Şimdi Ara

İzmir’de yaşayan veya bilgisi olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendim Antalya’da ikamet etmekteyim ve İzmir hakkında konut alımı ile ilgili bilgiye ihtiyacım var.

İlanlarda Buca ilçesinde satılık daireler görüyorum, 50-60 m2 olup içi baya güzel görünümlü ve 1500-2000 TL kira getirisi olduğu yazıyor, hatta içinde hali hazirda kiracı olanlar bile var. Buraya kadar iyi hoş ama bu evlerin fiyatlarına baktığımda 130 bin-160 bin TL arasında. Yani açıkçası bu tutarda kira getirisi olan bir daire için baya baya düşük geldi bana fiyat. Çünkü Antalya’da evler inanılmaz yüksek durumda olduğu için pek inanasım gelmiyor. 1+0 30 m2 kutu bile, daire bile değil bildiğiniz kutu gibi evler bile 230 bin TL’den başlıyor.

Hal böyle olunca ‘’acaba?’’ sorusu insanı işkillendiriyor. Oradaki piyasa mı böyle yoksa bu işte bir iş mi var sevgili forumdaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, burada yaşıyorum.
    Arkadaşıma 1+1 ev bakıyorduk bahsettiğiniz evleri görüp araştırdık. Emlakçı sizi ofise çağırıyor ve klasik yalanını söylüyor "ev az önce satıldı 70k fazla verin şu evi verelim size"
    Biz de biraz laf edip çıktık. Şanslıydık ki 10dklık mesafeydi, arkadaşlarımın dediklerine göre Erzurum'dan İzmir'e evi görmeye gelenler varmış.

Özet: hepsi yalan, ayağına çağırıp bunlar bitti pahalılar daha güzel bunu alın diyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KutlukBilgeKülKağan kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkür ederim. Aslında 200 bin TL olması bile cazip geliyor bana Antalya ile kıyaslayınca.

• Üniversite'ye kadar İzmir'de yaşadım ama Buca'ya hiç gitmedim. İşi olmayanın gitmeyeceği bir yer ama Tınaztepe Kampüsüne yakınsa öğrenciler falan kiralar herhalde genelde. Yine de 100 ayda evin bedelini çıkartacak senin söylediğin rakamlara göre o yüzden gerçekçi gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Booker DeWitt -- 13 Aralık 2021; 20:47:58 >
  • first9 kullanıcısına yanıt
    Gerçekci fiyat 200den başlar 300e doğru gider.
    Sadece kira geliri için düşünüyorsan değmez.
    Site içindeyse daha az kira alırsın kiracı aidat ödemezse sana kalabilir vesaire.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Aralık 2021; 22:27:54 >
  • Buca'da PKK mahallesindedir o ev.
    Yada 2000 tl geliri eğer evi kerhane yaparsan kazanıyorsundur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buca'da kiracı olarak yaşıyorum. ilandaki ucuz evlerin çoğunun ruhsatı yok, izni yok vs. çok sayıda duydum bu şekilde sakın almayın. kiralar evet yüksek ama kimse o fiyata sağlam ev vermez burda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara'da Yaşayan Ya Da Okuyan?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevap veren herkese teşekkür ederim. Uzak durmak en iyisi anlaşılan. :)

• Evet hocam. Biz çok sağlam emlakçı yakınımız vasıtasıyla aldık arkadaşa, 260'a anlaştık içerisinde kiracı da vardı 1750'ye, şimdi kendi oturuyor, alt katına 400k fiyat çekmişler.

Tavsiyem, bildiğiniz yerden bildiğiniz kişiden alın yoksa başınıza bela alırsınız. 1k kira istersin 10 ay sonra adam çıkar evde 12k'lık hasar bırakır

• Buca da öğrenci merkezi genelde o fiyatlara ev çok zor bulursun ya eski yada yukarılarda anca adatepe falan Buca Osb nin iç taraflarında

• Orda ki ilanların çoğu sahte.Ev değil tapuda şantiye olarak geçiyor.Her an büyük cezalar yiyebilirsin.Elektrik su saati apartmanda tek evlere kaçak çekilmiş.Ofis diye yapılıp eve çevrilmişler.Buca da özellikle bu sahte emlakçı ve ilan çok fazla mevcut , dikkat edin !

• Aynı ilanları ben de gördüm ve tesadüfen babamın bucada emlakçı bir arkadaşı vardı, aradık durumu söyledik yukarıdaki arkadaşların anlattığının aynısını dedi hepsi fake ilan yani. Sonra o ilanlardaki emlak dükkanlarının ismini şikayetvar.comdan bakınca zaten hepsi çıktı 2-3 firma var tüm buca fake ilanlarının tekeli olmuşlar. Maalesef uzak yollardan gelip bunlara dolandırılan vatandaşların hikayesini okumak üzdü.

• Sahte ilanlar hala devam ediyor.Firmaların isimleri bile sahte çoğunun.

Özellikle Buca da emlakçılar sıkıntılı.Sakın birşey imzalamayın kapora vermeyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.