ben de yarın teslim oluyorum. Sana şimdiden hayırlı tezkereler.
    Benim bildiğim kadarıyla İskenderun acayip sıcak ve de nemli bi yermiş.
    kuzenim İskenderun'da uzun dönem 12 ay yedek subay olarak usta birliğini yapıyor.
    Rahat bi yermiş söylediğine göre.
  • Arkadaşım acemiliğini orda yaptı. Sonra balıkadam olarak beykoz çubukluya geldi. Ordan da izmir foça..
    İskenderun için çok kötü demişti. Bi de muayene işi sakatmış.. Eğil ve gerdir felan diye bişilerden bahsetti ama detay vermiim
  • quote:

Orijinalden alıntı: out

Arkadaşım acemiliğini orda yaptı. Sonra balıkadam olarak beykoz çubukluya geldi. Ordan da izmir foça..
    İskenderun için çok kötü demişti. Bi de muayene işi sakatmış.. Eğil ve gerdir felan diye bişilerden bahsetti ama detay vermiim
    benim bi tanıdık vardı orda

uzmançavuş galiba

selamımı söyle yardımcı olur

neyse şaka bi yana hayırlısıyla git görevini yap gel kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: KooSeo

benim bi tanıdık vardı orda

uzmançavuş galiba

selamımı söyle yardımcı olur

neyse şaka bi yana hayırlısıyla git görevini yap gel kardeş

Alıntıları Göster
    aynen ben orda 4 sene oturdum babam orda calısıyodu (acemı bırlıınde simdi golcuk donanmadayım ama neyse) cccccccccoooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkk sıcak orda serınlemek ıcın denıze gır terler cıkarsın o kadar yanı ama rahat bı yer kolay gelsın

• quote:

Orijinalden alıntı: NightFoxx

aynen ben orda 4 sene oturdum babam orda calısıyodu (acemı bırlıınde simdi golcuk donanmadayım ama neyse) cccccccccoooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkk sıcak orda serınlemek ıcın denıze gır terler cıkarsın o kadar yanı ama rahat bı yer kolay gelsın

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar hayırlısı ile gidip geleyim şu askere başka birşey istemiyorum. Benim arkadaşlarımın demesine göre çok kötü bir yermiş kürt ve arap doluymuş, yani doğru dürüst Türkçe konuşan yokmuş acaba bu sözün aslı ne kadar
    sbasol1981 sanada hayırlı teskereler

• quote:

Orijinalden alıntı: pametnik

Teşekkürler arkadaşlar hayırlısı ile gidip geleyim şu askere başka birşey istemiyorum. Benim arkadaşlarımın demesine göre çok kötü bir yermiş kürt ve arap doluymuş, yani doğru dürüst Türkçe konuşan yokmuş acaba bu sözün aslı ne kadar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pametnik

sen o arkadaşının söylediklerine itibar etme . harbi cahil adammış. iskenderun sıcaktır doğru ama cana yakın bir sürü insan göreceksin. denizci olarak yapmanda seni rahat ettirecektir. geldiğin zaman insanların cana yakınlığı ve sıcaklığı sana askerliği unutturacak. hayırlı tezkereler...

• quote:

Orijinalden alıntı: proveza

quote:

sen o arkadaşının söylediklerine itibar etme . harbi cahil adammış. iskenderun sıcaktır doğru ama cana yakın bir sürü insan göreceksin. denizci olarak yapmanda seni rahat ettirecektir. geldiğin zaman insanların cana yakınlığı ve sıcaklığı sana askerliği unutturacak. hayırlı tezkereler...

Alıntıları Göster
    pametnik ilk izninde görüşelim senle evet sıcaktır kürt ve arap doludur nerden geldilerse artık neyse sosyete kesimide var

• quote:

Orijinalden alıntı: aliss

pametnik ilk izninde görüşelim senle evet sıcaktır kürt ve arap doludur nerden geldilerse artık neyse sosyete kesimide var

Alıntıları Göster
    Sen cennete düşmüşsün valla iskenderunda 7 yıl kaldım bu kadar güzel bir memleket daha görmedim herşey çok ucuz herşey çok güzel şehir acaip gelişmiş. Bir çok etnik kökende insanın iç içe dostca yaşadıgı bir yer diğer yobaz memlketler ile alakası yok sana şimidden hayırlı teskereler keşke acemilik sonrası oraya düşseydin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kidd

Sen cennete düşmüşsün valla iskenderunda 7 yıl kaldım bu kadar güzel bir memleket daha görmedim herşey çok ucuz herşey çok güzel şehir acaip gelişmiş. Bir çok etnik kökende insanın iç içe dostca yaşadıgı bir yer diğer yobaz memlketler ile alakası yok sana şimidden hayırlı teskereler keşke acemilik sonrası oraya düşseydin.

