Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Antalya veya Muğla'da yaşayan var mı? Bir kaç sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
27.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Antalya veya Muğla civarında yaşayan var mı? Bir kaç sorum olacak kendilerine.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antalya ve Muğla'da Yaşamak: Bilmeniz Gereken Her Şey

Hem Antalya hem de Muğla, Türkiye'nin en popüler turizm destinasyonlarından bazılarına ev sahipliği yapan, büyüleyici kıyı illeridir. Ancak bu bölgelerde yaşamak nasıl bir şey?

Muğla'da Yaşamak

Muğla, el değmemiş plajları, turkuaz rengi suları ve yemyeşil ormanlarıyla ünlüdür. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi popüler kasaba ve şehirlere ev sahipliği yapmaktadır. Muğla'da yaşamak, sakin bir yaşam tarzı isteyenler için idealdir, ancak yaz aylarında turist akınına hazırlıklı olmalısınız.

Antalya'da Yaşamak

Antalya, hareketli bir şehir merkezine ve çok sayıda tarihi ve kültürel cazibe merkezine sahiptir. Konyaaltı ve Lara gibi popüler plajlarıyla ünlüdür. Antalya'da yaşamak, çeşitli olanaklar sunar ve büyük şehir hayatını sevenler için uygun olabilir.

Yaşamak İçin Antalya mı Muğla mı?

Antalya ve Muğla arasındaki en iyi seçim, yaşam tarzı tercihlerinize ve bütçenize bağlıdır. Daha sakin bir yaşam tarzı arıyorsanız ve doğayla iç içe olmak istiyorsanız, Muğla iyi bir seçenek olabilir. Ancak daha hareketli bir şehir hayatını tercih ediyorsanız ve çeşitli olanaklara erişmek istiyorsanız, Antalya daha uygun olabilir.

Önemli Hususlar

Her iki bölgede de yaşamanın maliyetleri yüksek olabilir, özellikle de sahil kesiminde. Yaşam maliyetleri, konuma ve yaşam tarzına bağlı olarak değişir.

Sağlık ve eğitim olanakları her iki bölgede de iyi durumdadır. Gerek Antalya gerekse Muğla'da uluslararası okullar ve hastaneler mevcuttur.

Sonuç olarak, hem Antalya hem de Muğla, Türkiye'de yaşamak için harika yerlerdir. Yaşam tarzı tercihlerinizi ve bütçenizi dikkatlice değerlendirerek, sizin için en uygun bölgeyi seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben şırnakta yaşıyorum yakın söyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transskek

ben şırnakta yaşıyorum yakın söyle

Maytap oynamayı ne kadar seviyorsunuz arkadaş ya.
  • Muğla da 4 sene yaşadım sorun nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: hamdibey1

Muğla da 4 sene yaşadım sorun nedir?

Hocam yerleşmeyi düşünüyorum o civara. kışları nasıldır, hangi yerleri yaşamak için güzeldir ve sakindir. Zengin biri değilim, huzurlu bir yaşam için nişanlımla birlikte böyle bir yere yerleşmek istiyoruz İstanbul'dan kaçıp. İş durumları vs nasıldır biraz analtırmısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

quote:

Orijinalden alıntı: hamdibey1

Muğla da 4 sene yaşadım sorun nedir?

Hocam yerleşmeyi düşünüyorum o civara. kışları nasıldır, hangi yerleri yaşamak için güzeldir ve sakindir. Zengin biri değilim, huzurlu bir yaşam için nişanlımla birlikte böyle bir yere yerleşmek istiyoruz İstanbul'dan kaçıp. İş durumları vs nasıldır biraz analtırmısın.

Muğla, Türkiye'de yaşanacak en güzel şehir şuan. En sevdiğim özelliği insanların zihniyeti. Biraz geri kafalı olsalar da asla tutucu değiller. Kimse kimseye karışmaz, kimsenin karısına kızına laf atılmaz. Gece 3 te dışarı çıkıp gönül rahatlığıyla yürüyeceğin ender yerlerden. Keko,apaçi,tinerci,dilenci..vs yok. Yavaş yavaş Suriyeliler geliyor özellikle Bodrum taraflarına ama onada yapacak bisey yok ülkede her taraf suriyeli.

Merkezi küçük ilçeleri büyüktür. Paran varsa İstanbulda kralsın ama Muğlada paraya gerek. Bodrum,Marmaris,Datça,Akyaka,Fethiye..vs en fazla 1 saat mesafedeler haftasonu al eşini gez.

Merkezde kalacaksan kiralar büyükşehirlere göre uygun. Zaten merkezi küçük her şey elinin altında. Banka,resmi daireler,hastane,büyük marketler,sinema,cafeler,okullar..vs aklına gelebilecek her yer yürüme mesafesinde. Nüfus az sıra beklemek yok.