Alıntıları Göster
    proveza denizci olarak yapmak ne demek? yani usta birliğinde de denizin olduğu bir yerde mi olacağım? Böyle birşey diyebilirmiyim? İnsanlara gelince herhalde asker ocağında pek fazla yabancılık çekmem genelde doğudakiler batıya batıdakilerde doğuya sürülüyo.. ama aliss etraftan duyduklarımı doğrulamış.

aliss neden olmasın kısmetse görüşürüz

kidd valla çok güzel moral verdin internetten biraz araştırdımda güzel bir görünümü var insanlarıda iyi ise problem yok. Amasyada okumuştum üniversiteyi hiç o kadar dağı bir arada görmemiştim şehir resmen dağların arasında kurulu ilk gittiğimde yabancılık çektim ama çok şirin bir yerdi, insanlarıda öyle..

Dilekleriniz için tşkler

• quote:

Orijinalden alıntı: pametnik

proveza denizci olarak yapmak ne demek? yani usta birliğinde de denizin olduğu bir yerde mi olacağım? Böyle birşey diyebilirmiyim? İnsanlara gelince herhalde asker ocağında pek fazla yabancılık çekmem genelde doğudakiler batıya batıdakilerde doğuya sürülüyo.. ama aliss etraftan duyduklarımı doğrulamış.

aliss neden olmasın kısmetse görüşürüz

kidd valla çok güzel moral verdin internetten biraz araştırdımda güzel bir görünümü var insanlarıda iyi ise problem yok. Amasyada okumuştum üniversiteyi hiç o kadar dağı bir arada görmemiştim şehir resmen dağların arasında kurulu ilk gittiğimde yabancılık çektim ama çok şirin bir yerdi, insanlarıda öyle..

Dilekleriniz için tşkler

Alıntıları Göster
    İskenderun'da geçen sene Aralık'ta kısa önem olarak acemilik yaptım.

25 gün acemiliğin sürecek. Ardından dağıtım olacaksınız. Büyük ihtimal sahil kesiminde bir yere gideceksiniz. İstanbul, İzmir, Çanakkale, Muğla gidebileceğin muhtemel yerler arasında.

İskenderun tam bir kargaşa mekanı. Kimin nerede hangi bölükte olduğunu anlayamayacaksın. Fiziki şartlar iğrenç. Mesela alışveriş yapamayacaksın, ya da çok zorlanacaksın.

Giderken mutlaka iç çamaşırlarını beyaz götür, terlik havlu vs. ihtiyçlarını götür. Çünkü ben bunlardan sorun çekmiştim.

Varsa soru cevaplayabilirim.

Bu arada ben Kdz. Ereğli'de usta birliğini yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MAliK

İskenderun'da geçen sene Aralık'ta kısa önem olarak acemilik yaptım.

25 gün acemiliğin sürecek. Ardından dağıtım olacaksınız. Büyük ihtimal sahil kesiminde bir yere gideceksiniz. İstanbul, İzmir, Çanakkale, Muğla gidebileceğin muhtemel yerler arasında.

İskenderun tam bir kargaşa mekanı. Kimin nerede hangi bölükte olduğunu anlayamayacaksın. Fiziki şartlar iğrenç. Mesela alışveriş yapamayacaksın, ya da çok zorlanacaksın.

Giderken mutlaka iç çamaşırlarını beyaz götür, terlik havlu vs. ihtiyçlarını götür. Çünkü ben bunlardan sorun çekmiştim.

Varsa soru cevaplayabilirim.

Bu arada ben Kdz. Ereğli'de usta birliğini yaptım.

Alıntıları Göster
    Süper bir yer.
    Orada ki Deniz Hastanesi' ne giderken görmüştüm.
    Birliğin yerleşimi alt yapısı birçok silahlı kuvvet birliğinde olmayan bir lüxe sahip

Kızları da güzeldir.

• quote:

Merhaba arkadaşlar yada elveda mı desem? Kısmetse ayın 20sinden sonra askere gidiyorum ama bu Hatay nasıl bir yer bileniniz varsa bi yardım edebilirmi beni nelerin beklediği hakkında?

öl daha iyi
    boku yedin arkadaş inşallah şehit olursunda ordan kurtulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: zRx

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    benim yegen suan orada asker...

ve acayip rahattı :)

taki 1 hafta once konusana dek :)

nasıl birşeydir bilmiyorum ama ; alıcı ve verici diye iki bölük varmış sanırım.

ve biri acayiip rahatmış ( cep tel yasak degilmiş okadar yani ) ama diğeri acayip kotu imiş :)

benim yegen iyi olan yerden kötü tarafa geçmiş :)

ve sızlıyordu :))

suan orada en alt tertipler ve tertipçilik var diyor :))

ama gideceğin yerden daha cok senin takımın onemli diye dusnuyorum...

sana sımdıden hayırlı tezkereler...

• quote:

Orijinalden alıntı: elder.F7

benim yegen suan orada asker...

ve acayip rahattı :)

taki 1 hafta once konusana dek :)

nasıl birşeydir bilmiyorum ama ; alıcı ve verici diye iki bölük varmış sanırım.

ve biri acayiip rahatmış ( cep tel yasak degilmiş okadar yani ) ama diğeri acayip kotu imiş :)

benim yegen iyi olan yerden kötü tarafa geçmiş :)

ve sızlıyordu :))

suan orada en alt tertipler ve tertipçilik var diyor :))

ama gideceğin yerden daha cok senin takımın onemli diye dusnuyorum...

sana sımdıden hayırlı tezkereler...

Alıntıları Göster
    küçük kadıköy burası

evet kızları güzeldir ona laf yok

sen gel gezdiririz seni alem yaparız

• quote:

küçük kadıköy burası

evet kızları güzeldir ona laf yok

sen gel gezdiririz seni alem yaparız

Alıntıları Göster
    Iskenderun super bir yerdir..Ama sonucta sen askerlige gidiyorsun ne kadar superligini gorursun o ayri..Arsuz var iskenderuna 30 km falan..Orda ki yaz yasantisini ciddi soyluyorum bir cok buyuk sehirde gormedim..Katildigim bazi ev eglencelerinde insanlar cok rahat birbirleriyel kaynasip sohbet edebiliyorlar.. Biraz paraya ve gosterise duskun hakli oldugu kesin ama sen askerlik yapacagn icin sadece bu tur insanlarla sanirim cok gorusmezsin..
    Bence iskenderun yasanilasi bir yerdir..

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutcevik

Iskenderun super bir yerdir..Ama sonucta sen askerlige gidiyorsun ne kadar superligini gorursun o ayri..Arsuz var iskenderuna 30 km falan..Orda ki yaz yasantisini ciddi soyluyorum bir cok buyuk sehirde gormedim..Katildigim bazi ev eglencelerinde insanlar cok rahat birbirleriyel kaynasip sohbet edebiliyorlar.. Biraz paraya ve gosterise duskun hakli oldugu kesin ama sen askerlik yapacagn icin sadece bu tur insanlarla sanirim cok gorusmezsin..
    Bence iskenderun yasanilasi bir yerdir..

Alıntıları Göster
    dükkanda çalışan elemanımız orda yaptı acemiliği.güzel kızlar,bukalemunlar ve sıcak hava.aklımda kalanlar bunlar anlattığı kadarıyla.insanları askeri seviyormuş.adam bursa dan hatay a ordan da bursa ya 1 saat uzaklıktaki yalova ya düştü yahu usta birliğine.şimdi nerdeyse her hafta sonu bursa da.hayırlı teskereler şimdiden.sen de ya muğla ya ya izmir e düşersin.arkadaşlarından bir kısmının dağıtım iznine gelmeden yurtdışına gemi ile çıkmak için izmir e gittiğini söylemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

dükkanda çalışan elemanımız orda yaptı acemiliği.güzel kızlar,bukalemunlar ve sıcak hava.aklımda kalanlar bunlar anlattığı kadarıyla.insanları askeri seviyormuş.adam bursa dan hatay a ordan da bursa ya 1 saat uzaklıktaki yalova ya düştü yahu usta birliğine.şimdi nerdeyse her hafta sonu bursa da.hayırlı teskereler şimdiden.sen de ya muğla ya ya izmir e düşersin.arkadaşlarından bir kısmının dağıtım iznine gelmeden yurtdışına gemi ile çıkmak için izmir e gittiğini söylemişti.

Alıntıları Göster
    haftasonu çok eğlenirsin

karaağaça gidersin arsuza gidersin

o tarafların milli marşı alluştur bu marşı söylemezsen seni denize sokmazlar

• quote:

haftasonu çok eğlenirsin

karaağaça gidersin arsuza gidersin

o tarafların milli marşı alluştur bu marşı söylemezsen seni denize sokmazlar

Alıntıları Göster
    yeah bende ordayım sizin alayın içinde uçaksavar bölüğü var. Sıcak olduğu dooru. Ama ben güzel kız göremedim yaw...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lómion

yeah bende ordayım sizin alayın içinde uçaksavar bölüğü var. Sıcak olduğu dooru. Ama ben güzel kız göremedim yaw...

Alıntıları Göster
    Öp de başına koy...Şanslısın...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.