İş durumlarına yorum yapamıcam, mesleğinizi bilmiyorum. Ama esnaf her yerde aynı bunu söyleyim parayı severler. Az para çok iş yani.

Yaşam büyüksehirlere göre uygun. Her bütçeye yemek yiyebilirsin. Outlet falan da var büyük markaların uygun fiyata satıldığı. Kısacası İstanbul'da yaşayan insan burda rahat rahat yaşar(Maddi olarak)

Rizeden sonra en çok yağış alan 2. İl Muğla. Kışın çok fazla yağmur yağıyor. Muğlalıların bi sözü var "Buraya yağmur bir kez yağar oda bir hafta sürer." Bir de kışın kömür yandığı için havası aşırı kötü. Nefes almakta zorlanıyordum Kötekli Mahallesindeydim. Merkez nispeten biraz daha iyi o bakımdan.

Kesinlikle pişman olmazsın giden ağlayarak dönüyor 4 senede bunu defalarca gördüm. Özellikle Akyakada bi yazlık almak en çok istediğim şey şuan.

• Antalya'dayım buyur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaggedyDoctor -- 17 Nisan 2017; 17:25:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fethiyeliyim. Üstteki arkadaş Muğlayı oldukça özetlemiş. Muğla soğuk olur ayrıca biraz küçüktür. Fethiyede yaşamanı tavsiye ederim iklim olarak daha iyi. Geri kalan çoğu şey aşağı yukarı aynı.

10 sene civarı da Antalya Kaşa bağlı bir yerde yaşadım. Oralar da gayet kafa dinlenilecek yerler bir git bak en iyisi.

• Antalya, buyurun

• Viktor Reznov kullanıcısına yanıt
    Fethiye göç ala ala en sonunda bozuldu. 25 yıl önceki huzur yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğma büyüme muğlalıyım şuan okul yüzünden istanbuldayım ne zaman muğlaya döncek olsam gün sayarım sanırım en iyi ben anlatırım size olayı gecenin istediği vakti dışarı çık kimse önünü kesmez kolay kolay laf atmaz öğrencinin bölgesi köteklidir esnaf parayı sever iş imkanı ne yapcağına bağlı öyle merkezde zara falan arama burda cevahirler trumplar öyle betonerme dev binalar bulamazsın burası huzuru seven insanın yeri. Araban varsa avrupa dan anadoluya vapurla geçtiğin süreyle şehrin bi ucundan diğer ucuna gidersin hatta turlarsın bi yolu takip et eninde sınunda atatürk heykeline çıkıcaksın :) merkez böyle bodrum marmaris akyaka fethiye incileridir yazın huzur nedir bilmeyen tüm açlar istanbuldan ordan burdan uçarak gelir akyaka merkze en yakın cennettir

aha buraya yazmışlar
    Onedio
    Akyaka'ya Gidip Asla Geri Dönmeyi Düşünmemek İçin Akıl Çelen Şahane Sebepler
    https://onedio.com/haber/akyaka-ya-gidip-asla-geri-donmeyi-dusunmemek-icin-akilci-sebepler-531845

yazın dolar ama aşırı değil kışın anlatmak için kelimeler yetmez anca yaşanır.

bodrum zaten bilmeyen yoktur

fethiyede benim gözümde akyakanın uzaktan kuzeni gibi bir şey :)

İnsanı gerici falan değildir lise hayatımı parklarda sevişerek geçirdim istediğin parkta alkol iç sapıtma yeter muğla - izmir - aydın - antalya bunlar bana göre zihniyet olarak türkiyede yaşancak son yerler.

• 25 i bilemem ama 10 yıl önceki huzur evet yok. Ama hala güzel

• Eşinle senin iş durumlarınız iyiyse çalışacaksınız geçinirsiniz.

Muğla ucuzdur Marmaris'te iyidir.Bodrum pahalıdır.

Siz de göçmen olduğunuz için normal bilememeniz.

• Hakaret etmek istemiyorum. 25 yaşından küçük olduğumu düşünmek zor değil sanırım. Ailemdeki herkes Fethiyeli yörüklerindeniz.

Hakaret ne alaka ki şimdi?

• Ordan buna mı takıldınız?

• muğla yatağanda yaşadık 1 sene belediyesi beş para etmez halkı iyi bir ilçeydi ama fethiye,bodrum,marmaris,gökova,milas,menteşe(merkez ilçe) iyidir kesinlikle istanbul yerine hala muğla da yaşamak isterdim ailemi muğlada kalmaya ikna etme hakkım vardı kullanmadım döndük istanbula keşke dönmeseydik

• camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    Yatağan da birşey yok yaşanmaz.

Havası kötü santral var bir tek...

• Antalya güzel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.